Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SİYASETİN SEVİYESİ DÜŞÜYOR

SİYASETİN SEVİYESİ DÜŞÜYOR


Siyasetin seviyesi her geçen gün düşüyor. Siyasetin seviyesi düştükçe seçmen ümitsizliğe kapılıyor. Siyasetçi ay gibi güneş gibi kararlı olmalıdır. Ay ve güneşin bir dakika geç doğduğu. Bir dakika erken battığı vaki değildir. Siyasetçide böyle kararlı olmalıdır. Söğüt ağacı gibi esen rüzgâra göre eğilmemelidir. Ülkemizdeki siyaset ayni söğüt ağacı gibi rüzgâra göre yön değiştiriyor. Siyasetin amacı millete hizmet etmektir. Günümüzde siyaset ballı meslek haline gelmiştir. Yakınlarını da bu ballı olaya dâhil etmeye doğru yönelmiştir. Siyasetin amacı her kesimin mecliste temsil edilmesidir. Amma gelin görün ki. Günümüzde belli bir kısım meclise girebiliyor. Siyaset kavga etme alanı değildir. Siyasiler vatandaşa ne yapacaklarını anlatması gerekirken. Kavgayı tercih etmekte dedir. Böyle olunca da siyaset menfaat için kullanılıyor.

Bundan önceki iktidarlar siyaseti camiye, okullara ve kışlaya sokmamak için ellerinde geleni yapmışlardır. Dini siyasete alet etmemeye özen göstermişlerdir. Günümüzde ise din siyasete alet edilmektedir. Ülkenin diyanet işleri başkanlığı dahi dini görevini yapmıyor. Siyasetle uğraşıyor. Kâbe'nin maketinin yapılmasına sesini çıkarmıyor. Kuranı kerimin pasta yapılmasını görmezlikten geliyor. İslamiyet'te olmayanları yapanlara ses çıkarmıyor.

Yandaş bir gazetenin köşe yazarı bayan başkanlık sistemi Allahın kurallarına uyan bir sistemdir” diyor. Böyle bir şeyin kuran da olduğunu söyleyen hiç kimse olmadı şimdiye kadar. Ülkede şirk üzerine şirk yapılıyor. Allahın (c.c) ismi kullanılarak propaganda yapılıyor. Dini siyasete alet ederek gelecek oydan hayır gelmez. Yolsuzluk yapılıyor! Kulun bir günah ilemeye hakkı vardır” deniliyor. Hiç kimse benim günah işlemeye hakkım var diyemez.

Camiler, okullar, kışla siyasetin içersine çekilmiştir. Bu gün doğru olduğu söylenen bir şeye, bir gün sonra yanlış demek siyasetin seviyesinin düşmesine sebeptir. Toplumu ayrıştırarak yapılan siyaset değildir. İnsanlara adaletsiz davranmak İslamiyet'e aykırıdır. İnsanları baskı ile bir şeye mecbur etmenin İslamiyet'te yeri yoktur. Peygamber efendimiz (S.A.V) İslam dinini yayarken hiç kimseye baskı yapmadığı gibi. Ashabına kimseye baskı yapmayın” diye buyurmuştur.

Günümüzde ise insanlar açlıklar ve borçla korkutulmakta dadır. Böylelikle baskı altına almaya çalışılmaktadır. Irk ayrımcılığı yapılmak sureti ile oy devşirmeye çalışmak. Dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Demokrasilerde muhalefet siyasetin olmazsa olmazlarındandır. Ülkemizde ise muhalefet ülkenin düşmanı gibi gösterilmektedir. AKP gurup başkanlarında olan Mustafa topbaş AKP'nin hasımlar ve muhalifleri. Ayni zamanda ülkeni hasımları ve muhalifleridir” diyerek. AKP'ye muhalif olanları ülkenin düşmanı olarak göstermekte dedir. Hani bu ülkede demokrasi vardı. Muhalefeti yok etmek için yalan yanlış iftira atmak demokrasiye vurulan bir darbedir. Muhalefeti aşağılamanın öteleştirmenin siyasette ve demokraside yeri yoktur. Ülkede yapılan siyaset millete hizmet etmekten ziyade. Kendi çıkarları içi yapılan siyasettir.

 Kişisel menfaatler millet ve ülke menfaatinin önüne geçmiştir. Siyaset balı meslek haline gelmiştir. Öyle olmasaydı borca girip de listeye giremeyince intihar edenler olur muydu? Öyle olmasaydı başka partilere de kariyer sahibi olanlar. Partisini bırakıp gider miydi? Herkes artık menfaati olan yere gidiyor. Ülkeyi ve milleti düşünen yok ki. Herkes menfaati olan yerde siyaset yapıyor. Gittiği partinin ilkelerine uygun dahi olmasa kerhen menfaat için o partinin çatısı altında siyaset yapar durumuna geldi. Benim şu işimi halledecekler. Veya benim şu işim hallettiler diyeni çok gördük. Seviyeli siyaset partinin ilkelerine gören yapılan siyasettir. Maalesef bu gün seviyeli siyaseti düşünen yok. Senin gittiğin partinin ilkeleri nelerdir diye sorsanız. Ne gidenler o partinin ilkelerini bilir. Ne de o partiye hangi ilkeleri doğrultusunda oy verdiğini bilen olur.

Bu seçim propagandalarında siyasetin seviyesi iyice düşecektir. Çünkü ülke iki kutba ayrılmış durumda. Bir taraf tutturdu başkanlık sistemi diye. Öbür tarafta başkanlık sistemi olmaz diye. İki tarafta karalı gözüküyor. Kendi isteklerini vatandaşa kabul ettirebilmek için. Alabildiğine birbirlerini eleştireceklerdir. İftiralar yalanlar havalarda uçuşacaktır. Hakaretlerin bin bir para olacaktır. Siyasetini seviyeli yapan tarafın ipi göğüslemesi mümkün olacaktır. Artık milletin boş vaatlere karnı toktur. Saygılarımla.

Türklüğümler gurur duyuyorum. Türkoğlu Türküm.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24- 04 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54