Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TABAN AYNİ

TABAN AYNİ


Ülke öyle bir hale geldi ki. Sapla saman birbirine karıştı. Büyük Birlik partisi genel başkanı Mustafa Desteci cumhur ittifakında olan partilerin tabanları ayni tabandan geliyor. İşte bu söylem sapla samanın birbirine karıştığının göstergesidir. MHP ile BBP tabanları birbirlerine çok yakındır. Fakat AKP ile ayni tabandan olmaları mümkün değil. AKP´nin ideolojisi bellidir. İslam devleti kurmaktır. Yönetim tarzları İslami kurallardır.

Yani şeriat kurallarına göre ülkenin yönetilmesidir. Ayrıca AKP genel başkanı açık açık bize kimse Türkçülükle gelmesin. Biz her tür milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz diyor mu? Bunu da AKP tabanı kabullenmiş mi? Şimdi Mustafa Desteciye sorulması gereken soru. Siz şeriatçı mısınız? MHP ile BBP tabanları aşağı yukarı aynidir. Bu cumhur ittifakının içerisinde olmayı her iki partinin tabanı da tasvip etmiyor. Buna rağmen genel başkanlar ittifakın içersinde olmaya arzuluyorlar.

Bu iki parti milliyetçiliği ve Türkçülüğü ile öne çıkmaktadırlar. Türkçülüğü ve milliyetçiliği hiç kimseye bırakmazlar. Aslan kesilirler.  Mustafa desteci ile AKP arasında yakınlaşma referandumda başladı. Seçimlerde de bambaşka boyuta geldi. AKP kendisini kurtarmaya çalışıyor. Bu iki partide AKP´nin imkânlarından yararlanıyorlar. Bu cumhur ittifakı bir menfaat ittifakıdır. Yok, efendim millet menfaati. Ülke menfaati söz konusuymuş?  Beyler AKP´nin yeni iktidara geldiğini düşünüyor olmalıdırlar. Ülke ve millet menfaati aranıyorsa?  Ülkede sorunlar var demektir.

Ülkeyi 16 senedir yöneten bir parti ülkeyi sorunlu duruma getirdi ise. Bu partiden artık fazla bir şey beklemek mümkün değildir. Ülkenin beka sorunu varmış? Ülkeyi beka sorunlu hale getiren iktidardır. Ülke bu gün bu duruma geldi ise tek sorumlu iktidardır. Milliyetçi geçinen bu iki parti AKP´nin ülkeyi bu sorunlu durumdan kurtarmasına sözde destek olacaklar. Kel ilacı bulsa önce kendi keli için kullanır.

Büyük Birlik partisi genel başkanı Mustafa Desteci tabanının istememesine rağmen referandumda evet dedi. Şimdide ittifakta yer alarak kendi ikbalini garanti altına alacak. Menfaat dünyası ne dersiniz? Menfaat işin içerisine girdi mi? Akan sular durur. Kışlar yaz olur. Yazlar kış olur. Yeter ki menfaat olsun. Hani söz konusu vatansa gerisi teferruat derler ya. Söz konusu menfaat ise gerisi teferruattır. Milliyetçilikmiş, Türkçülükmüş, vatanseverlikmiş vız gelir tırıs gider. Önemli olan menfaattir.

Türkçü, Milliyetçi vatansever birisi, Türk ırkı diye bir ırk yok diyenler ile birlikte olur mu? Her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına aldıklarını söyleyen birileri ile birlikte olur mu? Nerede kaldı sizin milliyetçiliğiniz? Nerede kaldı sizin Türkçülüğünüz? 16 senedir ülkeyi yönetiyorlar. Ülkenin menfaatine olacak hiçbir iş yapılmıyor. Şimdi Türkiye şahlanacakmış. Kimin desteği ile? İki milliyetçi geçinen partinin sayesindedir. Bunların kendilerine faydası olsa şimdiye kadar bir baltaya sap olurlardı.

Şimdi bu iki partinin genel başkanlarına sormalıyız. Milliyetçi olanlar Atatürk ve kurduğu cumhuriyete saygılıdır. MHP ve BBP Atatürkçü ve cumhuriyetçimidir? Ben bu iki partinin tabanının Atatürkçü ve cumhuriyetçi olduğuna inanıyorum. Rahmetli Muhsin yazıcının (mekânı cennet olsun) partisinin tabanının Atatürkçü ve cumhuriyetçi olduğuna inancım sonsuzdur.

Gel gelelim genel başkanları partiyi başka mercilere sürüklemeye çalışıyor. 1919 tarihini ret eden bir parti ile ittifak içerisindeler. Bu tarihin ret edilmesinin ne anlama geldiği açıktır. Cumhuriyetin ve Atatürk´ün tarihten silinmesidir. İktidar bu tarihi bilerek gündeme getirmiştir. Ayıca iktidar cemaatle senelerce birlikte olmasını neticesinde ülkeye 15 Temmuz olayını yaşatmıştır. Gülen cemaati gitti. Başka cemaatler geldi.

Ülkenin selamete çıkabilmesinin tek yolu var. Atatürk ilkelerine sadık kalınması ve cemaatlerin siyasete sokulmamasıdır. Cemaatçi olanların sosyal medyada bozkurt işareti yaptıklarını gördüm. Demek ki? Bahçelide cemaatlerle işbirliği içerisinde olduğunu onların işaretinde anlamış oluyoruz. Cumhur ittifakı içerisinde olan partileri tabanlar aynidir diyen Mustafa desteci menfaatine tabanını da alet etmiştir saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07-06- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30