Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SMA HASTALIĞI

SMA HASTALIĞI


Derdi veren Allah dermanını da vermiştir. Derman sana gelmez dermanı sen arayıp bulacaksın. Gerisi Allaha kalmıştır. Son günlerde SMA hastalığı çok konuşulur oldu. Bu hastalık Türkiye de dermansız gibi görünüyor. Dermanı var mı? Bu derman iktidarın elindedir. Amerika da ilacı var. Bu hastalıktan maruz olan ailelerin çocukları bu ilacın çok pahalı olmasından dolayı ölüme terk edilmişlerdir.

Her şeye kaynak bulunuyor. Fakat SMA hastalarını iyileştirilecek ilaca kaynak bulunamıyor. Büyük devletiz diye övünüyoruz. Güçlü bir ekonomimizin olduğu söyleniyor. Uçak almaya, lüks makam arabası almaya kaynak bulunuyor. Hayat kurtaracak ilaca kaynak bulunamıyor. İşte Türkiye insana verilen değer bu kadardır. Yetkililere soruyorum. Bir uçak, bir lüks makam arabası candan daha mı değerlidir? Cumhurbaşkanı ve başbakanın kullandığı 7 tane uçağı var. Cumhurbaşkanının kendisine özel olarak teknolojinin bütün imkânlarının kullanıldığı bir uçak yaptırdığı biliniyor. Yine Tunus devlet başkanının konforlu uçağının alındığı da biliniyor.

Bunlara kaynak bulunuyor. Fakat can kurtaracak ilaca kaynak bulunamıyor. Cumhurbaşkanı dış ülkelere giderken kendi makam aracını da özel bir uçakla götürüyor. Böyle bir seyahatin masrafı can kurtaracak ilacın parasına bedeldir. Her gün çocuklarının ölümünü bekleyen bu vatandaşların çektiği ıstırap milletin içini yakıyor.

Yöneticilerden birisinin çocuğu bu SMA hastası olmuş olsa? Bu ilacı almak için ABD ye özel uçak gönderip bu ilacı getirtirler mi? Getirtmezler mi?  Büyük birlik partisi genel başkanı Mustafa Desteci iktidara bu SMA hastalığının ilacının getirmesi için kaynak öneriyor. Yandaş dediğinde işte böyle olur. ?Paralı askerlik getirilsin. Buradan gelen para kaynak olarak SMA ilacına aktarılsın? diyor. Teklife bakın! Bir taşla iki kuş vuracak. Hem bazılarına para ile askerliğini yapmıştır. Terhis belgesi satılacak.

Buradan gelen para ile SMA hastalarına ilaç sağlanacak. Bunu da vatandaşa yükleyecekler. Böyle bir dönemde paralık askerlik olursa vatandaşların çoğu devlete küser. Bu teklifi iktidarın kabul edeceğini düşünmüyorum. Şimdi büyük işler yapan iş adamları. Sizler bu garibanlara yardımcı olun. Sizin önderliğinizde yapılacak böyle bir yardıma hayır seven herkes elini cebine sokacaktır. İhale alabilmek için. Vakıflara yardım edenler. Bu çaresizlik içersinde kıvranan bu ailelere yardımcı olun. Dünyalığınızı yaptınız. Bu yapacağınız yardım ise ahretinize olacaktır.

Sağlık bakanı milletin gazını almak için. Yetkililere bu ilacı getirtin demiş. Fakat ilgilenen kimse yok. Allah rızası için. Bu ailelerin ıstırabını dindirin. Bu ailelerin yerine kendinizi koyun. Bu çocukları kurtarın. Bu çocuklar gelecekte belki ülkeyi yönetecek kişiler olabilirler. Şefkatinizi, merhametinizi gösterin. O SMA hastası olan çocukların bakışları insanın yüreğini dağlıyor. Bir babayiğit çıksın bir yardım kampanyası başlatsın. Emin olun bütün vatandaşlar elinden gelen yardımı yapacaktır.

İktidar kaynak bulamıyorsa bizler kaynak olalım. Haydi, hayır sevenler göreve. Bundan daha iyi bir yardım olamaz. Böyle bir yardım kul indindede yerini bulacaktır. Allah indindede yerini bulacaktır. Ey diyanet işleri başkanlığı haram para ile hac yapılabilinir diyeceğine. Böyle yardımlar hacdan daha önemlidir deseniz ya! Birisi birilerini dolandırmış olsa. Ben bunu hac´a gitmek için yaptım dese bu kişinin yaptığı suç sayılmayacak mı? Biliyorsunuz! Allah iki suçu af etmeyeceğini buyuruyor. 1- Kendisine şirk koşanları. 2- Benim karşıma kul hakkı ile gelmeyin buyuruyor. Bu emre rağmen haram para ile hac yapılır derseniz. Bunun geçerli bir tarafı olmaz.

Kendi maaşları için kaynak bulanlar. Danışmanları için kaynak bulanlar. Lüks makam araçları için kaynak bulanlar. Özel uçaklar için kaynak bulanlar. Can kurtaracak bir ilaç için kaynak bulamıyorsa yazıklar olsun. Bu insanlık ile bağdaşmıyor. Lüks yaşamdan önce insan yaşamı önemlidir. İslamiyet´te bunu gerektirir. Bir insanı ölümden kurtarmak bütün insanları ölümden kurtarmakla eş değerdedir. Buyurun size İslamiyet´in emri. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05- 06- 2017 Mustafa KOÇAL   

   

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30