Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖRE DESTEK VERENLER

TERÖRE DESTEK VERENLER


Teröre destek verenler, yataklık yapanlar hakkında içlem yapılacağını söylüyorlar. Bunları vatandaşa şikâyet ediyorlar. Teröre destek veren kimler acaba bir önce ona bakalım. Diyarbakır da bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya bakın kimler katıldı. Kuzey Iraktan Barzani, Kürtçe türküleri ile meşhur olan Şiven Perver. Ülke içerisinde Kürt kökenli ve kuzey Irak´a yatırımlar yapan İbrahim Tatlıses bunlar misafir olarak çağrıldı. Barzani´nin terör örgütüne destek vermediğini kimse inkâr edemez. İktidar bir ara ?Barzani bizim muhatabımız değil? demişlerdi. Barzani´yi muhatap dahi görmüyorlardı. Barzani´den kuzey Irak´a kaçan PKK militanlarını iktidar Türkiye ye iade etmesini istedi. Barzani´nin iktidara cevabı ise şöyle olmuştu. ?Türkiye ye bırakı PKK militanlarını vermeyi. Bir Kürt kedisin bile vermem şeklinde olmuştu. Bu kişi sonra AKP´nin kongresine şeref konuğu olarak çağrıldı. Ve kongrede konuşturuldu. Konuşma yapmak için kürsüye çağrıldığında. ?Türkiye seninle guru duyuyor? sloganları atıldı. Bu Barzani Diyarbakır toplantısına da çağrıldı. PKK´ya destek veren birisinin kongreye davet edilmesi Türkiye seninle gurur duyuyor sloganının atılması. Diyarbakır toplantısına çağrılması teröre destek anlamı taşımaz mı? Şiven Perver Türkiye cumhuriyeti devletine ?terörist devlet? demişti. Devleti terörist gören birisinin bu toplantıya çağırıp da Kürtçe Türküler söyletilmesi ve bu türküler eşliğinde halaylar çekilmesi teröre destek değil de nedir? Keza İbrahim Tatlıses de ayni değil midir? Bu Diyarbakır toplantısına hükümet erkânından aileleri ile katılanlar oldu. Kürkçe türküler söylenirken ağlayanlar oldu. Hatta bir hanım efendi elinde PKK bayrağını neşe içersinde sallamasına şahit olmadık mı? Bu teröre destek vermek değil de nedir?  Dönemin başbakanı bu toplantıda halka hitap ederken ? Kürdistan da ki kardeşlerimize selam gönderiyorum? demesi. Destek değil midir? ? dağdakilerin evlerine döndüğünü hapishanelerin boşaldığını yeni Türkiye de hep birlikte yaşayacağız? denilmesi teröre destek değil midir? Şimdi iktidar teröre destek ve yardımcı olanların peşine düşeceğini söylüyor. Bu anlattığım olaylar teröre destek değil midir? Hem de bal gibi destektir. Önce bunlardan başlanması gerekmez mi?

Terörist başı ile İmralı da gizli görüşmeler yapılmasının amacı nedir. Oslo da PKK´nın üst düzey yöneticileri ile gizlice görüşülmesinin amacı nedir? Kürtçü partinin mensupları ile devalı görüşmek. Bunları kandile İmralı ya göndermek bunlar aracılığı ile Öcalan´ın mektuplarının kandile götürülmesinin anlamı nedir? Terör örgütü istedi diye andımızın kaldırılması ne anlama geliyor? Terör istedi diye. Dağların yamaçlarındaki ve tepelerdeki ne mutlu türküm diyene ibarelerinin kaldırılması ne anlama geliyor? Yine terör örgütü TC´nin kaldırılmasını istedi diye. TC´nin kaldırılması ne anlama geliyor? Anayasadan Türk kelimesinin çıkarılmasını terör örgütü istemedi mi? Onlar Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasını istedi diye. Hemen Burhan Kuzu buna cevap olarak. Bu ülkede Rumlar ve Yahudiler varken Türk kelimesini anayasada kullanamayız denilmedi mi?  Köylerin, ilçelerin ve şehirlerin isimleri Kürtçeye dönüştürülürken ses çıkarmamak ne anlama geliyor?

Bunlarla terörü bitirmeye çalıştık diye bilirsiniz. Fakat unuttuğunuz bir şey vardır. Teröristlerle müzakere edilmez. Mücadele edilir. Terör örgütlerine barış teklif edilmez. Terör örgütüne barış teklif etmek onun gücünü kabul etmek demektir. Dolma bahçe mutabakatı yaptınız. Bir işe yaradı mı? Üç seneden fazla bir sürede barış süreci uyguladınız. Bir işe yaradı mı? Yaramaz çünkü terörün dini imanı yoktur. Ne oldu? Bu barış sürecinde ilçeleri silah deposu haline getirdiler. Şimdi bunun cezasını 500 ün üzerinde şehit vermekle çektik. Çünkü terörün tek bir amacı vardır. Kadın, erkek, çocuk demeden öldürmektir. Çünkü bunların yapabildiği tek şey budur. Kandan beslenmek. Şiddet uygulayarak kendisine yandaş elde etmek, gözdağı vererek kendisine geçim kaynağı elde etmektir. Kaçakçılık, haraç toplamak bunların en büyük gelir kaynağıdır. Geçim kaynağı bunlar olanın da imanı olmaz. Destek olanların önünün kesilmesi ancak gelir kaynaklarının kesilmesi ile mümkündür. Kesin kaçakçılık yaptıkları yolları. Şehirlerde haraç toplamalarını bile önleyemediniz. Bu izlediğiniz yolun hiçbir yararı olmayacaktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19- 06 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30