Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VERDİĞİNİZ OY İÇİNİZE SİNSİN

VERDİĞİNİZ OY İÇİNİZE SİNSİN


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Verdiğiniz oyu içinize sindirerek kullanın. Kerhen verilen oy sizi vebal altına sokmasın. Artık bu seçim A, B, C partilerinin seçimi değildir. Bir tarafta kafa kafaya vermiş. Ülkenin bölünmesi üzerinde mutabakat sağlamış olan. Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya çalışan. Cumhuriyetin değerlerini birlikte yok etmeye çalışan. Türk milletini yok sayan bir zihniyete sahip olan. AKP ve BDP birlikte hareket etmekte dedir.

Diğer tarafta ülkenin bölünmesine, Atatürk’ün itibarsızlaştırılmasını, Cumhuriyetin değerlerinin yok edilmesini ve Türk milletinin yok sayılmasını içersine sindiremeyerek mücadele eden. CHP ve MHP vardır. Benim AKP ile BDP’yi birlikte hareket ettiklerini söylememi yadırgayan olabilir. Beşir Atalay “çözümde siyasetin konuşması için. Biz BDP’yi benimsedik” diyor. Pekiyi başbakan “BDP ile görüşmem” dememiş miydi? Benimsediklerine göre birlikte hareket ettikleri aşikârdır.

BDP seçimden sonra özerklik ilan edeceklerini günlerdir söylüyorlar. İktidar ne yapıyor? Ağızlarını açıp bir kelime söylüyor mu? Söyleyemezler çünkü onları bu duruma iktidar getirdi. İmralı’daki bebek katili (artık bunlara göre muteber ve barış öncüsü) olan zat nevruz kutlamasında okutulması için mektup gönderiyor. Bu mektup Türkçe ve Kürtçe okunuyor. Bu olay dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Ergenekon tutukluları böyle bir mektup gönderebiliyor mu? İşte birlikte hareket ettikleri için. Sesleri çıkmıyor. BDP’nin özerklik ilan etmesini içinize sindirebiliyor musunuz? Onun için bu vebale ortak olmamak için düşünerek oyunuzu kullanın. Bu konuda söylenecek çok söz var. PKK militanlarından itirafçı olup ta gizli tanık olmaları, bunların ifadeleri ile yüzlerce kişinin mahkûmiyet alması vicdanınızı rahatsız etmiyor mu? Bu gizli tanıklara tanına imkân kimseye tanınmamıştır. Bu gizli tanık kanununu AKP çıkardı.

Atatürk itibarsızlaştırmak isteniyor. Ne ayyaşlığı kaldı! Ne diktatörlüğü kaldı! Atatürk isminin kitaplardan çıkartılar. Andımızda Atatürk ve Türk kelimesi geçiyor diye kaldırdılar. Yandaş bir kanalda Atatürk’ün bir kadını öldürttüğünü utanmadan, sıkılmadan söylediler. Bir yandaş, sıra anıt kabre geldi diyebildi. 10 Kasımda sap gibi duruyorlar denildi. Atatürk’ü koruma kanunumu olurmuş dediler. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete yanlış kurulduğunu söyleyenler oldu. Biz yenisini kuracağız diyenler oldu. 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos, 29 Ekim törenleri budandı. Kaldırılmalarının sinyalleri verildi. Türkiye cumhuriyeti ibaresi kaldırılmaya çalışıldı. Bazı yerlerde kaldırıldı. Ziraat bankası dekontların da eskiden TC ziraat bankası yazılı idi. Şimdi yalnız ziraat bankası yazılı hale getirildi.  Cumhuriyet kelimesinin kaldırılması da hedeflendi. 2023 hedeflerinin Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin kaldırılması olduğu bir gerçektir. Türkiye eskidi mide? Yeni Türkiye ismi ile anılmaya başlandı? Atatürk ve Türk milleti diyemeyenlerin hedefinin ne olduğunu anlamak söylemlerinden mümkündür.

Cumhuriyet kurulduğunda Osmanlıdan gelen gurupların içersinde en fazla nüfusa sahip olan Türkler olduğu için Türk milleti ismi konulmuştur. Yapılan anayasada ülkesine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk vatandaşıdır ibaresi konularak diğer etnik guruplarda Türk milleti içersine dâhil edilmiştir. Şimdiye kadar hiçbir iktidar tarafından ırkçılık yapılmamıştır.  Irkçılık yapmak yalnız bu iktidara mahsustur. Andımızın kaldırılmasına “ırkçılık içerdiği için kaldırdık” demediler mi? Onuncu yıl marşı için faşist bir marş demediler mi? AKP’nin kuruluş felsefesi bu ülkeyi bölmek ve Türk ırkını ortadan kaldırmak için kurulmuştur. Söylemleri ve yaptıkları bunu ispatlıyor. Yukarıda bölünme konusuna değindim. Şimdi Türklüğün yok edilmesine bakalım.

Türklükle uğraşmak nereden kaynaklandı. BDP anayasadan Türk kelimesinin çıkarılmasını istedi. Anayasa komisyonu başkanı Burhan Kuzu “bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Onun için anayasada Türk kelimesini kullanamayız” dedi. Bundan cesaret alan Mehmet Metiner “Türkçülük ayağımızın altıdır” dedi. Bülent Arınç “Türklük herkesi kapsamayan bir noktaya gelmişse. Türklüğe devam edemeyiz. Ben Türküm denilmesini ve Türkçülük yapılmasını kabul edemeyiz” dedi. Eski milli eğitim bakanı Ömer Dinçer “ olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar”. AKP İstanbul il başkanı “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk”.  Başbakan Erdoğan “ benim karşıma milliyetçilikle gelmesinler. Biz Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir iktidarız. Dedi. AKP MKYK üyesi Profesör “ Türk ırkı diye bir ırk yoktur” dedi. Tarihte devletler kurmuş devletler yıkmış. Soyu Nuh peygamberin torununa dayanan bir ırkı yok saymaya çalışıyorlar. Bir ırkı yok ediyorsan bir ırkı da öne çıkaracağım demektir. Hangi ırkı öne çıkaracaklarını da söylemiyorlar. 50 milyon türkün bulunduğu bu ülkede kimse Türklüğü yok etmeye kalkışmasın. Türklüğün yok sayılması, cumhuriyetin değerlerinin kaldırılması, Atatürk’ün itibarsızlaştırılması içinize siniyorsa AKP’ye oy vermeye devam edin. Bu iktidarın yaptıklarına ortak olmak demek vebale ortak olmak demektir. Milleti aşağılayan ve milletin anasına küfredenleri besleyenlere devam edin. Arkandayız demek! Ahlaksızlığa evet demektir. Buda toplumun ahlak değerlerinin yitirilmesi demektir. Oyunuzu kerhen değil içinize sinerek değerlendirin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

24 -03 – 2014  M.KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55