Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TARIM ARAZİSİ KALMIYOR

TARIM ARAZİSİ KALMIYOR


Türkiye´yi ileride bekleyen en büyük tehlike tarım arazisi sorunu olacaktır. Çünkü tarım arazileri imara açılıyor. Elektrik santralleri tarım alanlarına yapılıyor. Tarım arazilerine imar ruhsatı veriliyor. Vatandaşlar tarafında tarım arazileri ve meralar yabancılara satılıyor. Tekirdağ´ın üç ilçesinde hazine arazileri Katar´a satılacağı iddiası var.

Bu arazilere petrokimya tesisi kurulacağı iddia ediliyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. İktidar verdiği bazı vaatleri yerine getirebilmek için tarım arazilerini kullanıyor. Bu satılacak tarım arazileri yerli vatandaşlara satılsa eyvallah. Fakat maalesef yabancılara satılıyor. Bu günkü durum devam ederse ileride tarım yapılacak arazi kalmayacak. Hali hazırda tarım ürünlerini dışarıdan alıyoruz. Bu tarım ürünlerine dışarıdan alama her geçen gün artacaktır.

Çünkü tarım arazileri her geçen gün azalıyor. İktidar tarım arazilerine imar ruhsatı veriyor. Tarım arazilerinin üzerinde köyler ve mahalleler oluşuyor. Yine tarım arazilerinin üzerlerine elektrik santralleri yapılıyor. Vatandaşlar tarım arazilerini ve meralarını kimlere sattıklarını bilmeden yabancılara satıyorlar. İktidar bu satışları kolaylaştırıyor. Ben geçen hafta denizlide idim. Vatandaşlarla bu arazi satışını konuştum. Hepsinin söylediği tek şey var. Arazi satışları çok arttık. Fakat kimlerin aldığı belli değil diyorlar. Durum iyiye gitmiyor.

Satın alanlar şimdilik arazini sen kullan diyormuş. Buda insanları kandırmanın bir yoludur. Bir iki sene kullandırırlar ondan sonrada artık benim arazimi terk et derler. Zaten tarım ülkemizde bitmiş durumda. İleride tarım yapacak arazimiz kalamayacak. Osmanlıdan kalan şehirlere baktığımızda, dağ yamaçlarına ve tepelere şehirler kurulmuştur. Şimdi ise düz ovalar üzerine şehirler kuruluyor. Bu toprakların her karışında şehit kanı vardır. Zor kazanılan topraklar kolalıkla elimizden uçup gidiyor. Bizler iyisi ile kötüsüyle bu günlere geldik.

Fakat çocuklarımızı ve torunlarımızı ileride büyük tehlikeler bekliyor. Hayvanların otlatacak mera bulamayacaklar. Tohum ekecek tarım arazisi bulamayacaklar. Toprağı olmayan millet olmaz. Uyanın artık! Çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini tehlikeye atmayın. Atalarınızın topraklarını satarak onların kemiklerini sızlatmayın. Eskiden bir yerin topraklarının % 10´undan fazlası yabancılara satılamaz diye kanun vardı. Ülkede 6-7 il bu kotayı aşmış durumda. İktidar kanunda değişiklik yaparak Türkiye yüzölçümünün % 10´nu geçmez şeklinde kanunu değiştirmiş. Satışları önleme yerine daha da satışı kolaylaştırmış.

Bu arazi satışı yalnız bu bölgelerde değil. Türkiye genelinde bu satışlar son hızla devam ediyor. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi yok her yerde bu satışlar oluyor. Tarımı ve hayvancılığı bitirdik. Tarımı ve hayvancılığı canlandıracağız diyenlere soruyorum. Mera ve tarım arazisi olmadan neyi canlandıracaksınız Allah aşkına söyleyin? Tarımı ve hayvancılığı geliştirmek için. Mera ve tarım arazisine ihtiyaç var. İktidar bir taraftan tarım arazilerini bitirmeye çalışır. Vatandaş elindeki mera ve tarım arazilerini satarsa ise. Nerde tarım arazisi bulacaksınız? Nerede mera bulacaksınız?  Bu ülkeyi sefalete sürükleyecektir.

Zaten tarım ürünlerini dışarıdan aldığımız müddetçe ekonomi düzelmez. Bunun yanına birde canlı hayvan ve hayvansal ürünleri dışarıdan alınırsa ekonomi daha da çıkmaza girer. İleride tarım ürünlerinde ve hayvansal ürünlerde ihtiyaç gittikçe artacaktır. Bu yabancılara satışın acele olarak durdurulması gerekir. Yoksa ülke ileride Allah korusun Filistin´e döner. Toprağı olmayan millet köle olur. Türk milleti olarak bizim bunu kabullenmemiz mümkün değildir. Milli servetlerimiz satıldıkça ülke sıkıntıya giriyor.

Hala kalan milli servetlerimiz satılmaya çalışılıyor. Milli topraklarımız satılıyor. Aldığım bilgilere göre Karadeniz bölgesinde Arapların sayısı her gün artıyormuş. İleride buralarında öyle olmayacağının garantisi yok. Topla tüfekle alamadıkları topraklarımızı şimdi para ile alıyorlar. Para her zaman bulunur. Fakat toprak bulunmaz. Akçay da bir komisyoncu ile konuştum. Ezine tarafında bir yunanlı ile konuşmuş. Yunanlı oradan arazi alış. Topla tüfekle almadığımız yerleri şimdi para ile alıyoruz demiş. Hakikaten bu çok acı bir olay. Bizi yönetenlere yalvarıyorum. Lütfen bu satış olayına dur desinler. Vatandaşlarıma rica ediyorum. Lütfen topraklarınızı yabancılara satmayın. Borcunuz olabilir. Borç ödenir fakat toprak bir gitti mi? Bir daha geri gelmez. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır.  Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23-10-2018 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54