Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SURİYE BAŞIMIZA DERT AÇACAK

SURİYE BAŞIMIZA DERT AÇACAK


Suriye batağına girdik çıkamıyoruz. Başımıza büyük dertler açacak. Suriye olayından dolayı başımız dertten kurtulmuyor. Şimdi bir iddia var. Suudi Arabistan, Katar ordusu ile birlikte Suriye ye gireceğimiz söyleniyor. Böyle bir olayın içersinde olursak işimiz çok kötü olur. Rusya ?kim gelirse buradan tabutu gider? diyor. Bir ara Çin başkanı ?Türkiye Suriye ye saldırırsa Türkiye´yi atom bombası ile yeryüzünden silerim? demişti. Keza İran buna benzer bir tehdit de bulunmuştu. Böyle tehditler ortada dururken. Suriye konusunda hala aktif rol almak ülkenin başına çok büyük felaketler açacaktır. Bu iş efelenmeye gelmez. NATO ya güvenmeye de gelmez. Olan ülkemize olur. ABD´nin sözüne bakarak Suriye ile aramızı bozduk. Ne oldu? Biz ne kazandık? Sınırlarımız içersinde 3 milyon Suriyeli mülteciyi barındır hale geldik. Ayrıca güney sınırımızda iki terörist örgütle komşu olduk. Hiçbir menfaatimiz yokken bu olayın içersine girmek. Ülkeye çok büyük maddi zarar uğratmıştır. Burada kalsa ne ise daha da maddi ve manevi zarara uğrayacağımız kesindir. Bunlar orta doğunun sultanlığına soyunma hevesinde başımıza gelmiştir. Şimdi iktidara sormak gerekir. Hani Şam da Cuma namazı kılacaktınız? Orta doğuda oyun kurandınız? Sizden habersiz orta doğuda kuş uçmazdı? Her nereye elimizi attı isek hüsrana uğradık. Bundan sonra başımıza daha ne belalar gelecek bilmiyoruz. Ülke öyle bir hale geldi ki? Dört tarafımız düşmanlarla çevrildi. Bundan istifade eden Yunanistan ege denizinde adaları, adacıkları ve kayalıkları istila ediyor. Bunlardan kimsenin haberi olmuyor. Rus uçağı 17 saniye hava sahamızı ihlal etti diye düşürdük. Başımızı büyük derde soktuk. Öbür taraf da adalar işkâl edildiği gibi. Yunan generali helikopter ile sınırlarımız içersinde saatlerce dolaşıyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Bu nasıl politikadır anlamak mümkün değil? Ülke saldım çayıra Mevla´m kayıra prensibi ile yönetiliyor. 

Suriye olayı öyle bir hal aldı ki? Tam birçok üç bilinmeyenli denkle halline geldi. Önce IŞİD meselesini ele alalım. IŞİD´ı yok etmek için. Amerika´nın önderliğinde bir koalisyon kuruldu. Bu koalisyonda ABD, Rusya, İngiltere, İtalya gibi birçok ülke var. Ayrıca Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye de bu koalisyonun içerisinde. İki süper devletin ve diğer Avrupa ülkelerinin uçak gemileri ve deniz kuvvetlerine bağlı savaş gemileri ak denizde. Her türlü silah donanımına haizler. Uçak gemilerindeki uçaklar ağır bombardıman uçakları. Ellerinde Füze, roket gibi uzun menzilli silahları var. Gemilerde ki asker sayısı IŞİD militanlarından daha fazladır. IŞİD´ın elinde füze yok. Uzun menzilli silahları yok. 600 bin ile 800 bin arasında militanı olduğu söyleniyor. Bu koalisyon güçleri isteseler iki üç gün içersinde IŞİD´ı bitirirler. IŞİD´ın en büyük silahı petrolden elde ettiği gelirdir. Bu petrol yataklarını koalisyon ülkeleri vurduğu an. IŞİD biter! Çünkü başka bir geliri yok. Koalisyon güçleri isteseler en fazla bir haftada içersinde IŞİD´ı bitirirler. Bu koalisyon güçlerinin içersinde IŞİD´a silah satanların olduğunu tahmin ediyorum.

Şimdi dönelim Suriye olayına. Koalisyon içerisinde olan ülkelerin bazıları Suriye´nin yanında yer alıyor. Rusya Suriye´nin yanında yer alıyor.  ABD ise Suriye´nin karşısında yer alıyor. İki süper güç karşı karşıya gelmiş durumda. Çin ve İran Rusya ile birlikte hareket ediyor. Biz ise ABD ile birlikte hareket ediyoruz. Şimdi burada Türkiye´nin durumuna bakalım. Suriye de bize karşı yani düşmanımız olarak gördüğümüz PKK´nın Suriye kolu olan PYD ve IŞİD bizim düşmanımız durumunda. Türkiye´nin terör örgütü listesinde bu iki terör örgütü yer alıyor. ABD PYD´yi terör örgütü olarak görmüyor. Ve PYD´ye silah yardımı yapıyor. Bu örgüte Suriye´nin de silah yardımı yaptığı ileri sürülüyor. Sırf Türkiye´nin düşmanı olduğu için. Rusya da PYD´ye her türlü yardımı yapıyor. İşte Suriye olayı karma karışık bir olay. Adeta kör düğüm olmuş gibi durum söz konusu. Koalisyon devletleri havadan yaptıkları sortilerden netice alamadılar. Hava operasyonlarından sonra, kara operasyonu yapılmazsa netice alınamaz. Onun için şimdi kara operasyonu üzerinde duruyorlar. Katar ve Suudi Arabistan petrol zengini iki ülke. para gücü ile iş yapıyorlar. Bir ara IŞİD militanlarının maaşlarını ödüyorlardı. Şimdi de bizi de yanlarına alıp. Suriye ye kara operasyonu yapılmasının peşindeler. Bir iddia var. Türkiye ye para bizden yeter ki sizde Suriye ye saldırın dedikleri iddiası dolaşıyor. Böyle bir şeye Türkiye evet derse çok büyük hata yapmış olur. Artık komşularımızda dostumuz kalmadı. Irakla da aramız bozuldu. Kara operasyonuna girersek İran´ı karşımızda görebiliriz. Dostumuz kalmayınca ? çocukları öldürmesini çok iyi bilirsiniz. Ve terörist devlet? ilan ettiğimiz. İsrail ile dostluk kurmaya çalışıyoruz. Hâlbuki barış sürecinde PKK´ya kablolu bomba sistemini öğreten. Ve bunların eğitimini veren İsrail´dir. Bütün söylediklerimizi unuttuk. İsrail ekibini ak sarayda ağırladık. Bu Suriye olayı başımıza çok bela açacaktır. Allah yöneticilerimize aklıselim davranmayı nasip eder inşallah. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11- 02 -2016 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34