Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YOL KONTROLLERİ

YOL KONTROLLERİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimizi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Doğuda neler oluyor? Bilen bir yetkili, anlatsın da neler olduğunu öğrenelim. Doğuda neler olduğunu çok bilen varda yalnız bizler bilmiyoruz.  Doğuda olanlar maalesef bizlerden gizleniyor. Basında yer almıyor. Haberlerde konuşulmuyor. En basitinden bir örnek vereceğim. Pazar günü Şırnak ta yol kontrolleri PKK’nın öz güvenlik güçleri tarafından yapılıyordu. PKK bayrağı dedikleri paçavrayı yol kenarına dikmişler. Gelen giden arabalarda kimlik kontrolü yapıyorlardı. Eskiden yüzleri kapalı olarak bu kontrolleri yapıyorlardı. Şimdi yüzlerini gizlemeye gerek dahi duymuyorlar. Bu olaydan bahseden haber kanalı gören var mı? Basında da yer almadı. Birisi geçici köy korucusu 3 kişi kaçırılmış. Diyarbakır Bingöl kara yolunda yüzleri maskeli militanlar iki kamyonu durdurup şoförleri indirip arabaları yakmışlar. Mardin de sivil bir petrol arama şirketinin şantiyesini basan PKK militanları 1 tanker, 1 kamyon, 3 kamyoneti yakmışlar. Başka bir PKK gurubu başka bir şantiyeyi basmışlar şantiye şefini kaçırmışlar. Bu olaylardan bir gün önce askeri birliğe taciz açışı yapıldı. Bir askerimiz yaralandı. Bunları genelkurmay açıklıyor.

Bu kadar olay olurken hala barış sürecinden bahsetmek ne derece doğrudur. Ağrı seçimi bir türlü neticelendirilemedi.  15 defa sayım yapılmış BDP adayı Sırrı Sakık kazanmış. AKP adayı yine itiraz etmiş. Tekrar sayım yapılırken oy torbalarından birisinin yırtık olduğu fark edilmiş seçim iptal edilmiş. 15 defa sayılıyor bu yırtık fark edilmiyor. Ondan sonraki sayımda fark ediliyor. Bu karardan sonra Sırrı Sakık “barış süreci bitmiştir” dedi. İktidar buna rağmen “barış süreci devam ediyor” diyecek midir? Bu kadar olay olurken hala barış sürecinden bahsedilemez. Artık gereken yapılmalıdır. PKK kandilde falan değildir. PKK köylerde ve dağdaki barınaklarındadır. Son günlerde devamlı askeri kışlalara taciz atışı yapıyorlar. Asker ancak müdafaada kalıyor. Hala barıştan bahsedilecekse bu barışın silahların gölgesinde yapılacağının göstergesidir. Hiçbir barış silahların gölgesinde yapılmaz. Barış silahlar susturulduktan sonra yapılır.

Şu anda doğuda ve sınırlarımızda psikolojik üstünlük PKK’nın elindedir. Tahmin edebildiğim kadarı ile ordu personeli bu durumdan rahatsızdır. Çünkü orduya aramama tarama izni verilmediği gibi. Takip hakkı da kullandırılmıyor. Sınırlarımız kevgire dönmüş durumda. Bilhassa Suriye sınırı yolgeçen hanı haline getirilmiştir. Çekilme dönemi dediler. Bir gurup sınır dışına çıkmış gibi gösterildi. Hatırlarsanız bu gurup köylerin yakınlarından geçerken oralarda piknik falan yapmışlardı. Hattı zatında o gurup PKK militanlarından oluştuğundan benim şüphem vardı. O gurup kandile yeni götürülen bir guruptu. Terör örgütü aptal değil. Yetişmiş elemanlarını riske atacak. Bizimkiler düşünmez amma terör örgütü düşünür. Bir baskın düzenlenecek olursa o yetişmiş militanlarını riske atmaz.  O dönemde PKK’ya katılım artı demişlerdi. PKK’ya katılımlar kaçak yollardan götürülüyordu. Çekilim sürecini kullanarak ülkede kandırılanlar resmi çıkış yapıyor gibi gösterildiler. Bu çekilim sürecini değerlendirerek güçlerine güç kattılar.

O çekilim süreci yanlış yapılmıştı. Kontrolsüz çekilme olmaz. Kaç kişinin çekildiği bellimi?  Belli değil! Örgüt şu kadar kişi çekildi dedi. Hepsi o kadar. Kayıtlı ve kontrolü bir çıkış programı hazırlanması gerekiyordu. Silahlı çekilmede olmaz. Silahlarını teslim ederler. Ondan sonra kontrolü çıkış yapmaları gerekiyordu. İktidar ne dedi? “Alın silahlarınızı emniyet kuvvetlerine görünmeden nasıl girdi iseniz öyle çıkın” dedi. Bu sağlıklı bir karar değildi.  Zaten çekilme sözü yanlıştır. Sınırlarımızı terk edin denilecekti. Çünkü tarihte çekilme olayı bir yer istila edilir. İşte burandan gitme olayına çekilme denir. İstila edilen yerden çekilme olur. Kaçak yollarda girenlerin sınır dışına çıkmaları ancak terk etme olur. Tarih deyimleri böyledir.

Doğuda her istediklerini gerçekleştirdiler. Her şeyi hazırladılar. Öz güvenlik gücümüz olsun dediler kurdular. Asayişi kendileri sağlamaya başladılar. Maliye memurlarının vergi toplamaya başladıkları dahi iddia ediliyor. Bu aşamadan sonraki gelişmeleri bekleyip göreceğiz. Fakat bizleri memnun edecek olayların olamayacağına hazırlıklı olmalıyız. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşası Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

09 – 04- 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29