Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YİNE ŞEHİT HABERİ İLE SARSILDIK

YİNE ŞEHİT HABERİ İLE SARSILDIK


10 aydır terörle mücadele ediliyor. Nerede ise şehit vermediğimiz gün sayısı çok az. Bu süre içersinde 400 civarında şehit verdik. 5 canlı bomba saldırısın uğradık. Bu saldırılarda 200´ün üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok vatandaşımız sakat kaldı. Bu bombalı saldırılarda hayatın kaybeden vatandaşlarımız için. Şu kadarı CHP´li geri kalanı HDP´li diyen aymazlar çıktı. Nereden biliyorlar onların hangi partili olduklarını? Yoksa birileri hemen devreye girip bu ölenlerin kimlik araştırmasını yapıyor? Böyle söylemler ülkenin vatandaşlarını ayrıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Bunun adına bizden ölenler! Bizden olmayanlardan ölenler diye ayrım yapmak denir. Bu çok tehlikeli bir ayrımcılıktır. Bu bombalı saldırıların hemen hemen hepsinde istihbarat zafiyeti ve güvenlik zafiyeti olduğu meydana çıkmasına rağmen hiç istifa eden olmamıştır. Ve hiçbir canlı bomba saldırısından ders alınmamıştır. Fransa da ki patlamadan sonra cumhurbaşkanımız Fransızlara şöyle sesleniştir. ? Sizin istihbaratınız çalışmıyor mu?? Demiştir! Pekiyi bizim istihbaratımız ne yaptı? Güvenlik zafiyeti yoktuysa Ankara emniyet müdürünü neden görevden alındı? Demek ki bir yerle de bir yanlışlık varmış.

Bu gün yine 6 şehit haberi ile sarsıldık. Bu askerimiz polisimiz nasıl şehit oluyor. Savaşarak şehit olan çok az. Nerede ise hepsi kahpece tuzaklar yüzünden şehit oldular. Ya yola döşenen uzaktan kumandalı patlayıcılar ile. Ya da teröristlerin gizlendikleri evlerde kaçmalarında sonra, o evlere girilmek istenmesinden şehit oldular. Hadi birisinde tuzağa düşüldü. İkincisinde de tuzağa düşüldü. Artık bu iki tuzaktan ders alınmalıydı? Cumhurbaşkanı ?istesek terörü üç günde bitiririz. Hukuk içersinde mücadelemizi sürdürüyoruz? diyor. Birde ?bizden 5 kişi ölüyorsa. Onlardan bunun 4-5 mislisi ölüyor? diye mukayese ediliyor. Bir askerimiz bir polisimiz onların bin tanesi ile mukayese edilemez.

Hukuka uygun mücadele ediliyormuş. Terörle mücadelede hukuk mukuk gözetilmez. Savaşlarda kurlar vardır. Fakat terörle mücadelede kural falan olmaz. Teröristlerin boşalttığı evlere neden girilmeye çalışılıyor? Böyle durumlarda savunmada olan daima avantajlıdır. Teröristler bu savuma dan yararlanıyorlar. Boşalttıkları evlere uzaktan kumandalı tuzakları kuruyorlar. Bizim güvenlik güçlerimiz eve girerken veya eve yaklaştığında. Bizim yapmamız gereken şeyi onlar yapıyor. Hadi bir iki defa bu tuzağa düşüldü. Artık üçüncüsünde bu tuzağa düşülmemelidir. O evler top atışı ile yerle bir edilmelidir. Bunu bizim yapmamız gerekirken teröristler evi yerle bir ediyor. Böylelikle biz şehit veriyoruz. Nasıl olsa o evi onlarda yıksa. Bizde yıksak devlet yapmayacak mı? O zaman biz yıkalım teröristlerin tuzağına düşüp de şehit vermeyelim. Cumhurbaşkanımızın hukuka uygun mücadele ediyoruz demesi zannedersen bunun için. Birde o boşaltılan evde terörist varsa yakalansın diye düşünülerek bu yanlış yapılıyor olabilir. Ben şehit vereceğime onların itleri gebersin. Vur bombayı eve kökü gebersin. Bu teröristler ele geçirdikleri binalarda toplu olarak birkaç yan yan binada kalıyorlar. O zaman boşalttırın etrafındaki evleri alın sivilleri oradan. Havadan veya yerden verin bombayı o evlere bizim askerimiz polisimiz şehit olacağına onların militanları gebersin. Bunu da yapmıyorlar. Ondan sonra da suçu birilerinin üzerine yıkmaya çalışıyorlar. ?Fazla şehit vermemizin sebebi, paralelci polisler ve askerler? diyerek. Polisleri ve askerleri töhmet altında bırakıyorlar. Genelde geçici görevle dışarıdan gelenler şehit oluyor. Zannedersem bunların doğru dürüst istirahat edecek yerleri de yok. Doğuya geçici görevler bitmiş polisi birisi oradaki durumu bir gazeteye anlatmış.

Birde neden sinyal kesici cemmır kullanılmıyor? O evlere girmeye çalışılırken yanlarında neden bir cemmır olmuyor. Diyanet işleri başkanı hem zırhlı araçla geziyor. Hem de yanında bir polisin sırtında taşıdığı cemmır ile dolaşıyor. Doğuda istihbarat zafiyeti var. Başbakanı Diyarbakır da korumak için giden 8 polisin şehit olduğu bombalı tuzakta. Terör örgütü militanları o polisleri taşıyan arcın oradan geçeceğini nereden biliyorlardı? Geçiş saatin nasıl biliyorlardı? İşte bu olay istihbarat zafiyetini gösteriyor. Bunların hepsi deneyimli istihbaratçını ve deneyimli emniyet müdürlerinin olmayışından kaynaklanan hatalardır. Böyle durumlarda tecrübe deneyim konuşur. İki plan yapacaksın birincisini uygulayacağını söyleyeceksin. Harekete geçerken ikinci planı uygulayacaksın. Deneyimli tecrübeli istihbaratçıları ve yöneticiler paralelci diye o görevlerinden alınırsa böyle olaylarla her zaman karşılaşılması doğal hale gelir.

Bu gün yine 7 Ocağa ateş düştü. Bazılarına göre ateş düştüğü yeri yakıyor. Bana göre düştüğü yeri yakmıyor. Bütün milleti yüreklerini yakıyor. Bütün ülkesini sevenlerin evlerine ateş düşüyor. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sevenlerine ve bütün milletimize sabırlar dilerim. Başımız sağ olsun Türkiye´m. Bize bu acıları yaşatanlara lanet olsun. Allah onlara bu acıların bin mislini yaşatsın. Daha millet olarak ne zamana kadar susacağız? Sesimizi çıkamayacak mıyız? Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13- 04- 2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29