Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ŞU DÜNYANIN İŞİNE BAKIN

ŞU DÜNYANIN İŞİNE BAKIN


Kim derdi ki? Tayyip Erdoğan ile devlet bahçeli kol kola olacak? Kim derdi ki Tayyip Erdoğan ile Abdullah günlün arası bozulacak. Kim derdi Abdullah gül ile devlet bahçelinin arası bozulacak. Şu dünyanın işine bakın ki? Bunların hepsi gerçek oldu. Bu gün bu yaşananlardan haberi olmayan birisine bunları anlatsanız, şaka yapıyorsun der. Tayyip Erdoğan ile Devlet bahçeli 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerine gelene kadar. Adeta bir birine düşman gibi idiler. Devlet bahçeli iktidar Öcalan ile gizli görüşüyorlar diyordu.

Mitinglerde devlet bahçeli ip atıyordu. 17- 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra bunun hesabını sormazsam namerdim, diyordu. Daha birçok söylemler var. Benim aklıma gelen şimdilik bunlar. Söylenenlerin hepsini yazmaya kalsam belki kitap olur. Tayyip Erdoğan bunlara çok sert cevaplar veriyordu. Öcalan ile görüşüyorlar eleştirilerine ispat etmeyen şerefsizdir diye cevap veriyordu. Ve Bahçelinin her söylediğine çok sert cevaplar veriyordu. 7 Haziran seçim gecesi sandıkların tamamı açılmamıştı. Fakat AKP tek başına iktidar olamıyordu. AKP´liler karalar bağlamaya başlamışlardı ki? Sahneye Devlet Bahçeli çıktı. Ne zaman erken seçim derlerse biz hazırız dedi.

AKP´liler oh çekip rahatladılar. Birde Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasında ki buzlar eridi. Koalisyon gündeme geldi. HDP CHP ile MHP´ye koalisyonu kurun ben size dışarıdan destek vereyim dedi. Devlet Bahçeli HDP´nin olduğu yerde ben olmam dedi. Kemal Kılıçdaroğlu Devlet Bahçeliye gel sen başbakan ol bu koalisyonu kuralım dedi. Sen kim oluyorsun da bana başbakanlık veriyorsun dedi. Bu olaylara AKP memnun oluyordu. Koalisyon kurulamadı cumhurbaşkanı yetkisin kullandı. 1 Kasımda erken seçime gidildi. AKP tek başına iktidar oldu. MHP 80 milletvekili ile secime girdi. Seçimden 40 milletvekili ile çıktı. Meclis başkanlığındaki üyesini HDP´ ye kaptırdı. HDP´nin milletvekili oturumu yönetirken bir arada olmam dediği. HDP´li oturumu yönetirken mecliste oturdu. Oturumu yöneten HDP´li başkandan söz isterlerken sayın başkan demeyi de ihmal etmediler.

7 Haziran seçiminden sonra AKP ile MHP arasında buzlar eridi. Tayyip Erdoğan´ın cumhurbaşkanı olmasını dahi sağladı. Bir zamanlar birbirlerini görecek gözleri olmayanlar. Şimdi kol kola, can cana oldular. Öyle oldular ki? Bir siyasi partinin tek amacı vardır iktidar olmak. Bahçeli ?cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceğiz. Bütün gücümüzle Tayyip Erdoğan´ı destekleyeceğiz. Bununla da kalmayıp 2019 seçimlerinden sonra 5 sene Tayyip Erdoğan´ı desteklemeye devam edeceğiz. Partili cumhurbaşkanı sistemi oturana kadar destekleyeceğiz? diyor. Böylesi muhalefet hiç görülmemiştir. Son hareketinden sonra artık partisinin anahtarının birisini vermiş gibi oldu. Şu an Tayyip Erdoğan ?ben hastayım Devlet Bey sen benim yerine aday ol? dese. Bahçeli kabul etmez. Çünkü sorumluluk ve mesuliyet almaktan kaçıyor. Kılıçdaroğlu bahçeliye hayatında göremeyeceği teklifi yaptı. Gel sen başbakan ol dedi kabul etmedi. İnsan nezaket dâhilin de cevap verir. Bahçeli ne yaptı. Sen kim oluyorsun bana bu teklifi yapıyorsunuz dedi.

Tayyip Erdoğan ile Abdullah gül senelerce kader arkadaşlığı yaptılar. Birisi cumhurbaşkanı birisi başbakan olarak görev yaptılar. İkisi de partinin kurucu üyeleri olmasına rağmen. Çıkarılan KHK´yi eleştirdi diye. Abdullah Güle AKP içinden söylenmedik şey kalmadı. Cumhurbaşkanı dahi Abdullah gülü eleştirdi. ?Bu fırsatçılık ne oluyor? diyor. Artık Abdullah gül partiden dahi dışlandı. İşte siyaset böyle bir şey dedirtil duruma getirdiler.

Abdullah Gülü cumhurbaşkanı yapan Devlet Bahçelidir. O günler mecliste cumhurbaşkanlığı seçimi için çoğunluk sağlamıyordu. Oturumun açılması için. Partiler meclise girmiyordu. Tayyip Erdoğan muhalefet ile anlaşmanın yolunu arıyordu. Ve kendine göre 4 aday belirlemişti. Bunlardan birinin üzerinde anlaşma sağlamayı planlamıştı. Devlet bahçeli ben meclise giriyorum dedi. Bu beyanın üzerine Abdullah gül ben adayım dedi. Tayyip Erdoğan da mecburen kabul etti.

Böylelikle Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçildi. Ayni Devlet Bahçeli şimdi Abdullah Gülü eleştiriyor. Zamanında meclise girmeseydi belki başka birisi cumhurbaşkanı seçilecekti. Şu dünyanın işine bakar mısınız? Bir zamanlar birbirini düşman gibi görenlere şimdi can cana, kol kolalar. Bir zamanlar dost olanlar. Şimdi birbirini görecek gözleri dahi kalmamış. Hem dünya böyle, hem de siyaset böyle. Fakat bizdeki bu olayların bir örneğini başka ülkelerde bulmak zordur. Bu iktidar döneminde Türkiye de ilkler oluyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!  Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10- 01- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22