Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ŞEHİTLERİN HAKKINI ÖDEYEMEZSİNİZ

ŞEHİTLERİN HAKKINI ÖDEYEMEZSİNİZ


Bu nasıl sınır savunmasıdır? Her işimiz saldım çayıra Mevla’m. Kayıra. Böyle sınır savunması olmaz. 7 askerimizi şehit verdik. Ne dediler? Hava şartları. Aklı başında olan birisi böyle bir savunma yapmaz. 

7 askerimizi şehit eden hainler hava şartlarından etkilenmiyor. Bizim askerlerimiz hava şartlarından neden etkileniyor? Böyle bir söylemi söylemeye şahsen ben utanırım. Saldıranlar her türlü tedbiri almış. 

Ve tedbir alınmamış olan bizim birliğimize saldırmışlar. Ve bu saldırıda hedeflerine ulaşmışlar.  Biz neden tedbir almayı beceremiyoruz? Bizim sloganımız itibarda tasarruf olmaz. İşte burada tedbir almak için. İtibarı sağlamaktan kurtulmalıyız. 

Şimdi şu sınırda başımıza gelen. Olayın gelmemesi için itibarı bir kenara bırakmalıyız. O sınırda bizim güvenliğimizi sağlamak için görev yapanların. Güvenliğini öncelikle sağlamalıyız ki? Onlar da görevlerini güvenlik içerisinde yapsınlar. 

Sınıra personel gönderiliyor. Bunların güvenliğini sağlayacak tedbir öncelikle alınır. Güvenlik tedbirleri tam alındıktan sonra. Orada görev yapacak olan personeller gönderilir. Nasıl siz yöneticiler için tedbir alınıyorsa. Görev yapacak olanlar içinde ayni tedbir alınmalıdır. Bu içler saldım çayıra Mevla’m kayıra olayı ile olmaz. 

Böyle savunma olmaz. Burası lalettayin bir yer değil.  Bu şehitlerimiz oraya sınır güvenlini sağlamaları için gönderilmiş. Sınır güvenliğini sağlayamayan bir ülke olmaz. Her iş bırakılacak sınır güvenliği sağlanacak. Sınırda göre yapmak zordur. Bizim güney sınırımız güvenli idi. Sınırdaki arazimiz mayın döşeli idi. 

Ayrıca termal   kameralar vardı. Sizden önce iktidar olanlar. Bu güney sınırımızı emniyetli bir hale getirmişler. AKP iktidarından önce güney sınırımız emniyetli idi. Bu sınırda doğru dürüst olay olmazdı. AKP iktidarı bu sınırımızdaki güvenlik tedbirlerini kaldırmıştır. Mayınlı arazinin mayınları söküldü. Termal kameralar kaldırıldı.

 Sınır yol geçen hanına döndü. Sınır güvenliği çok önemlidir.  Bizim sınırlarımız saldım çayıra Mevla’m kayıra. Sınır güvenliğini sağlayacak olanlar kendi tedbirini kendileri almayacak. Onların güvenlik tedbirini başkaları alacak. Sınırda sabit ikamet olmaz. Devamlı yer değiştirilir. Hatta barınaklara maketler konur. Böyle lanet tayın tedbir alınmaz. 

Güvenlik konusunda çok gerideyiz. Geride olduğumuz için. Şehit olanlar için. Hava şartının arakasına sığınmaya çalışılıyor. O hava şartı meselesi asla kabul edilemez. Tedbirsizliği hava şartı ile kapatmaya çalışıyorlar. Her şeye bir kılıf buluyorlar. 

Fakat tedbir alma meselesine kılıf bulamıyorlar. Hava şartları diye geçiştiriyorlar. Pekiyi saldıran neden hava şartından etkilenmiyor? Söylemine kılıf bulamıyorlar. Her işimiz saldım çayıra Mevla’m kayıra. Bu tedbirleri aldıracak olan.

 İktidarım yönetiminde olan eski genel kurmay başkanı Hulusi Akardır. Böyle işler dışarıdan daha iyi görünür. Çünkü eski askerdir. Bu şehitlerimizin hakkını ödeyemezsiniz. Şehitlerimizim ruhları şad mekanları cennet olsun. Allah ülkemizi her türlü kazadan beladan korusun. Çocukları babasız, eşleri dul, ana babayı evlatsız bırakmasın. Ordumuzu ve emniyet güçlerimizi her türlü kazadan beladan korusun. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLERE.    

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34