Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE GERİ GİTMİŞTİR

ÜLKE GERİ GİTMİŞTİR


AKP döneminde ülke geri gitmiştir. Bir iktidar ne için vardır. Ülkeyi kalkındırmak ve vatandaşının sırtının pek karnının tok olmasını sağlamaktır. Her zaman dile getirdiğim bir olayı yine dile getirmeye mecburum.  2002 senesinde bu ülke kendi kendine yetebilen 7 ülkeden birisi idi. Şimdi dışarıya avuç açan bir ülke durumuna geldik. Kadanaya susam ihraç eden ülke iken. 

Şimdi bu ülkeden susam ithal eder duruma geldik. Neden bu duruma geldik. Çünkü tarım bitirildi. Tütün bitirildi. Tütünde çalışanlar işsiz kaldı. Tütün deyip geçmeyin. Tütünü yetiştirmek için işçiye ihtiyaç vardır. Tütün bünyesinde çok işçi barındıran bir ürün idi. 

İktidar tütün işleyen fabrikaları sattı. İktidara geldiklerin de ülkeyi pazarlıyoruz. Parayı veren düdüğü çalar demişlerdi. Bu sözlerini tuttular. Fabrikaları sattılar. Tütünü işleyen fabrikalar satıldı. Sigara fabrikası satıldı. Böylelikle tarım ürünleri arasında olan tütün tarihe karıştı. Biz çocuk iken. Komşularımızın tütünlerin dizmesine yardım ederdik. 

Onlarda bize harçlık verirlerdi. Tütün yetiştirilmesi tarihe karıştı. Doğu Anadolu’da biraz tütün üretimi yapılıyor. Tütün üretiminde çalışan çok işçi vardı. Üreten işçi vardı. Bu işçilerde tarihe karıştı. Susam üreticisi tarihe karıştı. Şeker fabrikalarımız vardı. Bu fabrikaların işlediği pancarı üreten köylüler vardı. Şeker fabrikalarının bazıları satıldı. Bazıları kapatıldı. Pancar üretimi kısıtlandı. Ülkenin şeker ihtiyacını karşılayan bu fabrikalar kapatılınca şeker ihraç ederken. 

Kendimiz şekersiz kaldık. Amerika’nın Nişasta bazlı şekerini tüketmeye mecbur kaldık. Ülkenin geri gitmesine AKP sebep olmuştur. Çünkü üreten fabrikalar satıldı veya kapatıldı. Ülkenin ihtiyacı olan tarım ürünlerini üreten köylüler vardı. Bunların dertleri ile ilgilenen olmayınca. Bunlarda üretimi bıraktılar. Köylü mahsulünü hasat etmeye başladığı an. İktidar bu ürünlerin gümrük vergisini kaldırıyor. 

Bu ürünleri dışarıdan getirenler gümrüksüz bu ürünü hemen getirmeye başlıyor. Bizim köylümüzün ürünü elinde kalıyor. Bu durumu yaşayan üretici. Bir daha o ürünü kendi ihtiyacı kadar üretiyor. Yanlışlarla dolu bir ülkeyiz. AKP bu ülkeye doğru dürüst bir şey yapmamıştır. Yapmadığı şeylerin farkına vardığında. Şuradaki şunu biz yaptı diyebiliyorlar. Çok şeyi kendileri yapmadıkları halde biz yaptık diyerek başkalarının yaptıklarına sahip çıkmışlardır. 

Yaptıkları şeyler de doğru dürüst olmamıştır. Yap işlet modelini yapmaya başladıklarında. Sizin aklınız ermez bir yap işlet modeli var. Cebimizden beş kuruş çıkmıyor diye caka satıyorlardı. Yap işlet modeli ile Köprü yaptırdılar. Birde müşteri garantisi veridiler. Verdikleri garanti tutmadı. Bu tutmayan garantinin parasını devlet ödüyor.  Beşli bir şirketler var. 

Onlara yaptırıyorlar. Birde garanti veriliyor. Mesele Çanakkale asma köprüsü için verdikleri geçiş garantisi hiçbir zaman tutmadı. Boğaza yapılan köprü için verilen garantinin tutmuyor. Boğaza yapılan birinci köprünün geliri. Yaptıkları köprü için verdikleri garantiye gidiyor. Afyon hava alanına devamlı garanti parası ödeniyor.  Geçmiş iktidarların yaptıklarının çoğunu biz yaptı diyorlar. Mum ve gaz lambası kullanıyordunuz. Elektrik tesisatlarını biz yaptık biz diyorlar. 

Traktörü biz yaptık dediler. Ben 1950 senesinde traktörle çift süren ve harman döveni gördüm. Bir tabir vardır. Ufak atta civcivlerde yesin derler. Bu kadar atmayın. Din kardeşiyiz. Yakında başkalarının yaptıklarını biz yaptık dediklerinin listesin yazacağım. AKP döneminde ülke ilerlememiştir. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE!  NE MUTLU ATATÜKÇÜYÜM DİYENLERE! 

Mustafa KOÇAL 18- 17-04 – 2024. 

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,09
  • EURO

    34,58% -0,61
  • GRAM ALTIN

    2388,51% -1,90
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

01.05.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:08
  • YATSI 21:40