Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YENİ KAVŞAK

YENİ KAVŞAK


 

Türkiye´nin 90 yıllık enkazını kaldırdık. Artık yeni bir kavşaktayız. Enkazın altından büyük meseleler çıktı. Nitekim bu sorunlarla yüzleşiyoruz. Şehitler veriyoruz. Allah memleketimizi huzur ve selametli günlere yeniden kavuştursun. Buradaki ifadelere bakıldığında, cumhuriyet dönemi enkaz dönemi olduğuna dikkat çekiliyor. Enkazın altında büyük meseleler çıkmış. Ben buradaki yeni bir kavşaktayız ibaresine dikkat çekmek istiyorum. Kavşak yolun ikiye üçe ayrıldığı yerdir. Şimdiye kadar enkazda yürünmüş. Bu enkaz kaldırılmış yeni bir kavşağa gelinmiş. Yol ikiye üçe ayrılan bir kavşağa gelinmiş. Gelinen yol cumhuriyettir. Yeni kavşak ise cumhuriyetle vedalaşma yeri olan kavşaktır. Artık bu kavşakta cumhuriyete veda ederek cumhuriyetle yollarımızı ayıracağız demektir. Bir zamanlar ?demokrasi bizim için bir amaç değil. Bir araçtır! İstediğimiz istasyona geldiğimizde trenden ineriz? demişlerdi. Cumhuriyeti kaldırmayı kafalarına koymuşla ki ikide bir bu cumhuriyetin kaldırılması gündeme geliyor. Bir ara TC´yi kaldırmak moda haline gelmişti. Vatandaşın yaptığı eylemler sayesinde bu modadan vazgeçmiş gibi göründüler. Ziraat bankalarına tadilat yaptılar tabelalardan TC´leri kaldırdılar. Ziraat bankasını işlem makbuzlarında TC ibaresi kaldırıldı. Biz alıştıra alıştıra yolumuza devam edeceğiz dediler. Dedikleri gibide alıştırarak kendi belirledikleri istikamet doğrultusunda ilerliyorlar. TC´lerin kaldırılmasına eylemler yaparak tepki gösterenler. Şimdi cumhuriyetin kaldırılacak olmasına hiçbir tepki göstermiyor. Neden olduğunu bilmiyoruz? Amma nedeni bellidir. Korku! Korkunun ecele hiçbir faydası yoktur. Ecel geldi baş ağrısı bahane dereler. Bu nereden gelmiştir. Alalhü Teâlâ Azrail aleyhi selama şu kulumun canını al demiş. Azrail ya Rabbi, hiçbir şeyi yok demiş. Allahü Teâlâ sen git bir bahane olur demiş. Azrail kulun canını almaya gider. O kul başlar başım ağrıyor demeye. Azrail o kulun canını alır. İşte ecel geldi baş ağrısı bahane diye bundan dolayı söylenmiştir.  Biz korkudan cumhuriyetin kaldırılmasına tepki göstermezsek gelecekleri kabullenmiş oluruz.

Bakın başkanlık sisteminin gündemden düşmediği bir zamanda cumhuriyet döneminin enkaz kabul edilmesi. Bununla birlikte yeni bir kavşağa geldik denilmesi. Sizlere anlamlı gelmiyor mu?  Son senelerde cumhuriyetin kaldırılmasının birileri tarafından devamlı söylenmesi demek alıştırma mesajlarıdır. İşte size başkanlık sistemi üzerinde bu kadar durup, devamlı gündemde tutmalarının sebebi bundan başka bir şey değildir.

Cumhuriyet halkın egemenliğini elinde bulundurduğu ararlından seçtikleri milletvekilleri aracılıyla kullandığı bir devlet şeklidir. Halkın yönetime katılmasıdır. Böyle bir devlet şekli ile bu ülke 93 senedir yönetilmiş. Bu cumhuriyet yönetimi ile hiçbir sorun yaşamamıştır. Ülke menfaatine bir şeyler yapmak istemişlerde parlamenter sistem mi engel olmuş? Yoksa cumhuriyet mi engel olmuş? Terörle mücadele edeceğiz dediler de parlamenter sistem mi engel olmuş? Yoksa cumhuriyet mi engel olmuş? Millet menfaatine bir şeyler yapmak istemişle de cumhuriyet mi engel olmuş? 2002 den beri anayasayı engel gösterdiler. Anayasayı değiştireceğiz diye milletten oy aldılar. Ciddi şekilde anayasa yapmaya yanaşmadılar. Ne yaptılar kendi menfaatlerine engel olan anayasa maddelerini değiştirdiler. Artık ülkenin çivisi iyice çıktı. Cumhurbaşkanı ?anayasa mahkemesinin verdiği kararı tanımıyorum. Saygıda duymuyorum? diyor. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gülü yargılayan mahkeme için. Anayasa mahkemesinin verdiği karara direne bilirlerdi. Yani yargılandıkları mahkemeye ben sizin verdiğiniz kararı tanımıyorum. Demeleri için mahkemeye talimat vermiş oluyor. Şimdi HSYK bu gazetecileri yargılayan mahkemenin hâkimlerini değiştirdi. Sebep olarak birkaç mahkemeye bakmışlar yorgun düşmüşler. Bu olay hem hukuka, hem de demokrasiye uygun bir davranış değildir. Bu olay dahi parlamenter sistemin kaldırıldığında nelerin olacağının bir göstergesidir.

Artık milletin uykudan uyanıp kendisine gelmesinin zamanı gelmişte geçmiştir bile. Şayet uyumaya devam edilirse. Cumhuriyet elden gidecek. Hali ile parlamenter sistem de gitmiş olacak. Başkanlın sistemi geldiğinde ne anayasa ne baba yasa diye bir şey kalmayacak. Her şeye başkan karar verecek. Bakın anayasa mahkemesi böyle bir karar verdi diye. AKP gurubu anayasa mahkemesi kaldırılsın diyor. Kendini bilmez ve AKP´nin silahşoru Mehmet Metiner ? anayasayı param parça edeceğiz? diye meydan okuyor. Kime meydan okuyor? Bence millete meydan okuyor. Millete meydan okumak kimin haddinedir?  Şehit gelmediği günümüz olmuyor. Hala başbakan İran da ? 1 Kasımdan sonra ülkeye istikrar geldi? diyor. Her gün şehit gelmesi, eczanelerin kepek arkasından ilaç satışı yapmalar. Her gün bir yerle de cinayet işlenmesi. Soygunculuğun artması, hırsızlığı çoğalması istikrarın artmasını gösteriyorsa devam edin demekten başka bir çaremiz yok demektir. Demek ki başbakanın istikrar anlayışı bu demektir. Yukarıda söylediğimi tekrar söylüyorum. Yeni bir kavşaktayızın anlamı cumhuriyetle yolların ayrılacağıdır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 08- 03- 2016 Mustafa KOÇAL   

      

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30