Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE BU ZOR DURUM NASIL GELDİ

TÜRKİYE BU ZOR DURUM NASIL GELDİ


Türkiye Suriye de bu zor duruma nasıl geldi? Önce şu itirafı göz önüne alırsak nasıl geldiğimiz daha iyi anlaşılır. Tayyip Erdoğan ?Obama bizi kandırdı? işte bu bir itiraftır. Obama ?biz Suriye´nin başında Esat´ı istemiyoruz. Bize yardımcı olun? demesi üzerine bir gecede dostumuz olan Suriye ile düşman oluverdik. Suriye yönetimine karşı isyan eden özgür Suriye ordusunun militanlarına Hatay da kamp kurup eğittik. Ve onlarla birlikte Suriye olayına müdahil olduk. İki üç hafta içerisinde Şam da ki Emevi camiinde Cuma namazı kılacağız bile dedik. Yanımızda Katar ve Suudi Arabistan´la birlikte hareket etmeye başladık.

Seneler geçti iki üç hafta içerisinde Esat´ın yönetimden gideceğini hesap ettiler. Fakat Suriye´nin arkasında Rusya ve İran vardı. Esat kuzey Suriye´yi terör örgütlerine terk etti. IŞİD diye bir terör örgütü yoktu. El kaide den ayrılan militanlar. Bir araya geldiler. Bunlara Türkiye Katar ve Suudi Arabistan yardım etti. Kısa sürede bu toplama örgüt Petrol bölgelerini eline geçirdi. Petrol satmaya başladı. Bizim sınır köylerimize akaryakıt istasyonları dahi açtılar. Nehrin altından sınırımızdaki köylere Petrol pompaladılar. Bu toplama örgüt ben devlet kuracağım dedi. Ahmet davutoğlu ?buna izin veremeyiz? dedi. Neden böyle dedi?

Çünkü bunlarla ilgileniyorlardı. Sözlerini dinleyeceklerine inanıyordu. Dinlemediler ve Irak, Şam İslam devleti (IŞİD) kuruldu. Suriye´nin kuzeyinde bir terör devleti kurulmuş oldu. PYD zaten PKK´nın uzantısı olarak kuzey Suriye de faaliyet gösteriyordu. Bu PYD ye bizde yardımcı olduk. Güney sınırımızda böylelikler terör örgütleri ile komşu olduk.

Kobani olayında PYD ye desteğe gelen Barzani´nin Peşmergeline izin vermemiş olsaydık Kobani´yi IŞİD´ dan alamazlardı. Bu Suriye olayı hattı zatında BOP´ un bir parçası idi. Burada kurulacak Kürdistan ABD´nin jandarması olacak ve İsrail bu sayede korunmuş olacaktı. Suriye politikamızın yanlışlığı yüzünde bu güne gelinmiştir. Şimdi Afrin´e girmeye çalışıyoruz. Yanımızda olanların hepsi bir kenara çekildi. Bizi sonradan kurulan YPG ve PYD ile baş başa bıraktılar. ABD bu örgütleri desteklediğini resmen açıkladı. Bunlara her türlü desteği veriyor. Rusya ikili oynuyor. Tavşana kaç tazıya kaç taktiğini uyguluyor.

Bu terör örgütlerini açıktan desteklemese de gizliden gizliye destek oluyor. Bu terör örgütleri ile gizi görüşüyor. Rusya da toplantılar yapıyor. İşin garipliğine bakar mısınız? Rusya ve İran ile üçlü ittifak yaptık. Bunların ikisi de Suriye´nin yanında yer alanlar. ABD bizimle beraber hareket ediyordu. Bizi terk edip terör örgütlerinin yanında yer alınca.

Bizde Suriye´nin yanında yer alan Rusya ve İran ile ittifak yaptık. Sözde ABD´ye nazire yaptık. Hiç bu bataklığa bulaşmasaydık. Güney sınırımızı zamanında güvenlik altına alsaydık. Ve bu örgütlere karşı tedbirimizi alsaydık. Bu günkü durumu yaşamazdık. Biz işin içerisinde olmasaydık. Onlar bize saldırmış olsaydılar NATO anlaşmaya göre bizi koruyacaktı. Amma biz işin içerisindeyiz. Suriye batağına girmişiz.

Şimdi bu günlerin en çok konuşulan Nembiç olayı var. Burada ABD´nin askerleri var. Şimdiye kadar kaçamak cevaplar veriyorlardı. Şimdi kesin olarak Nembiç den çekilmeyeceğiz dedi. Türkiye´nin cevabı geleceğiz oldu. 20 gündür Afrin´i halledemedik. Buraya hava harekâtı yapmamızı Rusya izin verdi. Nembiç için hava sahasını kullanmaya Rusya izin verecek mi? Vermeyecek mi? Belli değil. Çünkü Esat´ın uçakların düşüreceğiz dedi. Kararı verecek olan Rusya. Fakat Esat istemiyor diye. Hava sahasını kapatırsa ne yapacağız?

İzin verdi diyelim. ABD çekilmeyeceğiz dedi. Biz havadan bombardıman yapmaya başladığımızda ABD uçak gemisinden füzelerle bizim uçaklarımızı düşürür. Ve incirlikten kalkacak olan uçaklarda bizim uçaklara saldırır. İncirlik hava üssü ve Kürecik radar üslerinin hemen kapatılması gerekir. Ne yaparsak yapalım işimiz çok zor. İran Afrin harekâtını durdurun diyor. Madem terör örgütlerinden temizlediğimiz yerleri özgür Suriye ordusuna vereceğiz. Özgür Suriye ordusu işini Esat ile kendisi halletsin.  

Kemal Kılıçdaroğlu doğru söylüyor. Esat ile anlaşın diyor. Eninde sonunda bizi Esat´a götürecekler. Rusya ve İran bunu için çalışıyor. Hiç değilse daha fazla şehit vermeden kurtuluruz. AKP sözcüsü devlet işi ile diplomatik işleri birbirine karıştırmak ahmaklıktır diyor. Diplomatlar devlet işini halletmek için çalışmıyorlar mı?

Bu iki olay paralel hareket ederler. Diplomatlar devletin düşüncelerini iletir. Ve devletin verdiği talimatlara göre hareket ederler. Neden ahmaklık olsun ki? İşimiz çok zor. İktidarın yanlış dış politikaları yüzünde bu günlere gelinmiştir. Allah ordumuza güç kuvvet versin. Ordumuzu muzaffer kılsın. Bize şehit acısı yaşatmasın. Şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimiz acil şifalar vermesini dilerim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  07- 02- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,51% 0,13
  • EURO

    34,84% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2433,61% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31