Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI


Cumhurbaşkanı bu uçaklar benim değil. Türkiye cumhuriyeti devletinin malıdır dedi. Devletin 12 adet uçağı var iken 13´cüsüne ne gerek vardı? Başbakanlık döneminde kendisi için Amerika ya teknolojinin son gelişmeleri de dâhil olmak üzere bir uçak siparişi verdi. Bu uçağın içerisi kendisinin istediği şekilde düzenlendi. Sonra Tunus başkanı kendi uçağını satışa çıkardı. Bu uçağı da biz aldık. Bunlara hiç tepki gösterilmedi.

Amma Katar Emir´in uçağına tepki gösterildi. Neden? Ülke ekonomi krizi ile boğuşurken bu uçağın alınmasına tepki gösterildi. Cumhurbaşkanı şöyle açıklama yaptı. Satış ile bizde ilgilendik.  Katar ben Türkiye´den para almam dedi. Açıklama bu kadar: Biz bu uçağı almaya talip oldukta? Onun için mi ben Türkiye´den para almam dedi? Emir çok cömertmiş? Biz petrolü dışarıdan alıyoruz. Katardan hiç petrol almadık mı? Her hangi bir şey Katardan ithal etmedik mi? Maden ben Türkiye´den para almam diyor.

Onların hiç birisinden para almam azlık yaptı mı? Cumhurbaşkanı bu uçak Türkiye cumhuriyetinin uçağı benim değil diyor. Türkiye´nin uçağa ihtiyacı yok. Geregi kadar 12 uçak var. Ülkenin işsizliğini giderecek ekonomiye katkı sağlayacak fabrikalara ihtiyacı var. Haziran ayı işsizlik oranı açıklandı. İşsizlik oranı yine çift haneli rakama çıkmış.  İşsizlik oranı bu aylarda daha da çok artacak. Ekonomi krizi nedeni ile birçok işletmelerden işçi çıkarıldı. Birçok iş yeri kapandı ve kapanmaya devam ediyor.

Bütçenin açık verdiği söyleniyor. Cari açığın artacağı zaten belli değil mi? Şarbonlu hayvanları dışarıdan almadık mı? İktidarın savurgan politikası olmasaydı. Bu gün ekonomi bu duruma gelmezdi. 12 uçak yerine 6 uçakla idare etselerdi. O 6 uçağın parası ile fabrika yapılsaydı. Ekonomiye katkı sağlardı. Biz yine dönelim uçak konusuna. Kaç günlerdir bu uçak konusu gündemde. Böyle bir olay gündeme geldiğinde hemen iktidardan 3-4 yerden açıklamalar gelirdi. Şimdi neden bu konuda bu kadar geç açıklama yapıldı?

İtibarda tasarruf olmaz deniyor. Hediye edilen bir uçak bu ülkenin itibarını yüceltmez. Madem ekonomisi güçlü sağlam temeller üzerine oturtulmuş idiydik de? Hediye edilendi bir uçağı neden kabul ettik? Fakat bir iddia var. Katar Emir´i bu uçağı hediye olarak verdi. Türk hava yollarını satın alacak deniliyor. Uçaklarla, saraylarla, köşklerle, lüks arabalarla itibar artmaz. Hele böyle ekonomi kriz ile boğuşurken böyle olaylar itibar kaybettirir. AKP seçmeninde şöyle bir düşümce var. Bunu çok kişiden duyuyoruz.

Çalıyorlar amma yol yapıyorlar diyorlar. Yolları yine yapsalardı.  Ülkenin ekonomiye katkı sağlayan milli varlıklarını satmasaydılar. Şimdi üretim ve verim ekonomisine geçiyoruz denildi. Ne üreteceğiz de ekonomiyi ayağa kaldıracağız? Dış borcumuz var mı? Bütçe aşığımız var mı? Cari açığımız var mı? Dış borçlara faiz ödüyor muyuz? Köprülere ve tünele geçiş garantisinden dolayı para ödüyor muyuz? Diyelim ki bir şeyler ürettik. Ürettiğimiz şeylerden sağlanan geliri buralara ödeyeceğiz. Başka yerlerden gelirimiz yok ki? Nasıl ödeyeceğiz? A dan Z ye her şeye zam yaparak ve vergiler getirerek ödenecek. Bu ülkeye artık kolay kolay huzur gelmez. Mahalli seçimler var. Belediyeleri kazanmak için.

Kesenin ağzını açarlar. Yine lüzumsuz harcamalar başlar. Huzuru ara bulabilirsen bul, nasıl bulacaksan? İktidar bu kadar uçağın masrafına para buluyor. Fakat vatandaşını rahatlatacak huzura kavuşturacak parayı bulamıyor. O 12 uçağa bir yenisi daha eklendi. Bu uçakla bir Amerika ya gidip gelmenin masrafı ülkenin fakirlerini bir sene doyurur. O zaman bu uçakların yarıdan fazlasını satsınlar. İktidarın emrinde olan arabaların yarısını satsınlar. İtibardan bir şey kaybolmaz. İktidar olarak bunları yapsınlar. Vatandaşlarda gergini fazlası ile yapar. Ülkenin geleceği durum böyle giderse hiç iç açıcı gözükmüyor.

Çünkü vatandaşın cebinden her gün biraz daha para çıkıyor. Elektriğe biliyorsunuz yine zam geldi. Bu yapılan zamlar yılbaşına kadar idare etmez. Bundan sonra vatandaşın temel ihtiyaçlarına her ay zam yapılacaktır. Elektrik, akaryakıt, doğalgaz, su gibi temel ihtiyaçlar devamlı zamlanacaktır. Kış geliyor. Doğudaki kaçak elektrik parası sırtımıza binecektir. Bu çok pahalı olan uçağı Türkiye güle güle kullansın. Allah kaza bela göstermesin. Fakat ben hala bu hediyeye karşılık ne verileceğini merak ediyorum. Altından ne çıkacağını bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik olarak kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18-09-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34