Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YUNANİSTAN ADALARI SİLAHLANDIRIYORMUŞ

YUNANİSTAN ADALARI SİLAHLANDIRIYORMUŞ


Uyanında balığa gidelim. Yunanistan adaları işgal etmeye başlayalı nerede ise 10 sene oldu. İlk işgal etmeye başladığından bugüne kadar. 18 adamızı işgal etti. Bu kadar zaman içerisinde Yunanistan’a sen ne yapıyorsun diyen olmadı. Bu işgaller basında yer aldı. Muhalefet gündeme getirdi.

İktidar “12 ada anlaşma ile Yunanistan’a bırakıldı” dedi. 12 adanın kontrolü İtalyanlarda idi. İtalyanlar bu 12 adayı Yunanistan’a verdi. Yunanistan’ın işgal ettiği 18 ada Türkiye ye aitti. Bu adaların silahlandırılmaması gerekiyordu. Yunanistan devamlı deniz sahanlığımızı 12 mile çıkaracağız derlerdi. Geçmiş dönemlerdeki iktidarlar hep ret ederdi. Yunanistan ilk işgalini Kardak kayalıklarında gerçekleştirmek istedi. Kardak kayalıklarına Yunan bayrağı dikti. Zamanın iktidarı bunu kabul etmeyerek. “Ya o bayrak oradan inecek. Ya da asker oraya gidecek diye. Sert bir nota verdi”.

Yunanistan bu nota karşısında. Bayrağını aldı arkasına bakmadan kaçtı gitti. AKP’nin iktidarı döneminde ilk adayı işgal etti. Ses çıkmayınca 18 adayı tek tek işgal etti. Sonra silahlandırmaya başladı. Bu işgaller ve silahlandırmalar basında yer aldı. Muhalefet bu adaların işgal edilmesini gündeme getirdiğinde. Binali yıldırım muhalefete şöyle cevap verdi. “Ey Kılıçdaroğlu ağzımı açarsam. Konuştuğuna pişman olursun” diye cevap verdi. Kılıçdaroğluna cevap verdide. Yunanistan’a tek kelime bile söylemedi.

Adamlar silahlandırılması yasak olan bu adalara. Genelkurmay başkanı eşliğinde bir heyetle adaya gelip güç gösterisi yaptı. Ne yazık ki diğer adaları da silahlandırmaya başladılar. Türkiye’den tek bir kelime eden olmadı. Şimdi Milli Savuna Bakanı Hulusi Akar Yunanistan’ın adaları silahlandırdığından bahsediyor. İşin vahametini daha yeni anladılar. Bu adalar işgal edilirken nerede idiniz? Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti. Yunanistan yanlış yapıyor diyor. Bu 18 adanın işgali yanlış değil miydi? O zaman neden sen ne yapıyorsun demediniz? Ben bu meseleyi en az üç dört defa yazdım. Bir iktidarın görevi topraklarına sahip çıkmaktır. Sınırlarımız dışında tek toprağımız olan Suriye’deki Şah Süleyman türbesini Suriye topraklarından kendi topraklarımıza taşınmadı mı?

Sınırlarız dışındaki bu toprağı dahi koruyamadık. Kendi adamız olan 18 adayıYunanistan’ın işgal etmesine ses çıkarmadık. Yunanistan’ın amacı deniz sahanlığını 12 mile çıkarmaktır. Bu 18 adayı işgal etmeden önce deniz milini 12 mile çıkardığında. Türkiye’ye hareket sahası kalıyordu. Bu adalardan itibaren deniz sahanlığını 12 mile çıkardığında. İzmir limanından gemi bile kaldıramaz hale gelinecektir. Bakanlardan birisi bu adalardan birisine turizm yapmak için. Bir otel yaptırmış. Birde Yunanistan’ın turizminin gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Şimdi Milli savunma bakanı Hulusi Beye soralım. Buadaların silahlandırıldıkları daha önce basında dahi yer almış olmasına rağmen sesiniz çıkmadı da? Şimdi neden aklınıza geldi?

Topraklarımıza sahip çıkmak ve milliyetçiliğiniz şimdimi aklınıza geldi? Şimdi silahlandırmaya karşı Yunanistan’a ne gibi bir yaptırım uygulayacaksınız?

Bir iki cümle ile Suriye konusuna değinmek istiyorum. Hani Suriye de ateş kes imzalanmıştı. Bu ateş kesin sorumluluğu Rusya da idi? Ne oldu? İDLİB de ateş kes bozuldu. Esat güçleri saldırıya geçti. Esat güçleri Rusya’nın haberi olmadan hiçbir iş yapamaz. Bu saldırı da Rusya da vardır. Hani Rusya ile müttefiktik? Türkün Türk’ten başka dostu yoktur. Artık bunu iyice anlamamız gerekir. Şimdi bir göç dalgası daha gelecektir. Bunları nasıl barındıracağız. Ne oldu Esat ile görüşmeler kesildi mi? Esat ile masaya oturmanın zamanı geldi gibi gözüküyor. Fakat bütün sorun Özgür Suriye ordusudur.

Esat onları topraklarında istemiyor. Bu özgür Suriye ordusu. Yeni adı Suriye mili ordusu olan bu örgüte yer bulunamıyor. Elimizde kalacak gibi gözüküyor. Saygılarımla.  Türkiye laiktir, Laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29-01- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23