Teravih`de seccade dağıtıldı

Teravih`de seccade dağıtıldı

Altınoluk beldesi, Türk Kültürünü yaşatma vakfı (TÜYEV) teravih namazı sonrası vatandaşa seccade dağıttı.

Edremit ilçesi Altınoluk Beldesi Türk Kültürünü Yaşatma Vakfı (TÜYEV) Altınoluk`ta bir sıra dışı etkinliğe daha imza attı. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Tok, “Camilerde teravih namazına katılan herkese seccade ve imsakiye dağıttık” dedi.

Edremit ilçesi Altınoluk Beldesinde 1996 yılında kurulan ve tüm ‘Sosyal Sorumluluk Projelerinde’ yer alan Türk Kültürünü Yaşatma Vakfı (TÜYEV) Altınoluk`ta bir sıra dışı etkinliğe daha imza attı.

“Sevgi Mağazası” ile Altınoluk ve çevresindeki 850 ailenin yoksul ve yardıma muhtaç kişilere yaptığı yardım yanı sıra 25 engelliye akülü ve aküsüz araç bağışlayan, Orman Haftası ve Şehitler Haftasının peş peşe gelmesi nedeniyle “Her Şehide Bir Fidan Kampanyası” başlatıp 5000 bin adet ücretsiz Fıstık Çamı dağıtan ve birçok yardım yanı sıra kültürel etkinliklerde imza attıklarını açıklayan TÜYEV Başkanı İsmail Tok, bu kez Ramazan ayının başlangıcı vesilesiyle ilk teravih namazına katılanlara birer adet seccade hediye ettiklerini açıkladı.

Altınoluk Beldesindeki Merkez Paşa Camii, Fikri Dabağoğlu Camii, Erenler Camii, Çam Mahallesi Kundakçı Dede Camilerinde teravih namazına katılan herkese seccade ve imsakiye dağıttıklarını ve bu etkinliği üç gün önceden halka duyurulması nedeniyle camileri tıklım tıklım dolduğunu açıklayan Başkan İsmail Tok, “Bu etkinliğimiz bir nevî teşvik oldu. Camiler coşkulu cemaat ile doldu ve yer yer izdiham oluştuğunu gördük ama bu ilgiden büyük mutluluk duyduk” dedi.

Altınoluk`ta birçok sıra dışı çalışmalara imza atan TÜYEV, önceki yıllarda da bayram hediyesi olarak “Türkçe Kur`an ve Mealini” hediye ettiklerini de açıklayan Vakıf Başkanı İsmail Tok; ``milli ve manevi değerlerimizi korumak, yaşatmak ve geliştirmek noktasında da vakfımız kısıtlı imkanlarla gücümüzün yettiği kadar topluma bir şeyler kazandırmaya çalışmaktadır. Bu tür etkinliklerin beldemiz ve yöremizde yoğunlaşarak çoğalmasında yarar görüyoruz. Toplumsal barış ancak toplumun kendi içindeki değerlerle sağlanır. Bize göre son günlerde insanların birbirine pozitif bakmasını sağlayacak duygu ve hislerin geliştirilmesine yönelik çaba harcanması lazımdır. Bizim de yaptığımız sadece küçük bir çaba, onun da amacına ulaştığına inanıyorum`` diye konuştu. Enver DOLGUN- HAVRAN



Anahtar Kelimeler:
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı