Ballıpınar Muhtarı Sezer: “Tabela dikerek ayı sorunu çözülmez”

Ballıpınar Muhtarı Sezer: “Tabela dikerek ayı sorunu çözülmez”

Erdek’e bağlı Ballıpınar Mahallesi Muhtarı Necmi Sezer, Kapıdağ’a, “Dikkat ayı çıkabilir” gibi tabelalar koymanın sorunu çözmeyeceğini belirtti.

Erdek’e bağlı Ballıpınar Mahallesi Muhtarı Necmi Sezer, Kapıdağ’a, “Dikkat ayı çıkabilir” gibi tabelalar koymanın sorunu çözmeyeceğini belirtti.

Kapıdağ’da arıcılık yapılıp, tarım ürünlerinin de yoğunlukta bulunduğuna, her şeyden önce de turistik bir bölge olduğuna dikkati çeken Sezer, şunları söyledi:

“Bu tabelaları dikmek, yetkililerin sorumluluktan kaçmaları anlamına gelir. Bugün, Kapıdağ’ın kırsal mahallelerinde yaşayan herkes korku içinde. Geçtiğimiz günlerde, yine bir ayı, foto kapana yakalanarak fotoğrafı çekildi. Ancak bu hayvan, fotoğrafını çeken foto kapanı da daha sonra hemen parçaladı. Kapıdağ’da kaç ayı olduğunu bilmiyoruz. Ancak bölgemizdeki arı kovanlarına büyük zarar veriyor. Önümüzdeki günlerde kirazımız ve diğer meyvelerimiz de başlayacak. Bu meyvelerin de zarar göreceğinden endişe ediyoruz. Kapıdağ’da tamam, kurt ve çakal olduğunu biliyoruz ama ayı olacağını hiç düşünmemiştik. Kapıdağ’da sık sık geziler yapılıyor. İnsanlara herhangi bir ayı saldırısında yaşanacak can kaybının veya yaralanmanın hesabını kim verecek? ”  ÖNDER BALIKÇI



Nadir Çağrı Kırklar
9.05.2023 19:18:20
Ayıların yaşam alanında neden tarım yapıyorsunuz ki zaten. Ormanlar ayıların yaşam alanı. Sizler ayılara saldırınca sorun olmuyor ayı size saldırınca mı sorun olacak. Ayılara göre bir plan yapacaksınız ve ayıların yaşam hakkına saygı duyarak bir üretim yapacaksınız.

Akın gursoy
10.05.2023 08:45:42
Ayı çok tehlikeli bir hayvan. İnsan gibi hem etçil hemde otçul. Her iklemde ve her yerde yaşayabiliyor kara hayvanlarının en tehlikelisi ve insan içinde tehdittir. Ormanda yaban hayvan bırakmıyor hepsini tüketiyor. İnsanların ürünlerin e saldırıyor. Ve insanada saldırıyor. Ayılların tamamının itlaf edilmesi gerekir ki diğer yabani hayvanlar yaşayabilsin. Bazı aklı evvellerayoları korumak istiyor. Hiç ayıyla karşılaştınız mı. Ozsman konuşalım.

  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli