Yakışıksız imtiyaz.

Yakışıksız imtiyaz.

Bandırma Öğretmenevi lokantasında okul müdürlerine imtiyazlı masa rezervi yapıldığı öğrenildi.

Bandırma Öğretmenevi lokantasında müdürlerin ayrı masası olduğu ortaya çıktı.

İngilizce öğretmeni Rıdvan Elçi, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Geçen gün Bandırma Öğretmenevi’ne öğlen yemeği yemek için girdim. Gerçi öğlen yemeği saatini geçirmiştim. Bu yüzden yemek salonu neredeyse boştu. Pencere yanında boş duran masalardan birine tam yönelirken, çalışan genç öğrencimiz, ‘O masa müdürlere ait, oraya oturmak yasak, hocam’ deyince aklıma askerlik yaptığım yıllarda orduevlerinin yemek salonlarında gördüğüm ‘kişilere özel’ masalar geldi. Ee, tabii ki vesayet dönemleriydi o zamanlar… Demek, bizim Bandırma’daki müdürler de kendilerini rütbeli paşalar olarak görmeye başlamışlar! İşte kibir, görmemişlik, insanları bu hallere sokuyor. Gülelim mi, ağlayalım mı?”



Vasfi Akçetin
12.05.2024 13:05:23
O uygulama,buraya eski bir milletvekili tavassutu ile İlçe M.E.Müd.yapılan S.P. adlı bir şahıs tarafından başlatılmıştı.Ben o şahsın rezerve masasına gidip oturduğumda,ikaz için gelen stajyer öğrencilerimize;"Kızlar siz işinize bakın,müdürünüz gelsin."diyordum.İstanbul'dan-özellikle-getirilen ve görevi okul müdürlerini(On sekiz müdür))hukuksuz şekilde görevden almak olan bu malum ve önemli şahsiyet(işi bitince) gidince,uygulama kalktı sanıyordum.Rıdvan hocamla,yıllar önce Manyas-Haydar Adnan Hunca Lisesinde çalışmıştık.Masaya oturmasını hassaten rica ediyorum.Not:Bugünkü İ.M.E.Müd.bu uygulamayı kaldırır sanırım.Sehven olduğunu varsayalım.Saygılarımla.

Hikmet Yılmaz
12.05.2024 18:48:22
Halktan uzak yaşamanın nelere mal olduğunu öğretememişik.Rütbeler, sosyal yaşamda bizlere ne kazandırmış ki.

Alper doğru
12.05.2024 21:56:32
Böyle bir uygulama varsa öğretmenevi mudurunu ve tum sorumluları kınıyorum. Orası öğretmenevi müdürler lokali değil.

Ersal
13.05.2024 11:31:51
Orası müdür evi değil Öğretmen evi, müdürlerin lokal ve lokantaya girişleri kısıtlı olmalı....

Taner AKIN
13.05.2024 12:54:08
Haberi okudum ve ilginç geldi. Aşağıda da yorum yapanları görünce bir de ben yorum katayım dedim. Ne kadar kale alınırsa. Bu tür uygulama ve yaklaşımların bana göre kültürel, sosyolojik ve psikolojik sebepleri var. Sadece tek bir bakış açısı ile değerlendirilemeyecek kadar derin kökleri bulunmaktadır. Öncelikli olarak ne kadar eğitim alırsak alalım biz bir doğu toplumuyuz. Gücü ele geçirdik mi, hiyerarşik ve sınıfsal ayrım yaparak insanları kategorileştiririz. Bu kıta Avrupa'sında da böyledir. Amerikan sistemi ve anlayışı farklıdır. Anglo-saksonlar bu işi bir şekilde çözmüştür. Toplum olarak top yekün direnirsek bu tür yobaz ve geçmiş yüzyılların anlayışını ancak yıkarız. Son olarak ta günümüzde bir salgın gibi artan narsistik kişilik bozuklukları almış başını gitmiş haldedir. Buna sebep olarak ta toplumdaki insanların gün geçtikçe birbirlerinden uzaklaşması ve ayrımlaşmanın artmasıdır.

Anahtar Kelimeler: Yakışıksız imtiyaz.
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı