Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TIRDA DEVLET SIRRI

TIRDA DEVLET SIRRI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkede insanı endişeye düşürecek olaylar oluyor. Devlet otoritesi diye bir şey kalmadı. Ülkenin itibarı her geçen gün yok oluyor. Hatay’da emniyete insani yardım konvoyundaki bir Tır da silahlar olduğu ihbarı geliyor. Emniyet harekete geçiyor. Polisler Tırı durduruyor. Arama yapmak istiyorlar. Tır da bulunan iki kişi MİT elamanı olduklarını söylüyor. Polise arama yaptırmıyorlar. Savcı jandarma bölgesi olduğu için aramanın jandarma tarafından yapılmasını istiyor. Olay yerine jandarma geliyor. Bu arada Hatay valisi emir veriyor. Aracın MİT’e ait olduğunu arama yapılmayacağını bildiriyor. Savcıda olay yerine gelmiş. Valinin emri ile jandarma çekiliyor. Savcı MİT elemanlarına aramanın neden engellendiğini soruyor. MİT elemanı “devler sırı” diyor. Savcı rapor düzenliyor. Savcı “MİT elemanları ile polis arasında çatışma noktasına gelindiğini” söylüyor.

Bir Tır da devlet sırı taşındığına insanın inanası gelmiyor. Tır bırakılıyor. Ve yoluna devam ediyor. Böyle bir olay insanı kötü düşüncelere sevk ediyor. Emniyete silahlar olduğu ihbarı geldiğine göre. Tır da MİT elemanlarının olması, bu Tır da kamuoyundan gizlenen bir şey olduğu ortaya çıkıyor. “Türkmenlere yardım götürülüyordu” denildi. Türkmenlere yardım gönderilmesine kimse bir şey demez. İşin garip tarafı arama yapan polisler hemen görevden alınıyor. İşte bu görevden alınma insanı, daha da şüpheye düşürüyor. Burada savcının emrini yerine getiren polisin görevden alınmasına insan şaşırıyor. Böyle olaylar polisin görev yapma şevkini kıracaktır. İnsanı endişeye düşüren devlet sırı denilmesidir.

Ülkenin kurumları birbirine düştür. Olaylar Arap saçına döndü. Böyle giderse kördüğüm olacak. Sorunun çözülmesi daha da zorlaşacak. Öyle karmaşık işler oluyor ki. Şimdi Türkmenlere yardım götürülüyordu, denildi. Şimdiye kadar Türkmenlere yardım yapıldığını hiç duymadık. Şayet Türkmenlere yardım yapıldı ise. İktidarın bunu söylememesine hayret ederim. Çünkü iktidar yaptığı yardımlarla övünmeye alışıktır. Şimdiye kadar nerelere yardım yapıldı ise en az 5-6 defa gündeme getirilmiştir. İnsanın aklına Türkmenlerin kullanıldığı geliyor.

Sır demek hiç kimsenin bilmesini istememek demektir. Bu Tır ile Öcalan kuzey Kürdistan’a gönderilmiş olmasın. Gizli şeyler her türlü yoruma açıktır. Benim söylediğimde bir varsayımdan ibarettir. Devlet sırının Tır da taşınmasını mantığım almıyor. Bende mantığımı zorluyorum. Birçok misal verebilirim. En uygunu olarak da aklıma gelen bu oldu. Emniyet müdürü basın mensuplarının sorusuna karşılık. “Herkes kendi işine baksın” diyor. Silah olduğu söyleniyor. Şeklindeki soruya da “sen gördün mü”? Diyor! Bu cevap kamuoyunda karşılığını bulmamış bir cevaptır. Kamuoyunu tatmin edici bir cevap verilmiş olsaydı. İnsanların kafası bu kadar karışmazdı.

Tamda yolsuzlukların gündemde olduğu bir dönemde böyle bir olayın olması, milletin kafasında çeşitli istifhamların belirmesine yol açacaktır. O Tır da insan mı kaçırılıyordu? Altın mı kaçırılıyordu? Değerli maden mi kaçırılıyordu? Soruları millet tarafında devamlı sorulacaktır. İktidar yolsuzluk olayı krizini iyi yönetememiştir. Birilerini aklamak için iktidar tam bir batağa saplanmıştır. Debelendikçe batıyor. İktidar battığınla kalmıyor. Ülkede itibar kaybediyor. Dış politikamızı devamlı öven iktidar, yaptığı icraatla kendi kendini bitme noktasına getirdi. Dış ülkeler devamlı Erdoğan’ı eleştiriyor. Avrupa birliği nerede ise ültimatom çeker gibi bildiri yayınlıyor. Yeni AB den sorumlu bakan ise “ herkes kendi işine baksın. Bizim içişlerimize karışmasılar” diyor. İyi güzelde! Ya siz başka ülkelerin içişlerine neden karışıyorsunuz derlerse. Ne cevap verecek? Tunus, Libya, Mısır ve Suriye’nin içişlerine neden karıştınız derlerse ne olacak. O zamanda siz kendi işinize bakın diyebilecek mi?

Haberlerde başbakanın sivil toplum örgütleri ile dolma bahçede toplantı yapacağı söylendi. Bu yolsuzluk olaylarını dış güçlerin yaptığını onlara anlatıp onlardan yardım isteyeceğini tahmin ediyorum. Akil adamları yine devreye sokarsa hiç şaşırmayın. Tır da devlet sırı taşındığını duyduktan sonra. Akiller devreye girerse şaşırmayın. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

03- 01- 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34