Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRK IRKI DİYE BİR IRK YOKTUR

TÜRK IRKI DİYE BİR IRK YOKTUR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığın armağan olsun.

AKP milletvekili ve merkez karar yönetim kurulu (MKYK) üyesi Yasin Aktay “Türk ırkı diye bir ırk yoktur” diyor. Bu şahıs Siirt doğumludur.  Bu şahıs Türkiye büyük millet meclisinde oturuyor. Türk milletinin verdiği vergilerden maaş alıyor. Madem Türk ırkı yoksa senin orda ne işin var? Hem Türk kelimesinden rahatsızlık duyacaksın. Ondan sonrada TBMM oturup Türk halkının verdiği vergilerden maaş alıp zıkkımlanacaksın. Sen tarih dersi okumamışsın. Okumuş olsan Türklerin tarihte kurduğu devletleri bilirdin. Senin ırkından olan, fakat senin partinden olmayan, BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş başbakanın Türkleri yok saymasına isyan ederek “bu ülkede Türkler vardır. Türkleri yok sayamazsınız” demiştir. Bu beyefendi gidecek Türk tarihin inceleyecek, Türklerin tarihinin nerelere dayandığını öğrenecek. Kaç devlet kurmuşlar bunu kafasının içine yerleştirecek. Ondan sonra kendi tarihlerini inceleyecek görecek ki devlet falan kurmamışlar. Ondan sonra gidecek abdest alacak. Türk ırkını ondan sonra ağzına alacak. Sen kimsin? Sen kim oluyorsun da “Türk ırkı diye bir ırk yoktur” diyorsun?

Bu milletvekili bunu söylüyor. Adıyaman AKP milletvekili Mehmet Metiner “ Türkçülük ayağımızın altı” diyor. Türkçülükle neden uğraşıyorsunuz? Türkler Kürtçülükle uğraşmazken siz neden Türklükle uğraşırsınız. AKP’nin bilhassa üs düzey yöneticilerinin Türkçülük konusunu sık sık gündeme getirmeleri, partinin politikasının Türkleri yok etme üzerine oturtulduğunu gösteriyor.

Şimdi kim ne söylemiş buna bir bakalım. Yukarıda adı sanı yazılı bey efendi Gümüşhane de üniversitede ki bir söyleşide “ Türk ırkı diye bir ırk yoktur” diyor. Bu söylem Türklere karşı saygısızlıktır. Bu kişinin söylemi ile Türkler tarihten silinecek değil. Bu bir ırkı öne çıkarma çabalarıdır. Bu iktidarın bakanlığını yapmış Ömer Dinçer “ olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar” demişti. İkisinin söylemleri ayni kapıya çıkıyor. Başbakan yardımcısı ve basın sözcüsü Bülent Arınç “ülkede Türklük herkesi kapsamayan bir noktaya gelmişse Türklüğe devam edemeyiz. Ben türküm demelerini ve Türkçülük yapmaların kabul edemeyiz” diyor. Nasıl olurda herkesi kapsamayan bir durum olur. Pekiyi Kürtleri kapsamıyor. Başka etnik gurupları kapsamıyor. Onun için türlüğe devam edemeyeceksiniz? Pekiyi ne diyeceksiniz?  50 milyon nüfusa sahip olan Türklere ne kimlik vereceksiniz? Tarihi hiçe sayıp AKP tarihinde Türklere yer vermeyecek misiniz? Etnik guruplardan hangi etnik gurubu öne çıkarmaya çalışıyorsunuz? Burhan Kuzunun “bu ülkede Rumlar var. Yahudiler var. Bunlar varken Türk kelimesini anayasaya koyamayız” sözlerinde geçen Rumları mı? Yoksa Yahudilerimi?  Öne çıkaracaksınız? Bu ülkenin başbakanı kalkarda “biz Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir iktidarız” derse. Üst kademelerde bulunanlarda buna benzer beyanlarda bulunursa bunun partinin politikası olduğunu anlamamak saf dillilik olur.

Artık AKP’nin politikasının Türklüğü yok etme üzerine kurulduğu anlaşılmıştır. Çünkü partini üst düzey yöneticileri bu söylemlerde bulunuyor. Düz bir milletvekilinden böyle bir söylem dile getirilmiyor. Şayet böyle olmamış olsaydı. En üst düzeydeki yöneticiler bunlar hakkında bir şeyler söylerlerdi. Hâlbuki iktidarın görevi halkını ayrıştırmak değil. Birlik beraberliğini sağlamak ve halkının bütünlüğünü bir arada tutmaktır. 50 milyon Türk milletini yok saymak cesaretini kendisinde bulan iktidar kendisine destek verenlerin Türkler olduğunu aklına bile getirmiyor. Bu desteği veren Türkler de soylarının yok edildiğini bir kenara bırakıyor. Şahsi menfaatleri için desteklerini sürdürüyor. Oynanan senaryo bir şaka filmi değildir. Adıyla sanıyla tarihte birçok devletler kurmuş. Birçok devletler yıkmış Türk soyunun yok edilme senaryosudur. Böyle bir soy yok edilmeye çalışılıyor. Hala uyumaya devam etmek Türk soyunun tarihten silinmesine seyirci kalmaktır. AKP tarihimizi silip yeniden kendi tarihini yazmak gayreti içersindedir. Dikkat ediyorsanız tarihimizin önemli olayları yok edilmeye çalışılıyor. Tarihimizin şanlı şöhretli kahramanları unutturulmaya gayret ediliyor. Geçen hafta içersinde de silkinme zamanımız geliştir diye yazmıştım. Yine söylüyorum Türklük yok edilmeye çalışılıyor. Artık uykudan uyanalım şöyle bir silkinelim üzerimizdeki ölü toprağını atalım Türklüğümüze sahip çıkalım. Türkün Türk’ten başka dostu kalmamıştır. Kimi dost bileceksiniz? Ülkenin iktidarı dahi Türkleri yok etmeye çalışırken. Kime güveneceksin? Tek güvencemiz birbirimize güvenmektir. Birlik olmaktır! Birlikte hareket etmektir! Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyet! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşası Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları! 

01 – 12 -2013 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30