Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE BÖYLE DEĞİLDİ

TÜRKİYE BÖYLE DEĞİLDİ


 

Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye böyle değildi. Milletine saygılı, ırkına bağlı, nerede Türk ırkından olanlar sıkıntıya düşse derhal yardıma koşardı. Geçmiş dönemleri mumla arar hale geldik. Irakta Türkmenler sıkıntı içersinde iken dahi kılımızı kıpırdatmaz duruma geldik. İktidar milletine saygısını yitirmiş durumda. Birileri için önemli olmaya bilir. Fakat benim için önemli olduğuna inandığım bir konudan bahsedeceğim. Telefon dinlemesine takılan Cengiz inşaatın sahibi Mehmet Cengiz “ konuştuğu kişiye milletin a…….. koyacağız diyor.  Bu millete saygısızlıktır. İktidar bu adama hava limanı inşaatını veriyor. Millete böyle saygısızlık yapan bir kişiye kümes ihalesi bile verilmez. İktidarında millete saygısı kalmamış. Bu hava limanını yapacak başka firmamı kalmamış? Irakta 100 vatandaşımız IŞİD tarafından gülerdir rehin tutuluyor. Sesizliğimizi korkuyoruz. Kime karşı sesizliğimizi koruyoruz IŞİD de karşı. Bu IŞİD’ı biz bu hale getirdik. Bunu dünya basını dahi söylüyor. Kıbrıs’a çıkartma yaptık. Ne için? Oradaki Türk vatandaşlarımızı korumak için.

Bu gün ırakta Türkmen kardeşlerimiz yardıma muhtaç durumda. IŞİD tarafından öldürülüyorlar. Hiç bir şey yapamıyorsak sınırımızı Türkmenlere açarız. Mallarını kurtaramıyorsak canlarını koruruz. Suriyelilere sınırımızı açtık bir milyondan fazla Suriyeliyi ülkemizde barındırıyoruz. Türkmen kardeşlerimiz söz konusu olunca. Bize “hiç kimse Türkmen milliyetçiliği için gelmesin. Biz bütün milliyetçilikleri ayaklarımızın altına almış bir iktidarız” deniyor. Kürt milliyetçiliğini ayaklarınızın altına alabildiniz mi? AKP Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner “ Türkçülük bizim ayağımızın altıdır” diyor. Biz asil Türk milletiyiz. Kürt milliyetçiliği için bir şey söylüyor muyuz? Milliyetçilik bizim benliğiz de vardır. Onun için milliyetçiliği aşağılamak gibi bir terbiyesizliğimiz olmamıştır. Böyle olmasına rağmen Türk ırkı ile uğraşılıyor. Türk ırkı diye bir ırk yoktur diyorlar.

İktidar Arap ırkına gösterdiği ihtimamın,  yarısını Türk ırkına gösterse bu gerginlikler olmaz. Arap ırkı kalleştir arkadan vurur. Hiçbir zamanda Türklere karşı samimi davranmazlar. Hiçbir konuda Türkleri desteklememişlerdir. Peygamber efendimiz “ben Arap’ım ama onlar benden değiller” demiştir.

AKP iktidarına kadar bu ülkede ırkçılık ve mezhepçilik yapılmadı. AKP iktidarına kadar Türk ırkı yoktur denildiğini duyan var mı? Amma AKP iktidarında bunları duyduğumuz gibi. AKP sayesinde “Türk olmaktan kurtulduk diyen” soyu beli olmayanlar çıkmıştır.

Türkiye böyle değildi. Geçmişine saygıda kusur etmeyen bir Türkiye idi. Ülkeyi düşman istilasından kurtaran, Türkiye Cumhuriyetinin kuran, Atatürk’e saygısızlık edilmemiştir. Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına alan hiçbir iktidar olmamıştır. Vatandaşını baskı altına alıp korku çemberi oluşturulmamıştır. Bizden olanlar, bizden olmayanlar diye ayrımcılık yapılmamıştır. Taraf olmayanlar bertaraf olur denilmemiştir. Milletinden bahsederlerken Türk milleti diye bahsederlerdi. Bu millet diye bir söz söylememişlerdir. Atatürk’ten bahsederlerken gazi kelimesini kullanan hiç olmamıştır. Amma şimdi Atatürk yerine gazi kelimesi kullanılır oldu. Türkiye böyle bir Türkiye değildi. 

Ülkenin itibarı bu kadar ayaklar altında olmamıştı. Her geçen gün yalnızlığa doğru süratle gidiyoruz. Nerede ise, ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı dostlarınızı birer birer kaybediyoruz. İktidarların tutumu yüzünden dost olduğumuz ülkeler tersine döndüler. Eleştiri üzerine eleştiri yapıyorlar. Fakat iktidar bu eleştirileri hiç dikkate almıyor. Kaddefinin devrilmesi için muhaliflerine para yardımı dahi yapıldı. Şimdi Türkleri Libya da istemiyorlar. Mısır ile dosttuk şimdi düşman olduk. Çünkü iktidarın dostları seçim yenilgisine uğradı.

Şimdiye kadar hiçbir yabancı ülke, ülkemizin başbakanını ülkesine gelmesini istemediğini duymamıştık. Bunun anlamı artık Türkiye’nin dışarıda itibarının kalmadığının göstergesidir. Terörle mücadele edilmiştir. Terör örgütü ile anlaşma masasına oturulmamıştır. Terör örgütü ile görüşüp tavizler verilmemiştir. Ordu hiçbir dönemde bu kadar yıpratılmamıştır.  Milletin bağrından çıkan ordu dahi halk tarafından güvenilmez kurumlar arasına girmiştir. Kendi ordusuna kumpas kuranlarla orta olacak hiçbir iktidar olmamıştır. Ülke hiçbir iktidar döneminde bölünme durumuna gelmemiştir. Türkiye böyle değildi. Demokrasi bizim için amaç değil, araçtır istediğimiz istasyona geldiğimizde. Demokrasi treninden ineriz diyenler. İktidar oldu. Türkiye de böyle oldu. Bindik alamete gidiyoruz. Kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22