Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Sonunda Bandırma’ya Balıkesir totemini de çaktılar!

Sonunda Bandırma’ya Balıkesir totemini de çaktılar!


Hiç ama hiç şaşırmadım.

Sen, Bandırma Belediyesi olarak, Bandırma’ya hizmet akıtacağını sanarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın bir sözünü ikiletmez, ilçene yapılacak su zammına bile “evet” oyu kullanır ve teslim bayrağını çekersen, işte onlar da gelir ve Bandırma’nın göbeğine, “Burası Balıkesir” diyen dev totemi dikerler.  Bandırma ayağa kalkar ve büyük tepki gösterir. Sonunda Büyükşehir, geri adım atmak zorunda kalır ve totemi indirir.

Biz bu filmi, daha önce de Büyükşehir Belediyesi’nin, Bandırma’nın sahil kordonuna “İnsanlar denize düşmesin!” komikliğiyle  tel örgü çekmesi sırasında yaşamıştık. Çünkü onlar, Balıkesir’de deniz olmadığı için, Bandırma’da yaşayan insanların,  sahilde gezerken sık sık denize düşecek kadar aptal olduklarını sanıyorlardı herhalde!

Şu gerçeğin altını çizelim. Ağzınızla kuş tutsanız, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden, birkaç göstermelik çalışma dışında bir şey alamazsınız. Edip Uğur verdi mi? Zekai Kafaoğlu’ndan alabildiniz mi? Yücel Yılmaz mı verecek şimdi?

Öyleyse Tolga Tosun’un başkanlığındaki Bandırma Belediyesi ne mi yapmalı? Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın yaptığı gibi omurgalı davranmalı, dik durmalı! Gerektiğinde Bandırma’nın haklarını yargıda aramaktan çekinmemeli. Ama nerede?

İnanın, “Yücel Başkanla kol kola görüneceğim” ısrarının Bandırma’ya bir yararı yok. Kavga etmeyin ama Bandırma’nın haklarını da çiğnetmeyin! Nasıl yapacaksanız artık.

Hiç unutmuyorum, yerel seçim öncesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz ile yanımda Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül de varken, Bandırma’da bir konuda görüşmüştük. Yılmaz’ın şu sözünü unutmuyorum:

“Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da çok geçimsiz ve hırçın kardeşim! Büyükşehir Belediye Başkanının biraz olsun suyuna gitseler, bu ilçelere de hizmet gelir.”

Ne oldu şimdi?

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, su zammına bile “evet” diyerek Yılmaz’a teslim olur ve zaten yıllardır pahalı su içen Bandırma’nın sırtına yeni bir yük bindirirken Bandırma’ya; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bir yıldır Yılmaz’la içten bir iletişim kurma çabasına karşın Erdek’e gelen bir hizmet var mı? Hizmetler hep Balıkesir merkezine, biraz da körfeze…

Öyleyse ne mi yapmak gerek…Dik durmak, eğilmemek… Hakkını çiğnetmemek için gerektiğinde şahin olmak…

GÖSTERMELİK BİR TURİZM TOPLANTISI

Bandırma’da, bir “Turizm Koordinasyon Toplantısı” yapıldı. Sektör temsilcilerinin de katılarak düşüncelerini dile getirdiği toplantıda bence havanda su dövüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yine bol bol, “Balıkesir’i, ilçe belediyeleriyle el ele vererek ‘marka kent’ yapacakları hayalini anlattı. Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, kültürel ve tarihi değerlerinden sonra Bandırma’nın turizm potansiyelini de canlandıracaklarından söz etti.

Hele hele Balıkesir’de 25 yıla yakın süre İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğunda oturan ve her toplantıda aynı şeyleri söyleyen bir Mustafa Çaltı vardı ki, anlatılmaz. Neredeyse kendini aştı. Müdürlüğünün, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak çalıştığını söylerken, Erdek turizminin son durumundan da habersizdi. Zeytinliada’yı, belediyenin borçlarına mahsuben Vergi Dairesi’nin almak istediğini, bu kurumun büyük para önermesine karşın Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın kabul etmediğini bile öne sürdü. Neyse ki, Erdek Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı Özlem Sarı salondaydı ve Çaltı’yı, “Yanlış biliyorsun. Tam tersine, Erdek Belediyesi, borçlarına karşılık bir bedelle Zeytinliada’yı, ilgili Bakanlığa bırakmayı önerdi ama kabul edilmedi” diyerek uyardı.

Çaltı, PTT’ye ait olup yıkılan ve halen boş arazi olarak duran Erdek Çuğra’daki bu yerde neredeyse yeni bir turistin tesisin bile yapılıp tamamlandığını sanıyor, ne yazık ki!

Yıllardır aynı şeyleri anlatan Çaltı’nın artık emekli olup, yerine heyecanını yitirmemiş, yeni bir arkadaşın gelmesi gerekli.

Eh, “Turizm Koordinasyon Toplantısı”nı da yaptık, daha ne olsun? Sonuç mu? Aman canım, siz de ne çok şey bekliyorsunuz!

İşte turizm sezonu başladı. Yakında görürsünüz, “eski hamam, eski tas” sözündeki gibi köklü bir değişim olmayacağını!

demokrat
19.06.2020 12:24:42
Sayın Hocam,tebrik ediyorum.Zevkle takip ediyoruz.

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54