Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Üniversitemiz ve Rektör Özdemir

Üniversitemiz ve Rektör Özdemir


2015 yılında kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, altıncı yaşında.

Genç üniversitemiziçin eğitim-öğretim kalitesi açısından değerlendirme yapmak beni aşar. Kendimi bu açıdan yetkili görmem ve bu değerlendirmeyi işin uzmanları kurum ve kuruluşlara bırakırım. Zaten bu değerlendirmenin de kısa bir tarih için çok da yeterli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bir üniversitenin oturması ve güçlenmesi için önemli bir zaman dilimine ihtiyacı olduğu da bir gerçek olarak karşımızda. Ancak, henüz altı yaşında bulunan üniversitemizin bugüne dek kazanımları, yatırımları ve zenginlikleri açısından düşüncelerimi açıklamak isterim.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin kuruluşunun ilk adımı 1992 yılına dayanır. O yıl, Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden söz etmek isterim, öncelikle.

Bandırma’ya bu fakültenin kurulması gündeme gelince, ilk koşul olarak bu okul için bina bulunması veya yapılması istenmişti. Yoksa fakülte, Balıkesir merkeze gidecekti. Zaman kısıtlıydı. İş adamı Ali Bor’un başkanlığındaki Bandırma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği(BANSİAD) üyeleri, hemen kolları sıvayarak, Bandırma-Balıkesir karayolu yanında, eski ismiyle Gros Market’in arkasındaki bir alanda, prefabrik bir binayı bir ay içinde tamamlayarak, okul binası yaptılar. Binanın yapıldığı alan imar planı içinde değildi. Buna karşın dönemin Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, çok yerinde bir şekilde okul için yer vererek, çok önemli bir katkı sağladı ve övgüyü hak etti. Ruhsatsız yapılmak zorunda kalındığından, binanın temel atma ve açılış törenlerine dönemin Bandırma Kaymakamı İsmet Akçabay, katılmamayı uygun görmüştü. Neyse, bina tamamlandı ve Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bandırma’ya kazandırılarak, 1992-1993 eğitim-öğretim yılında açıldı. O günlerde, GERÇEK GAZETESİ’nde, sanıyorum 18 kişiden oluşan BANSİAD üyeleri için “18 Altın Adam” başlıklı bir yazıyı da kaleme almıştım.

Şimdi gelelim, üniversitemize.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 5-6 yıllık çok kısa tarihi boyunca, yatırımları, yeni fakülteleri, bölümleri ile önemli yol almıştır. Halen üniversitemizin eğitim-öğretim verdiği, o zaman bin dönüm olarak alınan bölgenin, Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü’nden(Merinos) üniversitemize geçmesinde, dönemin Balıkesir Milletvekili Hüseyin Balyalı’nın ısrarlı takibi ve çalışmalarındaki payının altını da bir vefa örneği çizelim öncelikle.

Bir üniversitenin, henüz altı yılını bile doldurmadan, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi gibi önemli fakülteleri bünyesine alması, kampüsünü geliştirmek için önemli atılımlar yapması, hızla yeni binalarını kurma çalışmaları kolay işler değildir. Üstelik Bandırmalıların, 1992-1993 döneminde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne verdikleri destekten sonra günümüze kadar üniversiteye ciddi bir katkıları olmadığı gerçeği düşünülürse bu çabaların değeri daha da iyi anlaşılır.

Şimdi de bir başka gerçeğin de altını çizelim. Bu başarıların asıl mimarı kurulduğu günden bu yana üniversitenin rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. Süleyman Özdemir’dir.

Özdemir, her şeyden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun(YÖK) güvenini kazanmış, insanı severek değer veren, naif, çalışkan ve dürüst bir yöneticidir. Herkese eşit uzaklıkta, mütevazı ve saygın bir akademisyendir. Sanki öz be Bandırmalıymış gibi üniversitemizi sürekli ileri götürmek adına elinden geleni yerine getirmek için adeta çırpınmaktadır.Sayın Özdemir, hem Bandırma, hem de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi açısından büyük bir şanstır.

Yöremize baktığımızda, başta Gönen olmak üzere, Manyas ve üniversitemize yeni bağlanan Susurluk’taki yüksek öğretim kurumları için bu ilçelerdeki vatandaşların büyük destek verdiklerini görüyor ve son dönemlerde, Bandırma’nın, üniversitemize ciddi bir ekonomik desteğinin olmamasını gerçekten anlayamıyorum. Dilerim, bundan sonra gerçekleşir.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i yürekten kutluyor ve başarılarının bundan sonra da süreceğine inanıyorum

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55