Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEYİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR-1-

ÜLKEYİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR-1-


Ülkeyi ekonomi bakımından zor günler bekliyor. Bu virüs olayı ülkenin ekonomi gücünün kalmadığını ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada. "Artık üretme dayalı ekonomi izleneceğini açıkladı. Bir dönüm ekilmedik tarla kalmayacak" dedi.

Bu duruma nasıl gelindi. Kısaca bir geçmişe bakalım. "Bize 27 milyon dolar döviz rezervi bıraktılar. Biz bu dolar rezervini 127 milyon dolara çıkardık. Biz buyuz işte" demişti. Maliye bakanı Unakıtan" fabrika, liman. Tesis ne varsa satacağız.  Stratejik önemmiş falan önemli değil. Yeter ki müşteri gelsin. Parayı veren düdüğü çalar diyordu. Tesisler satılmaya başlandı. IMF ye borç bıraktılar 23.5 Milyon dolar borcu ödedik" denildi.

"Bu borcun 10 milyon bir 8 milyon bir olmak üzere IMF den kendileri borç almışlardı. Borcumuzu sıfırladık" denildi. Herkes bunu ülkenin borcu tamamen ödendi diye algıladı. Ankara Ticaret odası başkanı. Billboardlara başbakanımıza ülkenin borcunu ödediği için teşekkür ederiz. İlanı astırdı.

Balıkesir de dahi asıldığına göre ülkeni her tarafına astırmış demektir. Tütün işleme fabrikaları, sigara fabrikaları arazileri ile satıldı.Şeker fabrikalarını yarısı, limanlar. Seydişehir Alüminyum tesisleri. Telekom daha birçok tesis satıldı. Daha sonra Şeker fabrikalarının kalanları da satıldı. Satılmadık tesisimiz kalmadı. Bakır işletmeleri limanlar derken bu günlere gelindi. Ve milli ordumuza tank palet yapan fabrika bile satıldıktan sonra gerisini siz düşünün.

"Şimdi İstihdam yaratacak ve üretimi artıracak ekonomi uygulanacak" denildi. Bu kadar fabrikalarda çalışanlar ne oldu? işsiz kaldı. Hangi fabrikalarla üretim artışı yapılacak. "Üretici işçilerimizin hepsini harcadık. Tüketici işçilere iş sahası açtık. Benim üretimi artıracak bir ekonomi uygulanacağına hiç mi hiç aklım ermedi. Tarım ve hayvancılığa önem verilecek bir dönüm ekilmedi arazi kalmayacak" denildi.

Arazi kaldı mı ki? Bir ilin sınırları içerisindeki arazisinin %10’nun dan fazlası yabancıla satılamaz. Bu kanundur. Fakat 7 il kotayı aştığı için.  Hemen kanuna değişiklik yapılıyor. Ülke yüzölçümünün %10’nu aşamaz diye kanunda değişiklik yapılıyor. Karadeniz bölgesindeki araziler Araplara satıldığı iddia ediliyor. Gelelim köylerdeki arazilerin durumuna. Köy kanunun yanılmıyorsan 80’cii maddesinde. Köy arazileri satılamaz diyor. Bu yürürlükten kaldırılıyor. Böylelikle köy arazilerinin satışının önü açılmış oldu. Mahalli seçimlerde ben Karesinin hemen hemen bütün köylerini dolaştım.

Her gittiğim köyde bu arazi satışları üzerinde durdum.  Aldığım cevap arazi kalmadı ki dediler. Arazilerin kime satıldığını dahi bilmiyorlar. Alıcı araziyi dahi görmeden ver tapuyu al paranı denilmiş. Köylerde ne mera kaldı. Nede tarla kaldı. Neden sattıklarını sordum benim arazimin değeri 5 bin lira. Bana veriyorlar 8-9 bin lira borcumda var. Bende borcumu kapatmak için sattım diyenler oldu. Bu durumda bir dönüm ekilmedik tarla kalmayacak deniliyor. Bulunurda tarla ekilir. Bu durumda üretime dayalı bir ekonomi nasıl uygulanacak onu merak ediyorum. Yarın yine bu uygulanacak ekonomiye dayalı olarak devam edeceğim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Tük milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!           07 – 04 – 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9094,29%0,16
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55