Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SENE SONUNA GELDİK

SENE SONUNA GELDİK


2023 Senesini iyisi ile kötüsü ile bitiriyoruz. Bu bitirdiğimiz sene Türkiye için sıkıntılı geçti. İktidar vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik dese de. Bunun inandırıcı bir yanı yok. 

Şimdi tek adam yönetiminde her şey bu tek kişinin iki dudağı arasından çıkan sözlere uymak mecburiyetindedir. İstatistik kurumu kendi iradesi ile hareket edemiyor. 

Mesela enflasyon hakkında bir iki örnek vereyim. Enflasyonu istatistik kurumu belirler. Bizde ise Cumhurbaşkanı belirliyor. 

13 Kasım 2020 de enflasyon %’14 iken önceliğimiz enflasyonu tek haneye düşürmektir deniyor.  Bırakın düşürmeyi her ay yükseldi. Nereye çıktı biliyor musunuz? 6 Haziran 2022 tarihinde enflasyon %’78.6 ya yükseldi. 

Ne dendi biliyor musunuz? Ülkede enflasyon değil hayat pahalılığı   var dediler. Çevir gaz yanmasın hesabı. Evet sene sonuna geldik. Bazı şeyler sene sonuna ertelendi. Vatandaşın lehine hiçbir şey yapılmıyor. Neler yapılacağı hiç belli değil. 

Geçirdiğimiz senenin iyi geçtiğini söylersek. Millete haksızlık etmiş oluruz. Zamlardan başımızı kaldıramadık.  Tuzu kurulara göre iyi geçmiş olabilir. 

Benzin litresi 35 lira oldu. Hani bir zamanlar ben hep 50 liralık benzin alıyorum diyenler vardı ya. Bu kişilere şimdi soruyorum. Halen 50 liralık benzin alıyorlar mı? Mazot benzini geçti. Eskiden araba alanlar genelde mazotlu arabaları tercih ederlerdi. 

İktidar açık göz. Çünkü mazotlu araç sayısı daha fazla. Köylünün kullandığı traktör mazotlu kamyonlar mazotlu. Onun için benzinden ucuz olan mazot. Geçer akçe gibi idi. Şimdi mazot benzini açık göz iktidar sayesinde geçti.  

Zaten akaryakıta zam yapılması demek A dan Z ye her şeye zammın gelmesi demektir. Zamlar akaryakıta endekslendi. Yaz aylarında mazot ve benzin çok kullanıldığı için devamlı zam yapıldı. Bu akaryakıta yapılan zam her şeyin fiyatını etkiliyor. 

Bir örnek vereyim. Akçay’ın girişi olan ana cadde de köylüler her gün bir şeyler satarlar. Bir gün bir şey almak istedi. Bir gün öncede alacağım şeyi gördüm. Fiyatını sordum yürüyüş yaptığım için. Üzerimde para yoktu. Ertesi gün paralı geldim. 

Bir baktım fiyat değişmiş. Dün böyle idi fiyat dedim. Akaryakıta akşam zam geldi dedi. Bu seni nasıl etkiledi dedim. Minibüs dün 15 lira alıyordu. Bugün 20 lira aldı dedi. Akşam akaryakıta zam geldi dedi. Zamların çok şeye etkisi oluyor. Bu senemiz iyi geçti diyemeyeceğim. 

Tuzu kurulardan başkalarının bu seneyi iyi geçirdiğini söylemesi mümkün değildir. Evet çok şeyi sene sonuna ertelediler. Onun için yeni senenin daha ilk ayında nelerle karşılaşacağımızı tahmin edemiyorum. Bir zam tufanı olacağını zannediyorum. 

Artık bu zamlar kabak tadı verdi. Bu zamlar tuzu kuruları hiç etkilemiyor. Olan en çok garibanlara oluyor. Bir senemizi kazasız belasız bitiriyoruz.

 Allah yeni senemizi hayırlara vesile etsin. Geçtiğimiz sene de konuşacak çok şey var. Artık o konuşacağımız şeylerin bir kıymeti kalmadı. İktidara göre her şey ayni devam ediyor. Yalnız tuzu kurular belki bu seneyi arayabilirler.

 Bizler bu seneyi sağlıklı olarak geçirdiğimiz için mutluyuz. Allah yeni senemizi de mutlu geçirmeyi nasip etsin. Allah’ın rahmeti bereketi üzerinize olsun. Allaha emanet olun. En güzel günleriniz olsun. Saygılar. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜKÇÜYÜM DİYENLERE! 

                                                           Mustafa KOÇAL 28- 12-2023

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34