Zeyyat SAYGIN -ARADA BİR


Susamışız Be Şampiyonluğa?..

Susamışız Be Şampiyonluğa?..


/resimler/2016-5/22/2249123641981.jpg

Susamışız be şampiyonluğa? Her sene getir getir teslim et şampiyonluğu bir başka takıma? Antalyalar´ da, İnegöller ´de, Ankaralar´daki zaferleri?

          Maç öncesi hem umut, hem endişe kol kola geziyor beynimde Kayseri´ye giderken ne yalan söyleyeyim?

         ?Sağ olsun Bandırmaspor yöneticileri ince düşünmüşler??

           Her gazeteden bir isme uçak yolculuğu için nazik bir davet? Kimliklerin fotokopilerini verdik..              

          Herşey hazır? ?Cumartesi sabahı 7:30´da feribotta hazır olun!..? Tam o sırada bir telefon? Spor dostlarımızdan biri arıyor? ?Hocam! Söz verdiğim gibi taksi hazır? Seni kaçta alalım?? Şaka ile karışık Kayseri´ye gideriz..? sözü samimi bir teklifle karşımda duruyor? Hemen ricalı bir başvuruyla Bandırmaspor ?un jestini iptal ederek yolculuğu uçaktan taksiye çeviriyorum?  Şampiyonluk için Kayseri´ye, Kadir Has Stadyumu´na doğru gaza basıyoruz?

         ?Başarının sırrı İsmail Hoca´nın Bandırmaspor´u takım yapmasında..?   

          Takımdaki futbolcuların yeteneklerine güveniyorum? Beni asıl kuşkulandıran sezon öncesi hazırlık dönemini iyi geçirmeyen Bandırmaspor´un 3-4 gün arayla maç yapacak olması? İsmail Hoca´nın teknik ekibi çok akılcı rotasyonlarla play off sürecini mükemmel yönetiyorlar? Üstelik takım disiplinini de bozmadan? Bandırmaspor formasını en üst askıya asarak tüm futbolculara mesajlarını gönderiyorlar? ?Bu formayı çok para alan ya da isimler değil hak edenler giyer!..? İşte bana göre Bandırmaspor´un   şampiyonluk başarısındaki en büyük sır?  

         ?Kim bilir cebindeki son elliliği cebine koyup. Kayserilere gelmiş..!?

        Kayseri Kadir Has´ta tam bir renk cümbüşü? Bandırmaspor´un vefakar seyircisi 10  15 saatlik bir yolculuktan sonra kendisini stadın çevresindeki çimlere sermiş bırakmış? Asıl eli öpülesi isimler bunlar?  Ceplerindeki son harçlıkları belki de Kayseri´ye saklamışlar? Bugün, bu mutlu günde spor yazarlığı kimliğimi dondurarak, boynumda güzel bir Bandırmaspor atkısı, kafamda beyaz renkli Ban Ban şapkası dosdoğru  taraftarlar arsına karışmak.. Asıl niyetim büyük coşkuyu seyircilerle birlikte yaşamak tabii. Bir bardak suyu bölüşüyor, bir simidi dörde bölüyoruz..   

       ?Koşan Gümüşhane´ye karşı taktiksel zafer..?

        Maç başladı? Korkularım ile zafer kafamda çatışıyor? Hacı Mustafa sız ve İsmet Hakkı sız nasıl yaparız diyorum kendi kendime? Üstüne üstlük duran toplardaki umudumuz Yusuf ta maçın başlarında sakatlanıp oyun dışı kalıyor? Oyuna Deyvid Deniz giriyor? Orta alanı mükemmel daraltıyoruz? Top Gümüşhanespor´da ama akılcı kademelerle oyunu sıkıştırmak. kaleyi göstermemek bizde? Kaptan Ali Serin tüm tecrübesine karşılık son 15 günde 5 maça çıkmanın yorgunluğu içerisinde yerini Hacı Mustafa´ya bırakıyor? Fatih Akyel Bandırmaspor´un tecrübesini bir türlü çözemiyor? Uzun toplar ile oynayacağına iyi alan daraltan takımımız üzerine kısa toplarla gelmeye devam ediyor.. Bahri Can´ın koridoru bu maçta SOS veriyor? Neyse ki B. Oğuz-Ali Serin-Deyvid üçgeni Gümüşhanespor´a top oynatmıyorlar.. Hacı´nın oyuna girmesiyle orta alanda ofansif dengeyi sağlıyoruz? Dakika 35 Ozan ümitlerimizi yeşertiyor?

    DOKSAN+1 DOGAN´IN GOLÜ ve SONRASI?

    Galibiz ama dakikalar geçmek bilmiyor? Gümüşhane kaybedecek bir şeyi kalmamış bir takım hüviyetiyle üzerimize geldikçe geliyor? Ve  o tarihi dakika 90+1 Bir kontratak.. Arka direkte Doğan skor adına öldürücü vuruşu yapıyor? Gerçekten altın vuruş? Bordo beyazlı tribünlerde sarılan sarılana? Taraftarlar şampiyonluğun kucaklaşmasını yapıyorlar?

      . Bu başarıda Bandırmaspor´a desteğini esirgemeyen Sayın Mirza´nın sıcak ilgisini belirtmeden geçmeyeyim? Büyükşehir Belediye Başkanının Uçak jesti de alkışlanmaya değer? Son 13 haftada göreve gelip takımı toparlayan İsmail Hoca ve ekibini başarı adına alkışlıyorum? Hele hele kısıtlı imkânlarla deplasmanlarda takımını yalnız bırakmayan Bandırmaspor taraftarlarının şampiyonlukta payının büyük olduğuna inanıyorum?

     Bandırma´da artık Bandırmaspor konuşuluyor?  İçimden her yeri bordo beyaz renklere boyama arzusu geçiyor..

     Çınarlı´dan Paşabayır´a,17 Eylül´den Haydar Çavuş´a bordo beyaz bayrakların dalgalandığını görmek istiyorum?

     Bandırmaspor´un şampiyonluğu tüm Bandırmalı sporseverlere armağan olsun..

     Şampiyonluğa susamıştık be? Kana kana birlikte şampiyonluk sevincini içelim?.

/resimler/2016-5/22/2314472734356.jpg

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23