Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TECAVÜZCÜYÜ 4 GÜN ODAYA KAPATMAK

TECAVÜZCÜYÜ 4 GÜN ODAYA KAPATMAK


 

Mersinde evine gitmek için bindiği dolmuşun şoförü tarafından. Tecavüze uğrayan ve sonra öldürülerek yakılan üniversite öğrencisi özgecan kızımıza Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Çok vahim bir olay!  Şoför, şoförün babası ve arkadaşı bu cinayeti birlikte işliyorlar. Bu nasıl bir babalıktır.  Oğlu ile böyle bir cinayete karışıyor. Demek ki böyle babalarda varmış. Demek oluyor ki bunların genlerinde bozukluk var. Bu üç kişiye insan demek mümkün değil. Hayvan dersek hayvanlara da hakaret etmiş oluruz. Bunlar acayip bir yaratık. Babalarımız bizi yetiştirirken, diline, eline ve beline sahip olacaksın diye yetiştirdi. Bu üç acayip yaratık beline hâkim olmayı öğrenmemiş. Gelelim bu olayın ülkemizdeki yansımasına. 20 yaşında genç bir kızımız tecavüze uğruyor. Sonra öldürülüp yakılıyor. 

Mısır da esmaya ağlayanlar. Amerika da üç Müslüman öldürüldü diye. Amerikan başkanına ey Obama neden sesin çıkmıyor. Ülkemizde öldürülenler biz siyasetçilerden sorulur. Diyeceksiniz ülkende vahşice katledilen kızımız için tek kelime etmeyeceksiniz. Gezi parkı olaylarında katledilen bir çocuğu terörist ilan edip, annesini mitinglerde yuhalatacaksınız. Sizin Türk milletine sevginiz işte bu kadardır. Sizin sevdikleriniz yalnız AKP'ye oy verenlerdir. Bu ayrımcılık değil de nedir?

Adalet bakanı Bekir Bozdağ tecavüzcüyü 4 gün bir odaya kapatmak yeter” demiş. Sayın bakan tecavüzcülere cesaret mi vermeye çalışıyor? Bu nasıl bir söylem?  Tecavüze uğrayan kadınların hayatı kararıyor. Hele bu olayda gencecik kızımız hayatını kaybetmiş. Ailesinin ocağına ateş düşmüş. Yüreklerini kor ateşi yakmış. Allah böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmasın. Şimdi sayın bakana sormak gerekir. Sizin başınıza böyle bir olay gelse yine ayni sözleri söyler misiniz?  Bu bir temenni değildir. Bakan beyin söylemine tepkidir.

Bu genç kızımızın böyle hunharca öldürülmesi ülkemizde bazı gerçekleri gözler önüne sermiştir. Sanatçı demeye dilim varmayan. Nihat doğan denen ahlaksız. Kısa etek giyip sokağa çıkıyorsan ağlanmayacaksın.  Ahlaksız laikler iyi ki şarkı söylemiyorlar” diyor. E be şerefsiz. Sen otelde telekızlarla yakalanmadın mı? Utanmak, arlanmak diye bir şey var mı sende? Bu ülke de giyimlerinden dolayı ayrımcılık yapan sizin gibi yalakalardır. Yalakalık yapmak için her şeyi yapıyorlar. Sözüm ona bu genç kızımız kısa etek giymişten ondan dolayı bu olay olmuş gibi göstermeye çalışıyor.

Yeni şafak gazetesi köşe yazarı Cemile Bayraktar bu bayanı tanımayanlar için söylüyorum. Türbanlı bir bayan!  Kimseni başının açık olması kapalı olması beni ilgilendirmez. Müslüman ülke, tecavüz fırsatçılığına soyunmayın. Amerika da her iki dakikada bir kadın tecavüze uğruyor. Şimdi çenenizi kapatın” diyor. Amerika her iki dakika da bir kadın tecavüze uğruyor diye. Gencecik kızımızın tecavüze uğrayıp, canice öldürülmesine sesimizi çıkarmayalım öyle mi? Bu olayı normal mi karşılayalım?  Bunu bir kadın olarak söylemeye utanmıyor musun? Biz erkekler bu olaya feryat ediyoruz. Bir bayan çenenizi kapatın diyor. Senin kendi başına bir tecavüz olayı gelse ne yapacaksın? Tecavüze uğrayan benim size ne oluyor mu diyeceksin? Bir kadın olarak ve gazeteci olarak senin bayrak açman gerekirdi. Gel gör ki ne yazık ki bu olaya feryat edenlere çenenizi kapatın deme terbiyesizliğini gösterebiliyorsun.  Bu beyanatından sonra sokağa çıkmaya yüzün olmaması gerekir. Yazıklar olsun!

Ülkeyi yasa boğan bu olay. Böylece ayrımcılığında ne boyuta geldiğini gösteriyor. Bu olayı yapan caninin anası yok mu? Babası yanında be adam senin kendi hanımın var.  Böyle bir olayı baba oğul yapmaya kuldan utanmadınız?  Allahtan da mı korkmadınız? Bunların idam edilmeden başka bir cezası olmamalı. Bu idam nasıl gerçekleşir. Bazı olaylar için idam cezası getirilmelidir. Erkekler şunu iyi bilmelidir. Bir kızı istemeye gidildiğinde. Allahın izni ile peygamberin kavlı ile kızınızı oğlumuza istiyoruz diye söze başlanır. Kadınlar erkeklere Allahın emanetidir.  Bir kadına şiddet uygulamak, öldürmek Allahın emanetine ihanet etmektir. Ayrıca kadınlar cennete girmekte erkeklerden bir adım öndedir. Her şeyden önce bizleri 9 ay karnında taşıyan annedir. Bunları nasıl olurda unutursunuz.

Tekrar idam olayına dönelim idam cezası caydırıcıdır. Hatırlayın İzmir de iki genç kızı öldüren bir cani. Üçüncüyü öldürmek için Muğla'ya gitmişti. İzmir emniyeti yaptığı incelemeler neticesinde. Katilin Muğla'ya gittiğini tespit etti. Ve Muğla da bir otelde yakaladı. Üçüncü cinayeti işlemesini önledi. Bu cani o zaman şunu söyledi. Tabancan yanımdaydı. Polislere direnmedim. Ölümden korktum” dedi. İşte bu itiraf idamın caydırıcı olacağının bir göstergesidir. Vatana ihanet eden, böyle olayları yapanlara idam cezası getirilmelidir. Saygılarımla.

                                                             16 – 02 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31