Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YAS TUTTUK

YAS TUTTUK


Suudi Arabistan kralı Abdullah öldü. Bir ara Tayyip Erdoğan ile arası çok iyi olan kralın ölümü ile ülkemizde yas ilan edildi. Ülkemizi ziyarete geldiğinde Atatürk’ün kabrini ziyaret etmeyen kral için yas tutuk. Kendi ülkesinde dahi yas tutulmazken biz yas ilan ettik. Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’ine 100 milyon dolar bağışta buluna bu kral için. Yas tuttuğumuzu da unutmayalım. AKP yas tutmayacakta kim, yas tutacak? Araplara yaranmak için yas tutuyoruz. Bu ülke o kadar acı günler yaşadı ki. Hiç birisinde yas tutulmadı. Kral diktatörmüş mal varlıklarını sülalesinin üzerine yapmış. Bizi zerre kadar ilgilendirmez. Biz ancak Allah taksiratını af etsin demekle yetiniriz. Bu dünyadaki mallarını, şanını, şöhretini götüremedi. Yaptıkları ile baş başa kaldı. Hesabını kendisi verecek. Ülkesini iyi yönetmiş kötü yönetmiş bizi ilgilendiren bir konu değil.

Bir ara Tayyip Erdoğan ile araları çok iyi idi. Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye Esat’ı devirmek için işbirliği içersinde idiler. Özgür Suriye ordusunun militanlarının maaşlarını müşterek ödediler. Hatta IŞİD’a yardım dahi müşterek yapıldığı iddiası ortaya atıldı. Mısırın Müslüman kardeşler örgütünün ileri gelenleri Suudi Arabistan ve Katarda ikamet ettirildi. IŞİD tehlikeli bir duruma geldiğinde. Birleşmiş Milletler (BM)kararı ile IŞİD ile mücadele edecek koalisyonun içersinde yer aldılar. Müslüman kardeşlerin ileri gelenlerini ülkelerinden çıkardılar.  Tayyip Erdoğan bu duruma çok kızmıştı. Hatta Müslüman kardeşlerin ülkemize gelebileceklerini söylemişti. Suudi Arabistan ve Katar Mısır başkanı sisinin yanında yer alarak Tayyip Erdoğan’ı kızdırmışlardı.

İktidar bir türlü Arap sevdasından vazgeçemiyor. Ülke olarak biz Araplara ne kadar yaklaşmaya çalışırsak çalışalım. Onlar menfaatlerinin haricinde bizden uzak durdular. Hiçbir Arap ülkesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıdığını duydunuz mu?  BM platformunda bizim yanımızda yer aldığını gördünüz mü? Daha iki üç ay önce BM de bir üye seçimi yapıldı. Hiçbir Arap ülkesi bizim adayımıza oy vermedi. Seçimi İspanya adayı kazandı. Biz hala Arap ülkeleri için yanıp tutuşuyoruz. Bu kadar olumsuzluklar meydan iken. Suudi kralı için kendi ülkesinde yas tutulmaz iken. Biz yas tutmak için AY Yıldızlı Al bayrağımızı yarıya indirip yas tutuyoruz. Kendi ülkemizdeki acılı günlerde yas tutmuyoruz. Ne acılı günler yaşadık. Milletin içi kan ağlarken yas tutulmadı.

Hatay Reyhanlı’da bomba patlatıldı 52 vatandaşımız hayatın kaybetti. Türkiye gözyaşı döktü. Kimsenin umurunda olmadı. AKP’li vekilin oğlunun düğününde eğlenildi.  Afyon da askeri cephanelikte patlama oldu 25 askerimiz şehit oldu. Yas tutmadık. PKK terör örgütünün karakollarımıza yaptığı saldırılarda birçok şehit verdik. Her saldırıda en 7-8 şehit verdik. 22 şehit verdiğimiz baskınlar da oldu. Hiç birisinde yas ilan edilmedi. İktidar programları doğrultusunda hareket etti. Programlarını dahi iptal etmediler. İngiltere başbakanı Amerika ziyaretinde iken, ülkesinde 2 kişi öldürüldü diye ziyaretini yarıda kesip ülkesine döndü. Bizde ise bırakın yas ilan edilmesini programların dahi iptal etmediler.

Somada 301 madencimiz toprak altında iken dahi. Ülke eğlencesinden feragat etmedi. Amma duyarlı vatandaşlar gözyaşına boğuldu. İçleri kan ağladı. Arap ülkelerinin umurunda oldu mu? Kendi vatandaşımız söz konusu olduğunda kimsenin kıllı kıpırdamıyor. Irakta IŞİD tarafından 25 Türkmen vatandaşımız yerleşim yerinin meydanında kurşuna dizildi. Ülke olarak bu olayı kınamadık dahi. Başka ülkelerin vatandaşlarına oluk gibi yardım akıtırken. Soydaşımız Türkmenlere yardım etmeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik.

Hep yanlış sahalarda top oynadık. Hatırladığım bir olayı anlatayım. Kıbrıs çıkartmasında Libya kralı Kaddafi Türkiye’ye petrol yardımında bulundu. Kıbrıs nedeni ile ülkemize ambargo uygulanıyordu. Buna rağmen bize her türlü yardımı yaptı. NATO uçaklarımızı kullanamıyorduk. Kaddafi gerekirse hava kuvvetlerimi emrinize tahsis ederim dedi. Başka hiçbir ülke yardım etmedi. Uçaklarımızın parçaları Almanya da geldi. Bize bu kadar yakın olan ve Kıbrıs çıkarmasında her türlü yardımı yapan Kaddafi’ye biz ne yaptık. Muhaliflerine valizlerle para götürdük. NATO güçlerinin savunmasını deniz kuvvetlerimize yaptırdık. NATO güçlerinin komuta merkezine İzmir’i tahsis ettik. Suriye de aynı sahada top oynamaya devam ettik. Amaç Arap ülkelerinin lideri olma sevdası. Fakat bunda da duvara tosladık. Orta doğuda nerede ise dostumuz kalmadı. Arap halkına gösterilen ihtimamın % 30’u Türk halkına gösterilmiş olsa ülkede gerginlik olmaz. Bize hep komşunu tavuğu kaz gözüküyor. Hâlbuki kendi tavuklarımız komşunu tavuğundan daha iri olduğunu göremiyoruz. Araplara yaranmak için ülkede yas ilan ediyoruz. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25 – 01- 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34