Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Siyasetin acemileri

Siyasetin acemileri


Serkan Sarı, CHP Balıkesir il başkanlığına yeniden seçildi. Kutluyor, başarılar diliyoruz.

İl kongresi öncesinde, CHP Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve Selim Panç’ın başkanlığındaki CHP ilçe yönetimi yine siyasette acemilikleriyle dikkati çektiler. Birlikte hareket eden Tosun ve Panç, hiç gereği yokken, il kongresinde Ender Biçki’yi destekleyeceklerini açıklayarak kendilerini bağladılar. Şimdi ne olacak? Serkan Sarı’nın başkanlığındaki CHP il yönetimiyle nasıl uyum içinde çalışacaklar? İl başkanı Serkan Sarı, kendisiyle ilgili bu siyasi komplolara önümüzdeki milletvekilliği aday belirleme aşamasında duyarsız kalacak mı?

Gelelim, Tolga Tosun’a.

Selim Panç’ın listesini desteklediğin son CHP Bandırma ilçe kongresinde, “Benim bu ilçe kongresine karışmam, taraf olmam doğru değildi. Ancak daha önceki  belediye başkanları da aynı davranışlarda bulunmuşlardı. Ben de aynı yolu izledim. Bir daha kongre süreçlerine müdahale etmeyeceğim. Bu arada örgütü birleştirmek ve kırgınlıkları önlemek için elimden geleni yapacağım” diyerek günah çıkarmamış mıydın?

Bandırma kongresinin üstünden henüz bir ay bile geçmemişken, yine siyasetteki acemiliğini gösterdin.

Anlamadığım bir konu da şu: Tosun, belediye başkan adaylığı döneminde hep, “Belediye meclisinde 10 yıldır görev yapıyorum. Çeşitli komisyonlarda çalıştım. Yani çok tecrübeliyim” diyordu. Ancak şunu bilmiyor ki, mecliste çalışarak siyasette tecrübe kazanılmaz. Siyasi tecrübe çok ayrıdır ve belirli bir birikim, çizgi gerektirir.

Belediye Başkanı Tolga Tosun’a önerim şudur:

Bu siyasi kulislerden uzak dur ve Bandırmaya hizmete odaklan. Görev süren bir yıl oldu, Bandırmaya çaktığın çivi bile yok. Bakarsın, kalan dört yıl da aynı hızla gelip geçer. Anlayamazsın bile. “Olsun, boş bile geçse 5 yıl belediye başkanlığı koltuğuna oturdum ya” diyeceksen, ona da bir sözüm yok. Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bandırmaya yaptığı su zammına, Selim Panç ve diğer CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyeleriyle birlikte “evet” dediğini de kimse unutmadı. Bu olay, sık sık karşına çıkarılacak, unutma! Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın bir dediğini ikiletmiyorsun da ne oluyor? Bandırmaya verdikleri bir hizmet var mı?

Sözün kısası, Tosun ve Panç’ın, Serkan Sarı’nın CHP Balıkesir il başkanlığına seçildiği kongrede yaptığı bu gereksiz kulisler ve açıklamalar, “siyaset acemiliği”nin tipik örnekleridir.

Tabii Tolga Tosun, bu eleştirilerimize kulak verir veya vermez, ya da “ağabey”lerinin sözünden çıkmaz, onun bileceği iş. Ama şunu da unutmasın ki, ekibi zayıf. Yanında görünüp, “Bravo, her şeyi doğru yapıyorsun!” diyen şakşakçılara da aldanmamasını öneririm.

Sevgili Selim Panç’a da bir sözüm var. Herkesin, her koltuğa aday olma hakkı vardır. Senin gönlünde sanıyorum, milletvekilliği var. Ancak siyasette atacağın her adıma çok dikkat etmelisin. Öyle Tolga Tosun ile birlikte hareket ederek, kulislerin içinde yer alıp, belediye meclis üyeliklerinden istifa ederek, ilçe başkanlığı koltuğuna oturmakla bir yerlere gelemezsin. Sadece boşa kürek çekersin, o kadar!

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55