Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


TAHA AK YOL

TAHA AK YOL


Önümüzdeki günlerde, AKP İktidarı yargılanırken, bu dönemde AKP’ye fikir babalığı yapan, onların gerçek yüzlerini toplumdan saklayan, yaptığı programlarla gerçekleri saptıran ve bu işleri yaparken milletin soyulmasına çanak tutup hem kendi hem de çevresiyle birlikte zengin olan tipler, yarın Türk Milletinin yüzüne nasıl bakacaklar? Çok merak ediyorum.

Taha Akyol, 67 yaşında bir hukukçudur. CNN-Türk adlı televizyonun tüm haberlerini, AKP paralelinde o yönlendirir. Doğan Medya Grubu içinde, Erdoğan’ın temsilcisi gibidir. 


AKP Hükümeti ne zaman ciddi bir hata yapsa, o hemen televizyona çıkar, en az bir saat, Erdoğan’ın öyle demek istemediğini, dediklerinin şöyle anlaşılması gerektiğini söyler ve kafaları karıştırır.

Taha Akyol’a dört soru soralım ve mümkünse bunlara kendi sütununda yanıt vermesini rica edelim;
1)Ergenekon Davası Kararları üzerine; “Bu dava ile AİHM kararı vardır. AHİM, Aralık 2011 günlü kararında, bu davanın “kuvvetli delillere dayandığına, suçun işlenmiş olabileceğine dair yeterli şüphe sebeplerinin bulunduğuna karar vermiştir” dediniz.
Hukukçu kimliğinizle lütfen bu “kuvvetli delilleri” yazar mısınız?
“Osman’ım” ile ilgili delilleri lütfen yazmayın. O şimdi özgür!

2)Bayramın birinci günü, Bayram Namazından sonra cami avlusunda gazetecilerin Ergenekon kararları ile ilgili sorularına Başbakan aynen
“kelimesi-kelimesine” şöyle cevap verdi;
“Yargıda bir karar verdi. Bu karar nihai bir karar değildir. Bunun Yargıtay’da tekrar masaya yatırılması söz konusudur. Yargıtay’ın vereceği karar da aslında nihai değildir. Bunun yargı noktasındaki sürecin nihayete ermesine kadar bir yargı sürecidir.”
Sayın Akyol, ben Başbakan Erdoğan’ın ne demek istediğini anlamadım. Çevremdeki hukukçular da anlamadı. Polat Alemdar’a da ulaşıp soramadım.


Lütfen Başbakan Erdoğan’ın ne dediğini veya ne demediğini anlatır mısınız?

3)Taha Bey, AKP Hükümetinin izniyle El-Kaide güney sınırımıza hâkim olup, tüm o bölgeyi “Peşaver’e” çevirdi. Kendisi sınır ticareti yaparken çocuğu El-Nusra hem Suriye hem de PYD ile savaşıyor. Hizbullah Diyarbakır’da yüz bin kişiyi meydana toplayacak kadar güçlendi. PKK kendi asayiş güçlerini ve vergi toplama elemanlarını serbestçe çalıştırıyor. İkinci bir devlet gibi, dağ için militan topluyor, bölgedeki Kaymakamlara emirler verebiliyor.


Çözüm sürecine verdiğiniz desteğin biz de farkındayız.
Lütfen elinize bir adet Türk Bayrağı alıp, Diyarbakır-Şırnak-Hakkâri illerinin ana caddelerinde dolaşır mısınız? Parçalanmaz sağ kalırsanız, duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

4)Haziran ayında, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 64,7 den, yüzde 59,2 ye düştü. Yani, aldığımız 100 liralık malın 59,2 lirasını ödeyebiliyoruz.


Gerisi borç hanemize yazılıyor.
AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından, 2013 yılı Nisan sonuna kadar geçen sürede 455 Milyar Dolarlık cari işlemler açığı verdi.
Daha açık yazalım;
2002 yılında Türkiye, cari işlemler açığı sıralamasında 41’inci ülke idi.
Şimdi tüm dünya ülkeleri arasında 2’inci sıradayız.
Hani şu borcumuzu ödeyip başımızdan def ettiğimiz IMF var ya;
Cari açığın GSYH’ya oranı bakımından Türkiye’yi 117’inci sıraya attı.
116 ülkenin durumu bizden iyiymiş!.


Sayın Akyol, ekonomik durumuz nasıldır? İç güveysinden hallice miyiz?
Eliniz ermişken bu soruyu yanıtlayınız da önümüzü görelim, üstadım. Olur mu?

Sağlık ve başarı dileklerimle 09 Ağustos 2013
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55