Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET

TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET


Dönemin Başbakanı Erdoğan´ın yan baskıcısı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu başkanlığında toplanan 14 Sivil Toplum Kuruluşu (STK), bildiri yayınlayarak
17 Eylül´de Ankara Sıhhiye Meydanında bir miting düzenleyeceklerini açıkladılar.

Yapılacak mitingin adı; ?Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet!?
Böyle bir davete kim hayır diyebilir ki? Hangi aklı başında insan bu çağrıya duyarsız kalabilir ki? Dilerim, bu toplantı Türkiye´nin kardeşliğine, birliğine, barışına olumlu katkıda bulunur!

Yazının konusu, bu davet değildir. Bu yazının konusu, Sivil Toplum Kuruluşu denen sivil örgütlenmenin Türkiye´de içine düşürüldüğü acınacak durumdur.
Gerçek Demokratik ülkelerde bulunan STK´lar, hiçbir zaman hükümetlerin yamağı olmazlar. Yanlışa ortak olmazlar. Siyasetçilerin karşısında eğilip, bükülmezler. Yanlışı gördükleri anda uyarma görevini yaparlar.
Sadece mesleki konularda değil, toplumu ilgilendiren davalarda, olaylarda yol göstericilik görevini üstlenirler. Doğruları açıkça ve yüksek sesle dillendirirler ve böylelikle ülkelerinde demokrasinin standartlarının yükselmesine yol açarlar. Korkmazlar, sinmezler, inanmadıkları bir şeyi hiçbir güç onlara yaptıramaz?

Peki, bizde durum nasıl? STK´ lardan birini inceleyelim;
Türkiye´de mevcut 365 Oda ve Borsa´yı, yaklaşık 1 Milyon 200 Binden fazla üyeyi bünyesinde barındıran ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluşu, yani TOBB´u ve onun 14 yıldır başkanlığını yapan kişiyi incelemeye alalım mı?
Hadi beraberce bakalım, neymiş bu TOBB, kimmiş bu Hisarcıklıoğlu?

TOBB en çok üyeye sahip, maddi gücü oldukça yüksek olan bir STK´dır.
Eski TOBB Başkanları ülke meseleleri üzerinde konuştukları zaman, ülkenin tüm dinamikleri dikkatle dinler ve ders alırdı. TOBB Başkanları tokatlanan, azarlanan, saatlerce kapıda bekletilen değil, dinlenen örnek alınan insanlardı.
14 yıl evvel Hisarcıklıoğlu, bir iç darbe ve hile ile yönetimi ele geçirene kadar bu STK´ mız itibarlı, sözü dinlenir bir kuruluş idi.
60 yaşındaki şimdiki başkan, TOBB gibi güzide bir STK´mızı götürüp dönemin Başbakanı Erdoğan´ın ayaklarının önüne serdi. AKP ne zaman toplumsal olarak sıkışsa TOBB Başkanı, üyelerden toplanan aidatlardan oluşan TOBB bütçesini kullanarak çeşitli atraksiyonlar yaptı!

Toplum, Gezi olaylarında Anayasal bir hak olan gösteri ve yürüyüş hakkını mı kullanıyor, TOBB Başkanı bu direnişi sulandıracak karartmada bulunur!
?Aman gençler, durun, istikrarı düşünün? diye topluma narkoz verir!
Devlet soyulur, Bakanlar zorunlu olarak istifa eder, TOBB Başkanı bunları ne görür, ne duyar! ?Hoop durun bakalım, siyaset zenginleşme aracı değildir, yargıdan kaçırmayın bu hırsızları? demez.
AKP´nin bu günlere gelmemizin en büyük sebebi olan ?Çözüm Süreci? dediği, çözülme-parçalanma sürecinin ne olduğunu Türk Milleti anlayınca, başkan TOBB Üyelerine danışma gereği bile duymadan ?Akil İnsanlar? heyetine başkan olur. Lale Mansur-Kadir İnanır-Muhsin Kızılkaya-Şükrü Karatepe ile birlikte İl-İl dolaşarak, ?Çözüm Sürecini? ve AKP Hükümetini öven konuşmalar yapar!

Çözüm Sürecinin uygulanış şeklini ve uygulayıcılarını öven TOBB Başkanı, şimdi ?Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet? mitingi düzenliyor!
Niçin? Erdoğan öyle istediği için mi? Ne oldu Çözüm süreci? Ne oldu senin söylediklerin? Hani Erdoğan akan kanı durduracak, analar ağlamayacaktı?

Yahu arkadaş, sen 14 senedir TOBB Başkanısın. TC Devletinin eski Genelkurmay Başkanı ?Terör örgütü kurmak? suçlamasıyla zindana atılırken, ağzını bile açamadın. Ama arazi ortağın Sinan Aygün gözaltına alındığında onu kurtarmak için Başbakanlık koridorlarında yatıp-kalkıp saatlerce ağladın!
Türk Ordusunun komuta heyeti, senin de desteklediğin Cemaat tarafından çökertilirken kılın bile kıpırdamadı! Ama dönemin Başbakanına TOBB Üyelerinin parasıyla helikopter hediye etmekten çekinmedin!

Senin şimdi yapman gereken şu sorulara yanıt araman olmalıydı;
Türkiye 13 yıllık ?TEK BAŞINA AKP İktidarı? yönetiminde niçin tekrar kan deryası haline geldi?
Türkiye, nasıl her gün onlarca şehit verdiğimiz bir ülke haline geldi?
Türkiye Dış Politikası ne uğruna bu hale geldi?
Türk Ekonomisi, nasıl ve kimler sayesinde bu hale geldi?
17/25 Yolsuzluk-Hırsızlık-Rüşvet olaylarının gerçekleri nelerdi?

Değerli Okurlar;
13 senede ülkemizin tüm yönetim kademelerine ehliyetsiz insanlar getirilince çürüme hızlandı. Sonucunda, demokrasimiz çok yara aldı. Hukuk Devleti çöktü. Ekonomi batma noktasına geldi.
Tüm bu olumsuzluklara, çok sayıda İllere-İlçelere girilmesi imkânsız halde iken ülke sözüm ona seçime götürülüyor! TOBB Başkanının ?Akil İnsanlar Heyeti Başkanı? olarak bu konuda söylediği bir şey var mı?
Özgür, adil ve eşit şartlarda yapılacak bir seçim şartları şu an var mı?
Bu konuda arkadaşı Kezban Hatemi gibi mi düşünüyor?

?Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet? bunu Türkiye´deki herkesin söyleme hakkı var. Ama ?Teröre EVET, Kardeşliğe HAYIR? diyen şerefsizle İmralı´da görüşenlerin emir eri olan bir TOBB Başkanının tek söz söylemeye bile hakkı yoktur.

Hadi TOBB Başkanı, yine ve yeniden Mahkemeye koş. Zabıtlar nasılsa tarihe ışık tutacak?

Sağlık ve başarı dileklerimle 16 Eylül 2015
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22