Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖR DEVLETE MEYDAN OKUYOR

TERÖR DEVLETE MEYDAN OKUYOR


 

Terör örgütleri canlı bomba saldırıları ile devlete meydan okuyor. Kısa zaman içersinde bu üçüncü canlı bomba saldırısı. Nerede? Türkiye cumhuriyetinin başşehrinin göbeğinde oluyor bu saldırılar. Bu bomba yüklü araçların plakaları dahi verildi. Böyle iken bu araç Ankara ya kadar nasıl geldi. Ve Ankara ya nasıl girdi? Ankara ya saldırılmasının nedeni nedir? Biz Türkiye´yi kalbinde dahi vurabiliriz diye meydan okumaktır. Bu saldırıda 34 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. 125 yaralı var. Bunların 19´zunun durumunun kritik olduğu yetkili kişiler tarafından açıklanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar versin. Yaralılara Rabbim acil şifalar versin. Onları Türk milletine bağışlasın. Ülkemizin başı sağ olsun. Fransa da ki saldırı dan sonra. Bizim yöneticilerimiz ey Fransa sizin istihbaratınız çalışmıyor mu? Demişlerdi! Onların olayından sonra kaç saldırıya uğradık? Şimdi bizde iktidara soralım. Bizim istihbaratımız çalışmıyor mu? İktidar şapkasını önüne koyup ben nerede hata yaptım diye kendisini sorgulamalıdır?  7 Haziran seçimine kadar böyle saldırılar olmadı. Neden? 7 Haziran seçiminden sonra bir den bu noktaya geldi? Diye iktidar kendisini sorgulamalıdır.

Bölgede ki istikrasızlıktan kaynaklandığını söylüyorlar. Sanki ülkede istikrar varmış gibi. Amerika büyükelçiliği çalışanlarına şu günlerde şuralara gitmeyin buralardan uzak durun diye telkinde bulunuyor. Bu ne demektir? Böyle bir saldırı istihbaratını almışlar demektir. Onların istihbaratı bu saldırıyı aldı ise. Şayet bunu bizim istihbarata bildirmedi ise. Hani ABD ile anlaşma yapılmıştı? İstihbarat bilgileri paylaşımı konusunda? Ülkeyi bu duruma getiren iktidardır.2002 de bitme noktasına gelmiş olan terörü buralara getirenin iktidar olduğunu söylememek çok iyimserlik olur. Terör örgütlerine güven olmayacağını bir türlü anlayamadılar. Terör örgütlerinden uzak durup, onları topraklarımıza sokmamayı bir türlü benimseyemediler. Şimdi birçok terör örgütü toplandı. Birlikte hareket etme konusunda anlaştılar. IŞİD´ı topraklarımızda barındırmadık diyemezler. Bunu diyecek olsalar İstanbul da bir bayramda açık alanda cihat namazı kılmalarına izin vermezlerdi. O kadar IŞİD militanının ne iş vardı ülkede? Ankara hacı bayram mahallesinde IŞİD örgütü militan topluyor diyenleri sert bir diller eleştiren iktidar yöneticileri değil miydi? Sonra IŞİD örgütüne operasyon yapmaya karar verdiklerinde. Ankara da ilk önce hacı bayram mahallesine baskın düzenlenmedi mi? Ve bu mahalleden birçok kişi gözaltına alındı mı? Hani o mahallede böyle bir olay yoktu? Ve operasyon yapılan yerlerde nokta baskınlar yapıldı. Evler biliniyormuş demek ki. Yılanın başı küçükken ezilir. Yılana göz yumdular. Ejderha hale geldikten sonra başını ezmeye kalkılırsa durum işte böyle olur. Geçen hafta Ankara da Yargıtay´ın terör örgütü dediği Hizb-ut tahrir örgütü bir konferans düzenledi. Bu örgüte belediyenin spor salonu tahsis edildi. Burada konuşma yapan kişiler Ankara´nın bir cumhuriyet şehri olmadığını. Müslüman şehri olduğunu söylediler. Ve Ankara´nın göbeğinde Atatürk ve cumhuriyeti kuran kadroları kâfir ilan ettiler. Hilafetin kaldırdığı ilk meclisin yakınındayız. Buradan hilafeti ilan ediyoruz. Üzerlerine demokrasi gömleği giydirilmiş, Müslümanlar sizlere sesleniyoruz. Diye adeta Türk milletine meydan okudular. Aynen İstanbul da cihat namazı kılan IŞİD militanları gibi. Bunlara hiçbir Allahın kulu sesini çıkarmadı. Bunlarında olacağı bir IŞİD dır. Dünyada Türkiye kadar bünyesinde bu kadar terör örgütü barındıran bir ülke yoktur. Bu örgütler AKP iktidarlarından önce neden yoktu da? Şimdi neden var oldular?  

Ankara da ki bu elim olaydan sonra işçileri bakanı ala ?bütün tedbirleri aldık? diyor. Bu kadar vatandaşımız hayatını kaybettikten sonra tedbir alınmış. Bir tabir vardır. Ben bunun daha kibarın söyleyeceğim. Karı elden gitmiş. Ondan sonra kapıyı aradan kilitlemişler. Başbakanın bir ara Suruç bombacısını yakaladık. Adalete teslim ettik dediği gibi. Ölmüş bombacı adalete teslim edilmiş. İçişleri bakanı ala´nın söylediği gibi, o kadar vatandaş hayatını kaybetmiş. O kadar vatandaş yaralanmış. Beyefendi ondan sonra bütün tedbirleri almış. Milletle dalgamı geçiyorsun bey efendi. Cumhurbaşkanı ? vatandaşlarınız endişelenmesin? diyor. Nasıl endişelenmeyelim? Can ve mal güvenliğimiz kalmamış.

AKP iktidara geldiğinde sonra yapılan bütün Milli Güvenlik Kurulu toplantılarından sonra. Devamlı terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir denilmiştir. Ayni sözleri şimdi her olaydan sonra yine söylüyorlar. Kararlılıklar mücadelemiz sürecektir deniyor. Kararlılıkla mücadele devam edilecektir diye söylemek önemli değildir. İcraat önemlidir. Bu terör örgütü ile mücadele edildi de. Masaya kimlerle oturuldu? Evet, terörle müzakere edilmez. Mücadele edilir. Barışı güçlüler değil güçsüzler teklif eder. Hem terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilecek diyorsunuz. Hem de barış süreci teklifinde bulunuyorsunuz. Güçlü gücünü karşı tarafa kabul ettirir. Karşı taraf bu gücün karşısında diz çöker barış ister. İktidar ne yaptı? Hem müzakere masasına oturdu. Hem de barış teklifinde bulunuldu. Ondan sonrada bizi kandırdılar denildi. Terörü bu duruma getiren AKP iktidarıdır. İktidar suçlu aramasın sorumlusu kendileridir. Barış sürecinde yapılanları kendileri de itiraf etmişlerdir. Ülke iyiye gitmiyor. Allah sonumuzu hayırlı etsin. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete. Ülke terörle yaşamaya alışmalıdır deniliyor. Biz terörle yaşamaya mecbur değiliz. Bizi huzur içerside yaşatmak devletin görevidir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15- 03- 2016 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,90% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2422,03% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30