Tarih: 17.02.2016 01:02

10 yaşından beri Erdek ve yöre pazarlarında

Facebook Twitter Linked-in

 

   1955 yılından beri pazarcılık yapıyor, Halil Karadağlı. O yıldan beri, henüz 10 yaşındayken, bölgemizde pazar pazar dolaşıyor. Buna, haftada iki gün kurulan Erdek´teki pazar yerleri de dahil. Yıllarca, Bandırma Meyveciler, Sebzeciler ve Balıkçılar Odası´nın başkanlığını da yürüten, Bandırmaspor´un eski futbolcularından 70 yaşındaki Halil Karadağlı, ?Sağlığımı ve zindeliğimi, yıllardır açık havadaki bu pazarlara borçluyum? diyor.

Vatandaşın, eski yıllar ve günümüzdeki alım günlerini kıyaslamasını sorduğumda, şu yanıtı alıyorum, Karadağlı´dan:

?Eski yıllarda vatandaşların alım gücü elbette ki daha yüksekti. Şimdi vatandaş, günü kurtarmaya çalışıyor. Eski yıllarda pazarlardan 3-4 kilo portakal alan vatandaş, şimdi ise süper marketlere giderek, kredi kartıyla alışveriş yapıyor.?

/resimler/2016-2/17/0103418535745.jpg

ESKİ ERDEK

Erdek´te, cumartesi ve pazartesi günleri kurulan iki pazar yerinin farklı bölgelerde yaşayan kişilere hizmet verdiğine dikkat çeken Karadağlı, şöyle konuşuyor:

?Tabii, eski yıllarda pazar yerlerindeki ürünler bu kadar bol değildi. Sadece, patates, domates ve soğan gibi ana ürünler satılırdı. Şimdi, sadece domatesin bile 15´e yakın çeşidi var. Eski yıllarda Erdek´te, Abdullah Usta Lokantası, işine sadece kuru fasulye ve pilav satarak başlamıştı. Sonra işini büyüterek, marka durumuna geldi. O yıllarda Abdullah Usta, tüm alışverişini Erdek pazarlarından yapar, parasını ise bir hafta sonra öderdi.?

BANDIRMA´DAKİ PAZAR YERİ

Bandırma´da yapımı sürüp, temmuz ayında tamamlanması beklenen yeni pazar yerinin mükemmel olacağına inandığını vurgulayan Karadağlı, ?Ancak bu pazar yeri daimi olmamalı. Yani her gün kurulmamalı? diye konuşuyor.  Önder BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —