Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


UYAN TÜRKİYEM UYAN

UYAN TÜRKİYEM UYAN


Şehit cenazeleri geliyor diye. 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı gösterileri ertelendi. 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı kutlamaları için. Yapılacak olan yürüyüş güvenlik deneni ile yapılmayacak. 23 Nisana gösterileri için şehit cenazeleri bahane edildi. Pekiyi şimdi şehit cenazeleri gelmiyor mu? 19 Mayıs bayramı için bahane değişti. Güvenlik nedeni ile. Nedir bu güvenlik nedeni? Ortam güvenlikli değil demek değil mi? Hani Türkiye en güvenli huzurlu ülke idi? Ortam güvenli değil diye. Ülkenin milli bayramları kutlanamıyor ise. Güvenliği sağlayacak olan iktidar değil mi? Sağlayın güvenliği! Sağlayamıyorsanız istifa edin. Güvenliği sağlayacaklar gelsin. Fakat düğün için güvenliği sağlıyorsunuz. Hem de 8 şehidin vatan toprağına emanet edildiği bir günde. Benim kafama takılan bir şey var. 8 şehit var. Nikâh şahidi de 8. bu kadar bir tesadüf olabilir mi? Yakında sokaklar güvenli değil. Sokağa çıkmayın denirse şaşırmayın. Devletin görevi vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamak değil midir? Canlı bombacıların yaptıkları saldırılılardan sonra güvenlik zafiyeti var diyenlere. Kızan, bağırıp çağıran iktidar değil miydi? Demek ki ülkede güvenlik zafiyeti var ki. 19 Mayıs için yapılacak yürüyüşe izin verilmiyor. Şehit cenazelerine katılım her geçen gün düşüyor. Böyle giderse şehit cenazelerini yalnız şehidin ailesi kaldıracak. Ya iyice alıştık. Hani birisi terörle yaşamaya alışacaksınız demişti. Demek ki ya alıştık. Ya da korku dağları sardı. Ne terörü telin mitingi yapabiliyoruz. Nede sesimiz çıkıyor. İki gün önce yine 4 şehidimiz vardı. Cenazeleri 19 Mayısta kaldırıldı. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerine, sevenlerine ve Türk milletine sabırlar diliyorum. Millet olarak başımız sağ olsun.

19 Mayıs gençlik ve spor bayramı için. Yürüyüşe izin verilmedi. Güvenlik nedeni ile denildi. Terör örgütünden bu kadar çok korkuyorsak vay bizim halimize. Hâlbuki inadın bu bayramlar kutlanmalıdır. Bizden korkularına milli bayramları bile kutlayamıyorlar diye onlara böbürlenme fırsatı vermiş oluyoruz.  Bu büyük devlete yakışacak bir olay değildir. Keşke güvenlik nedeni ile değil de. Şehit cenazeleri geliyor onun için izin vermiyoruz denilseydi. Hiç değilse terör karşısında aciz duruma düştüğümüzü onlara belli etmeseydik. Amaç milli bayramların kutlanmamasıdır. Artık bunu bilmeyen kalmadı. Bunun güvenlik nedeni ile olmadığını herkes biliyor. Amaç milli bayramların kaldırılacağıdır. Allah aşkına ne istiyorsunuz? Milli bayramlardan? Bu bayramların size ne zararı var. Milli bayramların kutlanmamasında ki amaç nedir?  Bu bayramların unutturulmasına çalışıldığının göstergesidir. Bu bayramlarda milletin bir araya gelmesini engellemektir. Çünkü milletin bir araya gelmesinden korkuluyor. Vatandaşı terörden içi yanıyor. Bu nedenler terörü telin yürüyüşü yapmak için. Sokaklara çıktığında karşısında polisi buluyor. Bu sokağa çıkanların tek bir amacı var. Terörü lanetlemek! Ve terör örgütüne bizde varız demektir. Bunu bile terör örgütüne gösteremiyoruz neden? Ya terör örgütünün lanetlenmesini engellemektir. Ya da şehit cenazelerinde iktidar aleyhine slogan atılmasında korkmaktır.

Bu ülke nereye sürüklenmeye çalışılıyor. Son günlerde cumhurbaşkanı Omsalı ile yatıyor. Osmanlı ile kalkıyor. Osmanlı hastalığı başladı. Osmanlı torunuyuz deniliyor. Aradan nerede ise bir asır geçiyor. Hala Osmanlı hayranlığı ile uğraşılıyor. Cumhurbaşkanı başkanlık bizim geleneğimizde var diyor. Bu gelenek cumhuriyet tarihinde yoktur. Bu gelenek Osmanlı döneminde vardı. Ülkeyi padişah ve yanında sadrazam ile birlikte yönetiyorlardı. Sadrazamında padişahın emrinde dışarı çıkmayan kişilerden seçilmiş oluyordu. Padişahın ağzından çıkan her emir ferman oluyordu. Ülkenin gidişi hiç iyi değil. Başkanlık sistemi veya partili cumhurbaşkanı sistemi geldiğinde ülkenin nereye doğru gideceği bellidir. Padişahlık olacaktır. Padişahlık babadan oğla geçen bir sistemdir. Başbakanın kim olacağı açıklanmadı. Damat beratın başbakan olacağı fısıltıları yayıldı. Her ne kadar Binali Yıldırım başbakan olacak gibi görünüyorsa da. Binali yıldırımın şimdilik tecrübesinden ve cumhurbaşkanına olan sadaktın dan istifade edilecektir. AKP´yi seçime kadar götürecektir. Seçimlerden sonra aileden olan damat berat başbakan olacaktır. Osmanlı yönetimine doğru gidilecektir. Şayet birde yapılacak seçimlerde % 50 gibi bir oy alırlarsa işte o zaman Türkiye´nin işi bitmiş demektir. Padişahlıkla yönetiliriz. Ne türküm diyebiliriz! Ne Atatürk diyebiliriz! Ne cumhuriyet diyebiliriz! Ne hak arayabiliriz! AKP´´ye kayıt olmayanlara ekmek bile vermezler. AKP´liler birinci sınıf vatandaş olur. Biz Türkler ikinci sınıf vatandaş oluruz. Onun için uyan Türkiye´m uyanmazsan bir daha uyanamazsın. Bu gaflet uykusundan uyan Türkiye´m. Ey AKP´ye gidenler. Bu günlerde olanları iyi irdeleyin. Sizi kullanırlar buruşturup çöp sepetine atarlar. Bakın davutoğluna yapılanı görüyorsunuz. % 49,5 oy aldı. Amma ne oldu? Kullanıldı atıldı! Sizlerinde durumunuz ayni olacaktır. Aklınızı başınıza toplayın. Biz çok şeyler şahit oluyoruz. Onun için bir an önce buruşturulup çöpe atlıma dan kendinize yer seçin. Ayni zamanda ülkeye de bir iyilik yapmış olursunuz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19- 05 ? 2016 Mustafa KOÇAL   

19 Mayıs gençlik ve spor bayramınız kutlu olsun. Allah bu milli bayramlarımızı coşku ile kutlayacağımız günleri görmeyi nasip etsin. 

/resimler/2016-5/19/0730411557897.jpg

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30