Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE OLACAK BELLİ OLDU.

ÜLKEDE OLACAK BELLİ OLDU.


 

Bu ülkede konuşulmayanlar konuşulur oldu. İktidara göre eski Türkiye de konuşulmayanlar. Yeni Türkiye de konuşulur hale geldi. Birileri bazı şeyleri yadırgayanlar eski kafada olanlar diyor. Eskiden Cumhuriyet konuşulmazdı. Atatürk aşağılanmazdı. Rejim tartışma konusu olmazdı. Irkçılık konuşulmazdı. İnsanlar aşağılanmazdı. Mecliste siyasetin seviyesi düşürülmezdi.

Makamlar ehline verilirdi. Ordunun yıpratılması olmazdı. Teröristlerle müzakere yapılmazdı. Terör örgütlerine müsamaha gösterilmezdi. En önemlisi de Türklük konuşulmazdı. Daha birçok mesele konuşulmazdı. Eski iktidarlar döneminde milletin menfaatine olan meseleler konuşulurdur. Kanunlar milletin menfaatine uygun çıkarılırdı.  Ne cumhuriyetin kaldırılması nede cumhuriyetin değerlerinin kaybedilmesi konuşulmazdı.

Bu iktidar dönemimde cumhuriyet dönemine reklam arsı denilmedi mi? Açıktan isteseniz de, istemeseniz de bu film 2023 de gösterime girecek denilmedi mi? Bunun anlamı iktidarın hedefi olan 2023 de cumhuriyetin kaldıracağı anlamı taşımıyor mu? Yine 90 senelik enkazı ayağa kaldırdık. Şimdi sapağa geldik diyenler olmadı mı? Sapak yol ayrımı anlamındadır. 1919 tarihini ret ediyorum denilmedi mi?

Bu tarih cumhuriyetin ilk temelinin atıldığı tarihtir. Ayrıca bu tarih Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihinin yazılmaya başlandığı tarihtir. Bundan önceki tarih Osmanlı tarihidir. Bu yazılmaya başlanan tarihinde yok sayılması değil midir?  

 

Eski iktidarlar dönemimde Atatürk konuşulmazdı. Şimdi TV programlarında Atatürk aşağılanıyor. Atatürk´e kişisel saldırılar oluyor. Bilhassa hilafet isteyenler Atatürk´e saldırıyor. ?Namussuzun, ayyaşın teki idi. savaşla kazanılan toprakları para ile yabancılara sattı? diyenler türedi. O kadar ileri gidenler oldu ki üvey kızı ile ilişki içersinde idi diyenler çıktı. Nasıl oldu ise bunlar cezalandırıldı.

Anıtkabir Kaldırılmalı diyen iktidar milletvekiline sen ne diyorsun denilmedi. Daha birçok söylemler var. Hepsini yazmaya kalkarsam sayfam yetmez. Irkçılık konuşulmazdı inançlarından dolayı kimse aşağılanmaya çalışılmazdı. Kimse kılık kıyafeti dolayı saldırıya uğramazdı. Mecliste bu kadar seviyesiz konuşmalar yapılmazdı. Vekiller birbirine bu kadar hakaret etmezdi. Makamlar ehli olanlara verilirdi. Vatandaşlıktan çıkarılan birisi tekrar vatandaşlığa geçirilip, ondan sonrada büyükelçi atanmazdı.

Büyükelçi olacak birisinin dışişleri bakanlığında görev yapması gerekirken. Hiçbir deneyimi olmadan büyükelçi atanması hiçbir dönemde olmamıştır. Peygamber efendimiz işleri ehline verin diye buyurmuştur. Benden olsunda ne olursa olsun düşüncesi eski dönemlerde hiç olmamıştır. Ayrımcılık hiçbir zaman şimdiki kadar yapılmamıştır. Milli ordumuz yıpratılmaya çalışılmamıştır. Ordu daima milleti gözbebeği olarak görülmüştür. Yetkileri elinden alınmamıştır.

Ergenekon ve balyoz davalarında olanları biliyorsunuz. Bir iktidar cemaatle bir olup da milli ordusunu yıpratmak için kumpas kurmamıştır. Amma bu iktidar döneminde bunu da yaşadık. İktidar mahkemelere müdahil olmuştur. Hiçbir dönemde iktidar gizli tanık bulmamıştır. Buna da bu dönemde şahit olduk.

 

Eski dönemlerde terör örgütü ile müzakere yapılmamıştır. Mücadele edilmiştir. Güçlünün barış teklifinde bulunması tarihte görülmemiştir. Barış teklifi daima güçsüzden gelir. Bu dönemde ne yapıldı. Terör örgütü ile masaya oturuldu. Oslo görüşmeleri bunu göstergesidir. Dolmabahçe mutabakatı bunun göstergesidir. Eskiden ordu arama tarama yapardı. Terör örgütünün sığınaklarını bulur imha ederdi. Termal kamaralar ile sınırlar kontrol edilirdi.

Bu dönemde bunlar kaldırıldı. Eski dönemlerde barış süreci diye bir şey olmadı. Hep terörle mücadele edilir prensibi uygulandı. Doğrusuda bu idi. Bu dönemde barış süreci diye tutturdular. Ordunun elinden operasyon yetkisini aldılar valilere verdiler. Valilere de talimat verdiler. Terör örgütüne operasyon yaptırmayın diye. Doğuyu silah deposu haline getirmelerine göz yumdular. Bu Konya yarında devam edeceğim. Saygılarımla.

 

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-08-2017 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9027,88%2,51
  • DOLAR

    32,31% 0,19
  • EURO

    35,08% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2278,69% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54