Tarih: 18.02.2013 01:41

Uçakta içki yasak ama!...

Facebook Twitter Linked-in



Domuz Eti Lokantası Açıldı !!!

Yer:Kocaeli
Kibar Holding ile ortak yatırım yapan Güney Koreliler`in fabrikalarının bulunduğu Alikahya artık küçük bir Kore şehri oldu. Önce Hyundai Assan Otomobil Fabrikası, ardından POSCO Fabrikası kuruldu. Bu fabrikalarda üst düzey yönetici ve teknik kadroda yüzlerce Güney Koreli çalışıyor. Kendi kültürlerini Alikahya`ya taşıyan Güney Koreliler burada otel ve domuz eti satılan restoran bile açtı. Alikahya Kore Caddesi üzerinde Kore-Türk ortaklığında açılan Yire Tebek Restaurant, Kore geleneklerine ve motiflerine uygun şekilde dekore edildi. Ancak domuz eti satan restoranın ruhsatının bulunmadığı iddia ediliyor.


DOMUZ ETİ AĞIRLIKLI

Kentin doğusundaki bölgelerde sadece yeni iş alanları yaratmakla kalmayan Koreliler, kendi yemek ve yaşam kültürlerini de bölgeye taşıyor. Merkez Mahallesi`nde Kore Caddesi üzerinde mahallenin eski muhtarı Ayhan Gökmen`e ait 4 katlı binayı aylık 20 bin liraya kiralayan Koreliler, burada otel ve restoran açtı. Yemek yemeye düşkünlükleriyle bilinen Koreliler`in mutfak kültüründe domuz eti önemli bir yer tutuyor. Alikahya`da açılan restorandaki bütün etli yemekler domuz etinden yapılıyor.


RUHSATSIZ İŞLETİLİYOR

İşin ilginç yanı restoranda domuz eti satılması için de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`nden ayrı bir ruhsat alması gerekiyor. Konuyla ilgili bilgi veren CHP`li İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Uzun çarpıcı bir iddia ortaya attı. Uzun, Bina ruhsatsız, restoran ruhsatsız, domuz etinin satılmasıyla ilgili ayrı bir ruhsat gerekiyor o da yok. Burada suç işleniyor. Bir tabak kuru fasulye satmak için bizim işletmeciden ruhsat isteyen yetkililer, Güney Koreliler`e sesiz kalıyorlar” dedi.


BAKANLIK ONAYI GEREK

Restaurantta domuz eti satıldığı konusunda vatandaştan gelen ihbar üzerine bölgeye giden CHP`li Uzun, Bakanlık onayı gereği ‘Burada domuz eti ve ürünleri satılmaktadır` levhaları asmaları gerekir. Ancak, işletmenin böyle bir uyarısı olmadığı gibi domuz eti sattıklarıyla ilgili ruhsatları da bulunmuyor. Restoranda yasal hiçbir şey yok, tamamen kaçak ve izinsiz işletiliyor. Bölgeye yerleşen Koreliler`in yaptıkları bütün işlerinin ruhsatsız ve izinsiz” ifadesini kullandı.


PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Uzun, Benim Türk işletmecim bir tabak çorba satmak için izinsiz iş yeri açamazken, elin yabancısı domuz eti satan restoran açıyor, hiç bir yetkili de ses çıkarmıyor. Bu haksızlığın peşini bırakmayacağım. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak denir buna. Bu haksızlığa AKP`liler, bu kentin yetkilileri neden göz yumuyor?” şeklinde konuştu. Alikahya`da izinsiz açılan ‘Yire Tebek` adındaki restoranın menüsünde ağırlıklı olarak domuz eti bulunuyor.

PORSİYONU 45 TL

Bizde bir porsiyon köfte veya döner 15 lira iken Güney Kore restoranında bir porsiyon Domuz eti 45 lira. Domuz etli diğer yemek türlerinin fiyatları ise çok daha yüksek. Restoranda ayrıca bira, viski ve Güney Kore`ye özgü alkollü içecekler de servis ediliyor. Bölgedeki fabrikalarda çalışan Koreliler kendi yemek kültürlerini tatmak için bu restorana geliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —