Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


UTANIRLAR MI?

UTANIRLAR MI?


Onursuz sayılacak veya gülünç olacak bir duruma düşmekten üzüntü duymaya, utanmak diyoruz. Bir başka deyişle, insanla hayvan arasındaki önemli farklardan biri “utanma” duygusudur!
“Utanma hissi kaybolan kimsenin kalbi ölür” sözü, Hz. Ömer’e aittir!

Utanmasını bilmeyen veya bu duygusunu yitirmiş kişileri devlete yönetici yapan milletlerin başı dertten kurtulmaz! Örnek verelim mi?

-Ülkenin madenlerinde ilaç olsun diye bir tane “Yaşam Odası” yokken, Türk Milletinin parası ile kendisine 1000 (BİN) odalı SARAY yapan yöneticiler, utanırlar mı?

-İnsanlar günde 30-35 liraya yerin yüzlerce metre altında ilkel şartlarda- köle düzeninde çalışmak zorunda bırakılırken, 5 adet (BEŞ) adet özel uçağına ilave olarak Türk Milletinin 430 Milyon lirasını verip yeni bir “UÇAN SARAY” alan yöneticiler, utanırlar mı?

-Üniversite mezunu her 5 (BEŞ) gençten 3 (ÜÇ) tanesinin işsiz gezdiği ülkede, her yıl son model 50 (ELLİ) adet lüks araç alan yöneticiler, utanırlar mı?

-Ehliyetsiz aracıyla bir kadına çarpan oğlunu yurt dışına kaçırıp, raporları değiştiren kamu görevlisini terfi ettiren bir yönetici, utanır mı?

-Türk Milletinin çocukları davul-zurna eşliğinde, seve-seve askerlik görevini yapmaya koşarlarken ve Türk Milleti uğruna canlarını vermekten kaçınmaz iken, sağlam oğluna ÇÜRÜK RAPORU alıp askerlikten kaçıran yönetici, utanır mı?

-Ömrü boyunca devletten maaş alarak yaşamış bir Bakan Baba, hiç çalışmayan oğlunun, evine aylık 60 Bin lira kira vermesinden ve yatak odasında milyonlarca döviz bulundurmasından, utanır mı?

-Gariban Müslümanların verdikleri sadaka paraları ile METRES tutup, paraları pavyonlarda yiyen şerefsizleri, devletin en önemli kurumuna yönetici olarak atayanlar, utanırlar mı?

-Yaptığı hırsızlığı-yolsuzluğu, aldığı rüşveti, oğluna-kızına bulaştıran ve haram paralarını saklamakta evlatlarını kullanan yönetici Babalar, utanırlar mı?

-Kendisine Cumhuriyet Savcıları tarafından “HIRSIZLAR İMPARATORU” denilen yönetici, aynaya baktığı zaman, utanır mı?

-Hiçbir şeye feda edemeyeceğimiz Devletimizi, bebek katili ile muhatap yapan yöneticiler, utanırlar mı?

-Aynı zamanda üç kıtadaki cephelerde öle-öle, kırıla-kırıla geri çekildiğimiz ve dedelerimizin aziz kanlarıyla suladığı vatanımızda kurulan Cumhuriyet dönemini ve devletimizi kuran kişileri karalayan, iftira atan bilgisiz yöneticiler, yaptıklarından utanırlar mı?

-Avrupa Parlamentosunda konuşan Mesrur BARZANİ, PKK’ yı hiçbir zaman terörist örgüt olarak görmedik” dedi. Bu eşkıyanın babasını kırmızı halılarda karşılayan, onunla sıra gecelerinde eğlenen, onu ONUR KONUĞU ilan eden yöneticiler, utanırlar mı?

-Dünyadaki tüm Radikal Teröristbaşıları Türkiye’de toplayan yöneticiler, utanırlar mı?

Ülkeniz, akıl fakiri- bilgisi sınırlı- kültürü kıt- kaliteye önem vermeyen- kafa yapısı ortaçağda kalmış yöneticiler tarafından idare ediliyorsa, utanmazlar.
Milli bütünlüğünüz ve iç huzurunuz kalmaz, dışarda güvenliğiniz ve itibarınız sıfıra doğru koşar ve tüm bunları başınıza saranlar, siz onları tekrar-tekrar seçtiğiniz için asla utanmazlar…

Ziya Paşa boşuna; “İlim taa gerilerde kaldı, illâ edep illâ edep” dememiş.
Hem edep, hem de akıl ver Allahım…

Sağlık ve başarı dileklerimle 06 Kasım 2014
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55