Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YERLİ VE MİLLİ

YERLİ VE MİLLİ


 

Şimdi birde yerli ve milli modası çıktı. Bu moda yeni Türkiye´nin modası olmasın?  Önce milletvekilleri için ayni şey söylendi. Yerli ve milli milletvekili istiyoruz denildi. Her halde bu seferki mecliste olan AKP milletvekilleri yerli ve milli milletvekillerinden oluşmuş olmalı ki. Bu yerli ve milli milletvekillerinden çok memnun olmuşlar ki. Şimdide yerli ve milli polis teşkilatı oluşturacaklarmış.

Bu zamana kadar olan milletvekilleri yerli ve milli değil miydi? Merak ediyorum. Şimdiye kadar mecliste milletvekilliği yapanların hepsi yabancımıydı? O milletvekilleri de bu ülkenin vatandaşları değil miydi? Kırk yıllık kani ne zaman oldu yani. Şimdi 170 senelik polis teşkilatı yerli ve milli değil miydi? Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak için şehit olan polisler yabancı ülkenin polisleri miydi? Bu yerli ve milli olmayan polisler acaba hangi ülkenin polisleri idi? Yerli ve millilikten ne kastediliyor.  Yerli ve milli olmayandan kasıt cemaatin polislerimidir.

 Bu kadar senelik bir teşkilatın yerli ve milli olmaması mümkün değildir. Polis okulları var. Bu okullar talebelerini yabancı ülkelerden getirmediğine göre. Yerli sayılır! Ben bu yerli ve milli sözünden şunu anlıyorum. Bu emniyet teşkilatı 25- 27 rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna kadar. Yerli ve milli imiş, bu tarihten sonra yerliliğini ve milliliğini kaybetmiş olabilir. Çünkü bu tarihten sonra emniyet teşkilatında yüzlerce polisin görev yerleri değiştirildi. Birçoğu ihraç edildi. Neden? Bu emniyet görevlileri cemaatin polisi diye değil miydi?  Bunlar cemaatin polisi oldukları için yerli ve milli değilmiş galiba.

Bu ülkeye 170 senedir hizmet eden bir teşkilata. Şimdi siz yerli ve milli değilsiniz. Şimdi biz yerli ve milli polis teşkilatı kuracağız demek ne derece doğrudur? Bu polis teşkilatına saygısızlıktır. Bundan sonra bu polis teşkilatından nasıl isteyerek aşkla, sevkle görev beklene bilinir? Bu olaydan sonra sosyal medyada özel harekât polisleri iktidar bizi kullanıyor. Dedikodusu dolaşmaya başladı. Demek ki bu yerli ve milli polis teşkilatı kuracağız söyleminde etkilenmişler. Haksızda değiller. Her gün arkadaşlarını şehit verecekler. Her an kendilerinin başına da böyle bir olayın gelebileceğini düşünmüşlerdir. Ben olsam bende aynisini düşünürdüm. Şu dönemde böyle bir olayın gündeme getirilmesi yanlış olmuştur. Ve polislerin kafasında yeni yerli ve milli polis teşkilat kurulacak. Bizim hepimizi kapının önüne koyacaklar diye bir düşünce yerleşirse moralleri bozulabilir. Büyük bir şirketin patronu işçilerin toplamış konuşuyor.

Bu arada ben bu iş yerimde, yerli ve milli olanları çalıştıracağım dese. Bu işçilerden verim alabilir mi? İşçiler hemen kendilerine başka yerlerde iş bulmaya çalışır. Bu gün olmazsa yarın nasıl olsa çıkaracaklar diye doğru dürüst çalışmaz. Çünkü artık kafasında tek bir düşüncesi vardır. Ben şimdiye kadar hizmet ettim. Ben yerli ve milli değilmişim diye düşünür. Bu kadar şehit vermemizin sebebi paralelci polisler ve askerlerdir. Denildi! Zaten bu söylem doğuda mücadele eden asker ve polisleri zan altında bırakmıştır.

Bu söylemde yanlış olmuştur. Hâlbuki bu kadar şehit vermemizin nedeni bellidir. Teröristlerin terk ettikleri binaya girilmesidir. O binaya girenlerin çoğu kurulmuş tuzaklar yüzünden şehit olmuştur. O binaya girmeye hiç gerek yoktur. O binayı uzaktan top atışı ile yerle bir edeceksin. Bu gün uçaklarda her türlü teknoloji var. Nokta atışı yapılabiliniyor. Vereceksin uçaklara o binanın kordon atlarını iki bomba atacak işi bitirecek. Öyle binalara neden girilmeye çalışıldığını anlamış değilim. Kuyu alan şehidimiz.

Böyle bir binaya girerken binayı uzaktan kumanda ile teröristlerin patlatması neticesinde binanın enkazı altında kalarak şehit olmuştur. Benim söylediğim yöntem uygulansa orada iki üç şehit verilmezdi. Bunu neden anlattım. Bu kadar fazla şehit vermemizin sebebi paralelci polis ve askerlerdir denildi. Fazla şehit vermemizin sebebi onlar değildir. Boş binaya girilmeye çalışılmasıdır.

Cumhurbaşkanı ne dedi? İstesek terörü üç günde bitiririz. Hukuka uygun hareket ediyoruz dedi. Teröriste hukuk uygulanmaz. Onalar hukuka uygun hareket etmediklerine göre sende hukuka uygun hareket etmeyeceksin. Teröriste teslim ol çağrısı dahi yapılmaz. o ancak asayiş ile ilgili olaylarda olur. Birde savaşta olur. Mevzu biraz dağıldı? Tekrar şu yerli ve milliden ne kast ediliyor. Ona bakalım! Yerli ve milli deyimi kullanılarak, AKP kendi polis teşkilatını kuracaktır. Bu yerli ve milli polis teşkilatı kurulurken kendileri seçme yapacaktır.

Kendilerinden olanlarla yerli ve milli polis teşkilatını kuracaklardır. İktidarı ama öyle ama böyle bırakmamanın hesapları yapılıyor. Benim tahminime göre. Bu ülkenin her vatandaşı yerlidir ve millidir. Kendilerinde olmayan ne yerlidir. Ne de millidir. Milli kelimesini kullanmaktan kaçınanlar. Şimdi milli kelimesine sarılmışlardır. Bu konuyu hiç unutmayın. Oy verirken ben yerli miyim? Milimliyim diye düşünerek kullanın. Yarın ordu içinde ayni şeyi söyleyebilirler. Söylerlerse şaşırmayın. Ben olayım bir olayım zihniyeti ile hareket ediliyor. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12- 04- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55