Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN DURUMUNA BIYIK ALTINDAN GÜLENLER VAR

ÜLKENİN DURUMUNA BIYIK ALTINDAN GÜLENLER VAR


Kuzey Irak´a ucuz elektriği kim veriyor? Türkiye değil mi? Kuzey Irak da Kürdistanı kim kurdu? Barzani değil mi? Bir ara PKK militanları takip neticesinde Türkiye´den kuzey Irak´a kaçtı. Bu teröristleri Türkiye Barzani´den istedi. Barzani Türkiye´ye şöyle cevap verdi. Türkiye´ye ?bırakın PKK militanlarını vermeyi. Bir Kürt kedisini bile vermem? dedi. Hatırlarsınız o zaman verilen elektriğin kesilmesi gündeme getirildi. Bu talebe bir bahane buldular. Sonra iktidar Barzani ile bazı konularda anlaştı. Kuzey Irak da üretilen petrolün taşınması Türk şirketlere verildi.

İnşaat şirketlerine birçok inşaat işi verildi. İbrahim tatlı ses dahi o zaman orada inşaat işi yapmaya soyundu. Hüseyin Çelik bir ara kuzey Irak´a gitti. ?Osmanlı zamanında da buraya Kürdistan deniliyormuş. Benimde Kürdistan dememde bir sakınca yok? dedi. Oradakilerle toka yapmadı. Çak yaptı! İktidar ile Barzani´nin arası çok iyi gidiyordu. Fakat iktidarın unuttuğu bir şey vardı. PKK kuzey Irak tarafından besleniyordu. PKK´nın eğitim kampları kurmasına ses çıkarılmadığı gibi yardım ediliyordu. İktidarın şimdiye kadar anlayamadığı veya anlaması işine gelmediği bir şey vardı. Terörist ruhlu kişilere güvenilmeyeceği idi.

İktidar Barzani´ye kendisini o kadar kaptırmış idi ki. Yaptıkları genel kongreye şeref misafiri olarak davet ettiler. Başka kimse şeref misafiri olarak çağıracak yokmuş gibi Barzani´yi çağırdılar. Kendi milletvekillerini kongrede konuşturmadılar. Barzani´yi kongrede konuşturdular. Barzani ?Türkiye seninle guru duyuyor? sloganları eşliğinde kürsüye geldi. Diyarbakır da yapılan şova dahi davet edildi. Bunları neden anlattım. Barzani kurnaz adam! Arada sırada ?PKK´ya topraklarımızı terk edin? diyor. Bizim iktidarda bu söylemi samimi zannediyor.

Kuzey Suriye de PYD IŞİD tarafından sıkıştırılınca. Barzani´nin peşmergeleri PYD´ye yardıma gitmek için. Türkiye toprakları kullandırıldı. Barzani devamlı Türkiye´nin yanında imiş gibi görünerek, devamlı PKK´ya destek olmuştur. Geldiğimiz şu durumda hiç sesi çıkmıyor. Bıyık altından Türkiye´nin geldiği noktaya gülüyor. Şayet Türkiye´nin yanında yer alsaydı. Kuzey Irak da ki PKK kamplarına izin vermezdi. AKP´lilerin gurur duydukları Barzani şimdi sesini çıkarmıyor. PKK kuzey Irak topraklarını istediği gibi kullanıyor. İktidar ile Barzani arasında ticari anlaşma olduğu için. Barzani´ye bir şey söylenemiyor. Barzani hem PYD´yi destekliyor. Hem de PKK´yı destekliyor. Barzani´nin amacı büyük Kürdistan´ı oluşturmaktır. Kürdistan´ın birinci ayağı kuzey Irak da Barzani tarafından oluşturuldu.

İkinci ayağı Kuzey Suriye de PYD tarafından oluşturuldu. Şimdi sıra Türkiye de üçüncü ayağını oluşturmaya geldi. Ondan sonra üçayak birleşecek büyük Kürdistan oluşturacaklar. Barzani´nin bütün amacı bu kurulacak Kürdistan´ın başına geçmektir. Onun için PKK´ya bütün imkânları sağlıyor. Bizim iktidarda zannediyor ki Barzani bizim yanımızda. Türkün Türk den başka dostu yoktur. Dağlıca olayını yapanların Iraktan geldiğini tahmin ediyorum. Çünkü Türkiye içerisinde PKK´lılar öyle 150- 200 kişilik gurup halinde dolaşmazlar. Kuzey Iraktan gelenler vur kaç yapar. Diğerleri küçük guruplar halinde kalleşçe, alçakça, kahpece tuzaklar kurmakla uğraşıyorlar. ABD dışişleri bakanı KONDALA RİCE vardı. Bu ABD dışişleri bakanı orta doğuda 22 ülkenin sırları değişecek demişti. Batıda Cebelitarık boğazından, Doğuda Himalıya etekleri, güneyde süveç boğazı, kuzeyde Karadeniz olmak üzere sınır çizmişti. Bu sınırlar Büyük orta doğu projesi (BOP)un sınırları idi.  Bu gün başımıza gelenlerin sebebi bu BOP´ un yüzündendir.

Ülkemizin bu günkü durumuna bıyık altından gülen yalnız Barzani değildir. Bu BOP´u destekleyenlerde bıyık altından gülüyordur. Bu olayın gelişebilmesi için Türkiye´nin zayıflatılması gerekiyordu. Bizi Suriye atağına bunun için sürüklediler. Bu Suriye yüzünde iki tane terörist devlet ile güney sınırımızda komşu olduk. İktidarın yanlış politikaları yüzünde ülke bu duruma geldi. Bindik alamete gidiyoruz kıyamet Allah sonumuzu hayır eyleye. Her girdiğimiz yerde kendi ayağımıza kurşun sıktık. Şu an ülkeyi iç harbe sokmak için oyunlar oynanıyor. Ülke için tek yumruk olup bu oyuna gelmemeliyiz. Türk milleti özgürlüklerinden taviz vermeyen bir millettir.

Çanakkale zaferini kazanan ecdadımız. Esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz diyerek mücadele etmişlerdir. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Bu ecdadımıza layık olabilmek için birlik olma zamanıdır. Ülkemizi iç harbe sürükleme oyunları oynanıyor.  Kendimize gelelim. Birlik olalım bu oyunu bozalım. Haydi, Türkiye biz bunu yaptık. Yine yaparız yeter ki birlik olalım. Bir elin nesi var. İki elin sesi var. Haydi, el ele, omuz omuza olma zamanındır. Bu günlerde bunu yapacağımızın sinyalleri verilmeye başlanmıştır. Saygılarımla. 11- 09- 2015 Mustafa KOÇAL

/resimler/2015-9/11/1128368815541.jpg

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31