Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE PARTİ ENFLASYONU VAR

ÜLKEDE PARTİ ENFLASYONU VAR


Ülkede parti enflasyonu var. İsmi cismi duyulmayan partiler var. Bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde teşkilatlarını kurması gerekiyor. Parti ne için kurulur? Ülkeye ve millete hizmet etmek için kurulur. Günümüzde partiler menfaat için kuruluyor. Ben bir parti kurayım.

Seçime giren bir parti ile anlaşır kendime bir yer bulurum.Diye düşünerek kurulan partiler var. Bu partiler oy bölmekten başka bir işe yaramıyor. Yüksek seçim kurulunun seçime girme şartları oluşmamış partileri seçime sokmaması gerekir. Fakat böyle partilerin seçime girmesi iktidar partisinin işine yardığı için. Bu partilerin seçime girmesine imkân tanıyor. Seçime girme şartları oluşmamış bir parti. Seçimde yüksek oy aldığını düşünelim. Ve bu parti sayesinde tek başına iktidar olan bir parti çıkmasın.

İktidara en yakın olan parti. Seçime girme şartı gerçekleşmemiş bu parti için. Hemen itiraz edecektir. 2002 seçimlerinde böyle bir olay yaşandı. Hadep’in seçime sahte evrakla girdiği tespit edildi. Bu partinin aldığı oylar iptal edildi. Bu partinin aldığı oylar diğer partilere eklenmesi gerekiyordu. Bunu seçim kuruluna yaptırmadılar. Şayet bu partinin aldığı oylar taksim edilseydi. DYP barajı aşıyordu. Ve meclise giriyordu. Bunu yaptırmadılar.

Biz bugüne gelelim. Yeni kurulan iki parti var. Geleceğin partisi kurucusu Ahmet Davutoğlu. Diğeri Babacanın kurduğu DEVA partisi. Bu partilerin kurucuları AKP’den ayrılanlar. Babacan ekonomiden sorumlu idi. Davutoğlu önce dış işleri bakanlığı yaptı. Sonra başbakan oldu. Babacan hakkında bir şey söyleyemeyeceğim. Davutoğlu Türk kelimesi anayasadan çıkarılacak diyenlerde birisi. Irak da konsolosluğumuz IŞİD tarafından basıldığında Konsolosumuza teslim olun.

Onlar bizim hasmımız değil teslim olun diyerek. Konsolosluğumuzda çalışanları IŞİD de esir ettirdi. 3 ay esir kaldılar. Sonra nasıl bir anlaşma yapıldı ise esaretten kurtarıldı. Davutoğlu anlaşma yaptık dedi. Tayyip Erdoğan operasyon yaptık dedi. Davutoğlu sonra çark etti. IŞİD için onlar terör örgütü değil. Heyecanlı genç topluluğu diyende Davutoğlu değil miydi?

Ankara gar meydanında orada toplananlara saldırı oldu. 100’ün üzerinde hayatını kaybedenler oldu. Bir o kadarda yaralımız vardı. Aradan biraz zaman geçti. Davutoğlu bu saldırıdan sonra anket yaptırdım. Oylarımız 4 puan artı diyen Davutoğlu değil miydi? Rus uçağı düşürüldü. Düşürün emrini ben verdim demedi mi? Hatta hava sahamızı ihlal etsinle yine düşürürüz demedi mi? Sonra çark edip. Sizin uçağınız olduğunu bilseydik düşürmezdemedi mi?

Böyle bir kişinin bu söylemlerini vatandaş mutlaka değerlendirecektir. Hali hazırda seçime girme şartı tam olan 8-9 parti bulunmaktadır. Diğer partiler seçime girme şartını daha yerine getirmiş değildir. Dünyada bizdeki kadar partisi olan başka bir ülke olduğunu tahmin etmiyorum. Bu bölünmüşlük siyasetin seviyesini düşürüyor. Seçime girme şartını yerine getiren partilerin içerisinde Demokrat parti kadar mağdur edilen başka bir parti yoktur.

Mecliste tek milletvekili ile temsil edilmesine rağmen basın bu partiden hiç bahsetmez. Genel başkanları milletvekili dahi olmayan. Partilerin liderlerine TV ekranlarında yer verilir. DP’nin liderine yer vermezler. Bazı partinin liderlerini nerede ise her gün ekranlarında yer verirler. Her ne hikmetse DP’nin liderine yer vermezler. Mecliste basın toplantısı yapar. Yine de yer vermezler. Halbuki DP bu ülkenin çimentosudur. Bu seçimde Allah’ın izni ile güçlü bir şekilde seçime gireceğiz. Oy bölen partilere bir çağrım olacaktır. Gelin birlikte olalım ülke için millet için birlikteliğimizi sağlayalım. Birlik beraberlikten güç doğar. Bir elin nesi var. İki elin sesi var. Söylemini unutmayın.  Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

14 – 05 – 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9087,68%0,08
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,25% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55