Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TEZKERE

TEZKERE


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

02 – 10 – 2014 tarihinde mecliste görüşülen tezkereye gelinceye kadar.  Bu tezkereye nasıl gelindiğine bir bakalım. AKP 2002 senesinde iktidara geldiğinde. Terör bitme noktasına gelmişti. Şehit sayımız üç haneli rakamlardan tek haneli rakama düşmüştü. AKP’nin iktidar olduğu sene 7 şehit vermiştik. İkinci sene çift haneye çıktı. İki üç sene içersinde üç haneli rakamlara çıktı. Operasyon gündeme geldiğinde Tayyip Erdoğan “bizden önceki hükümetler uçakları kandile göndermişler. Boş arazilere bombaları attırmışlar. Operasyon yaptık diye övünmüşler” demişti. Aradan biraz zaman geçti. Dönemin genelkurmay başkanı PKK güçleniyor. Eylemler artı operasyon yapılmalıdır dedi. Tayyip Erdoğan “Türkiye içesin deki 1.500 teröristi hallettiniz de kandildeki 500 teröriste mi operasyon yapılacak” dedi. Operasyona sıcak bakmadı. Saldırılar devamlı artıyordu. Her defasında 10’dan fazla şehit veriyorduk. Ak tütün karakoluna yapılan saldırırı da 20’ye yakın şehit verdik. Millet sokaklara döküldü. Her gün ülkenin çeşitli yerlerinde üç dört yerde PKK aleyhine gösteriler yapıl oldu. İktidar bu baskı karşısında meclise tezkere getirmek mecburiyetinde kaldı. Tezkere meclisten geçti. Tam 48 gün sonra genelkurmaya gönderildi. Bir gün hava kuvvetleri kandile gece operasyonu düzenledi. Kandilde belirlenen hedefler vuruldu. Ordu kara operasyonuna başladı. Ordu kuzey ırakta ilerlemeye başlamıştı. Bu sırada ABD Türkiye’ye kara operasyonunun durdurulması için elçi gönderdi. Elçi önce genelkurmay başkanı ile görüştü. Genelkurmay başkanı belirlediğimiz hedeflere ulaşana kadar operasyon devem edecek dedi. Ondan sonra hükümetle görüştü. Hükümetle görüştükten sonra Türkiye’den ayrıldı. Ertesi gün sabah kara operasyonunun durdurulduğu haberini duyduk. Basın mensupları hükümete operasyonu siz mi durdurdunuz?  Diye sorulduğunda. Biz durdurmadık dediler. Genelkurmay başkanı “belirlediğimiz hedeflere ulaştık. Operasyonu onun için sonlandırdık. Birliklerimiz geri çekiliyor” dedi. Bunun teferruatına girmeyeceğim.

Hâlbuki tezkereye gerek olmadan takip hakkımızı kullana bilirdik. Biz takip hakkımızı dahi kullanmadık. İktidar PKK’ya karşı yapılacak operasyona sıcak bakmıyordu. Milletin baskısı ile bu operasyonu yaptırmıştı. O operasyondan sonrada bir daha geniş kapsamlı bir operasyon yapılmadı.  Ordu ondan sonra devamlı müdafaada kaldı. Bu yüzdende devamlı baskın yiyen taraf olduk. Şehitlerimiz hep baskın neticesinde hayatlarını kaybetti.

Gelelim bu yeni tezkereye.  Birleşmiş milletlerin IŞİD’a karşı oluşturduğu koalisyonun içersinde sonradan yer aldık. Kara harekâtına katılmak için bu tezkere meclise geldi. Tezkerede iki önemli konu var. Ordunun sınır dışına gönderilmesi, Ülke topraklarında dış silahlı güçlerin konuşlanması ve sınırlarımızı kullanmalarına izin verilmesini içeriyor. Terörist guruplar sınır güvenliğimizi ve ulusal güvenliğimizi tehdit eder duruma geldiler deniliyor. Teskere metninde IŞİD’dan tek bir yerde bahsediliyor. Hep Suriye rejiminden bahsediliyor. Hâlbuki BM koalisyonu IŞİD için kuruldu. İktidarın amacı orduyu Esat güçlerine karşı kullanmaktır. Esat’a karşı savaşan EL Kaide, El Nusra ile birlikte ayni safta yer alınacak. Esat güçlerini destekleyen Rusya’ya karşı savaşı göze alabilecek miyiz?  IŞİD ile savaşırsak PKK ile ayni safta yer alacağız. Terör örgütleri sınır güvenliğimizi ve ulusal güvenliğimiz için tehlikeli bir duruma geldi ise. PKK ile neden müzakere masasına oturup. Hala açılımdan bahsediyoruz. Çünkü bu terör örgütleri içerside PKK da geçiyor. IŞİD ile savaşırsak Esat’ın yanında yer almış olacağız. El Kaide, El Nusra ve özgür Suriye ordusu ile birlikte hareket edeceğiz. IŞİD ile savaşırsak. Esat güçlerini ve PKK’nın yanında yer almış olacağız.

Dış silahlı güçlerin sınırlarımız kullanması ve topraklarımızda konuşlanması. Böyle bir olay nasıl kabul edilir. Dış ülke silahlı güçleri denilmiyor. Silahlı dış güçler deniyor. Peşmerge, EL Kaide, El Nusra özgür Suriye ordusu bunlar devletlerin silahlı güçleri değil. Bunların hepsi bir terör örgütü bu örgütlere sınırlarımızı açacağız.  Topraklarımızda konuşlanmasına izin vereceğiz. Bu tezkere ile iktidar bataklığın tam ortasına ülkeyi sokmuş olacak.

Senelerdir Suriye ile savaşa girmeye can atan iktidar böylelikler arzusuna ulaşmış olacak. Suriye tarafından topraklarımıza top mermisi düşüyor. Bu top mermileri hep boş araziye düşüyor. Bu top mermilerini acaba IŞİD’mı atıyor? Bizi harbe sokmak için. PYD atmış olamaz mı? Bizim yetkililer Suriye tarafına birkaç kişi göndeririz onlara topraklarımıza birkaç füze attırır böylelikle Suriye’ye savaş açarız planları yapmadılar mı? İktidar bu IŞİD olayını kullanarak Suriye ile savaşa girme arzusunu gerçekleştirmiş olacak. Amma unuttukları bir şey var. Biz Suriye’ye böyle bir harekette bulunduğumuzda Rusya güçleri devreye girerse ne yapacağız. Rusya Suriye topraklarında kendi füzelerini yerleştirmiş durumda. Bu olayda aklıselimin üstün gelmesi temennimdir. Bu batağa girmek kolayda çıkmak çok zordur. Bu olayda ABD’nin çıkarı olmasa bu işe hiç girmez. Onlar binmeyecekleri eşeğin önüne ot atmazlar. İsrail’i korumak için büyük Kürdistan’ın kurulma planları olmasın. Kon dola Rice ABD dışişleri bakanı iken 22 ülkenin sınırları değişecek kuzey sınırı Karadeniz kıyısı olacak demişti. Allah ülkemizi böyle bir felaketten korusun. Şahsi ihtiraslar yüzünden ülkemizin başına bir şey gelirse bu ülke bir daha kendini toparlayamaz. İktidar aklıselim davranmalıdır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03 – 10 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55