İstihdam İçin Yeni İş Kapısı Ümidi

 İstihdam İçin Yeni İş Kapısı Ümidi

Yeni istihdam kaynakları ihtiyaç haline gelirken en önemli çare kapısı olarak Türkiye İş Kurumu gündemde yerini aldı.

Ahmet Kamil ILGAZLI/GÖNEN

                Günümüz Türkiyesinde iş âlemine yeni yeni istihdam kaynakları ihtiyaç haline gelirken en önemli çare kapısı olarak Türkiye İş Kurumu gündemde yerini aldı. Sadece bir iş bulma kurumu olmaktan çok öte sağladığı eğitim süreci ile nitelikli ve kalifiye işçi yetiştiren kursları yanı sıra iş dünyasına özellikle de bu eğitimlerden yetişenlerin istihdam edilmesi noktasında işverene getirdiği yasal yükümlülüklerdeki kolaylıklarıyla adından çokça söz ettiren İŞKUR ilçemiz Gönen’de yeni hamlelere imza atıyor.

                Bandırma’dan Gönen’e gelen uzman personel tarafından her salı günü Gönen Belediye Başkanlığı giriş katında danışmanlık hizmetti veren kurum bu hizmeti yanı sıra yine salı ve perşembe günleri işyerlerine bilgilendirici ziyaretler yapmakta.  Firma ve işyeri ziyaretlerinde teşvikler, destekler, kolalıklar anlatıldığı gibi son dönemde 2100 adet iş talebinin 1580’inin karşılandığını ifade eden yetkililer halen 210 işyerinde 350 açık pozisyonun bulunduğu belirttiler. Devam eden eğitimlerde kişi başına günlük 20 TL, işbaşı eğitimlerde ise 25 TL 25 TL harçlık veren İŞKUR, Gönenimizde 334 kişilik staj ve kurs programını başarıyla sürdürmekte. Eğitim sürecinin işçiye maliyetinin yansıtılmadığı eğitim süreci sonunda istihdamda 42 aya varan işveren payı ödemesi ise başka bir fırsat, iş dünyamız için.

                Gönen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Yılman’ın da dahil olduğu çalışmaları anlatmak üzere Gönene gelen İŞKUR Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin geçtiğimiz hafta Gönen Ticaret Meslek Lisesinde bir dizi toplantı ve sonrasında uygulama için yanındakilerle Hasanbey Mahallesi ve Sanayi Sitesine giderek çalışmaları bizzat yerinde inceledi ve gezi ekibine tanıttı.

                



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı