Aran KARAN


ZORDUR BU COĞRAFYADA YAŞAMAK

ZORDUR BU COĞRAFYADA YAŞAMAK


Ülkemiz, anlatmaya kelimelerin çoğu zaman yetersiz kaldığı, muhteşemtarihi ve doğal güzellikleri bir arada görebileceğiniz, yeryüzündeki nadir ülkelerden birisidir.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan, yeşilin ve mavinin iç içe geçtiği doğası ile cennetten bir köşedir. Dört mevsimi bir arada görebileceğimiz farklı  farklı iklimleri bir arada yaşayabileceğiniz Coğrafi ve Jeopolitik konumu yanında, ormanları, derin vadileri, Doğal zenginliğini oluşturan tabiat örtüsü toprak, su, yeraltı kaynakları ve tüm zenginlikleriyle herkesin imrenerek gıpta ederek baktığı bir ülkedir.

 Bizler canımıza can veren ANADOLU’ ya 1071 yılında Sultan Alparslan ileilk adımımızı attığımız tarihten itibaren, bu topraklara yerleşmiş ve o günden bu güne kadar bu topraklarda hep var olma mücadelesi vermişiz. Kimi zaman Haçlıyla, kimi zaman Bizans’lasavaşmışız, Kurtuluş savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yedi düvele meydan okumuşuz.Türk gibi güçlü sözünü hak edercesine,  “Ölümden öte köy yoktur“ diyerek canımız pahasına hiçbir şeyden korkmadan çekinmeden savaşmışız.Her zaman mazlumun yanında yer almışız.

Doğal olarak da hep mücadele içerisinde geçen bu süreçte zaman zaman yaşadığımız sıkıntılar yüzünden büyük bedeller ödemişiz.  Çoğu zaman emperyalist güçlerin ve ülke içerisinde ona hizmet eden iş birlikçilerinbizi arkamızdan hançerlemesineseyirci kalırken, Birlikteliğimizi bozmak için kimi zaman sağcı-solcu, kimi zaman alevi-Sünni diyerek kardeşi kardeşe kırdıranların oyununa gelmişiz. Askeri cuntalarla demokrasimiz yerler altına alınırken, çeşitli dönemlerde elimizi kolumuzu bağlayan siyasi, ticari, askeri ve ekonomik ambargolar karşısında çaresiz kalmışız. Kısacası 1071 den bugüne kadar gelen dokuz yüz kırk sekiz yıl boyunca başımızdan dert hiç eksik olmamış. Dün olduğu gibi tıpkı bugünde emperyalizm ve onun maşası olan karanlık eller hiç durmadan saldırmaya devam ediyorlar.Maalesef bu saldırılar ne ilk nede son olacak.

Yukarıda da değindim üzere ülke olarak yıllarca çok büyük sıkıntılar yaşadık. Başta PKK olmak üzere Terör örgütlerinin hep hedefinde olduk, bu uğurda binlerce vatan evladımızı şehit verirken, binlerce evladımızda gazi unvanı ile terörün kurbanı oldular. Yakın bir zamanda Devletin her kademesine sızan FETÖ nün hain ayaklanmasıyla birlik ve beraberliğimize karşı süre gelen saldırıların bir yenisi ile daha karşılaştık. Yetmedi bunca sıkıntıyla boğuşurken, birde ekonomik sıkıntılarla geçim mücadelesi verdik.  ABD ve diğer emperyalist ülkelerin ülkemizi hedef alan ve bizleri maddi ve manevi olarak yaralayan Ekonomik tehditleri ile boğuştuk,  binlerce km. öteden atılan twiter mesajlarıyla ekonomik krizler yaşadık. Almaya, Fransa gibi ülkelerin başını çektiği AB ülkelerinin ülkemizi hedef alan yaptırım tehditleri ile zor günlerden geçtik. Öyle ki, sıkıntının biri bitmeden bir yenisi başlar oldu.Görünen o ki Birlik ve beraberliğimize karşı yapılan bu saldırılar zor olan bu coğrafyada her gün artarak devam edecek.

783.562 km2 yüz ölçümü ile dünyanın 36. büyük yüz ölçümüne sahip, 82 milyon nüfusu ile de dünyanın en büyük 19. Ülkesi olan ve nüfusunun 13 milyonunu oluşturan genç nüfusu ile de dünyada sayılı ülkeler arasında yer alan ülkemiz;  Kardeşliğimize yönelik tüm saldırılara rağmen Laz’ı, Kürdü, Çerkez’i, Tatarı ile yüz yıllardır bir arada kardeşçe yaşıyor. Bu ortamı bozmak isteyenlerin oyununa gelmeyelim.  Ülkemizin bekasına yönelik her türlü saldırı karşısında uyanık olalım. Bu ülke hangi görüşten olursak olalım hepimizin ortak paydasıdır. Özgürlüğümüzün ve Bağımsızlığımızın sembolü Al bayrağımız ilelebet dalgalansın, ülkemiz ilelebet payidar kalsın.

  Son olarak iki küçük anma ile bugünkü yazıma son veriyorum ; Bundan tam 89 yıl önce Menemende 23 Aralık 1930'da şeriat isteyenler tarafından başı kesilerek katledilen Mustafa Fehmi Kubilay ve 22 Aralık 1914 tarihinde başlatılan SARIKAMIŞ HAREKATI ‘nda 60 bini donarak 78 bin vatan evladımızı kaybettiğimiz SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZ ‘i bu vesile ile bir kez daha; rahmetle ,minnetle ve saygıyla anıyorum.  RUHLARI ŞAD OLSUN…

twitter.com/adige1864arnkrn - arnkrn1907@gmail.com  Aran KARAN

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55