Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM BAZI SORUNLARIDA GETİRMİŞTİR

SEÇİM BAZI SORUNLARIDA GETİRMİŞTİR


Hiç kimse Türk ırkı yok sayılıyor! Ülke bölünüyor! Demokrasi yok oluyor! Geçim sıkıntısı çekiyoruz!  Diye yakınmasın! İnsanlar layık oldukları başlarla idare edilirler. Kendi düşen ağlamaz! Ağlamaya, sızlanmaya hakkımız yok. Bu seçim bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Sorunların en önemlisi BDP’nin özerklik ilan edecek olmasıdır. İktidar Öcalan ile şimdiye kadar gizli görüşüyordu. Bundan sonra alenen görüşecektir. İlk girişim olarak. Öcalan’a 5 gazeteci bir sivil toplum örgütü başkanı olmak üzere 6 kişiyi İmralı’ya gönderiliyor. Öcalan ile röportaj yapacaklar. Ayrıca AKP Diyarbakır milletvekili Ensaroğlu “2015 senesinde Öcalan halkının arasında olacak” diyor. Basına sızan telefon görüşmelerinden öğrendiğimize göre “Öcalan benim isteklerimin hepsini iktidar yerine getiriyor” diyor. 

Tayyip Erdoğan katıldığı bir TV programında Öcalan için “radyo istedi. Bende adalet bakanına TV verilsin dedim. Haftada bir gün spor yapmasına izin vardı. Her gün bir saat yapılmasına izin verdirdim. Arkadaşları ile her gün görüşmesini izin verdirdim. Odasının 40 metre kareye çıkartılmasını sağladım” diyor. “Öcalan’ı hayatın içersine katmak istedim. Böylelikle halkı ile iletişimini sağladık” diyor. Bu Öcalan bu kadar vatandaşımızın ölümünden sorumlu değilmiş gibi muamele yapılması sağlanmış. Sevgili okuyucularım birde kumpasla hapse atılan. Ergenekon, balyoz, casusluk davalarından mahkûm olanlara yapılan muameleyi göz önüne getirelim. Sanki bunlar binlerce vatandaşımızın ölümüne sebep olmuşlarda. Öcalan’a kumpas kurulmuş.

Son günlerde doğuda olan olaylar endişe vericidir. Bunun sebebi de barış sürecine zarar verilmesin denilmesidir. Diyarbakır büyükşehir belediye başkanlığına seçilen “Kışanak AKP ile anlaştık özekliğimizi ilan edeceğim” diyor. Bakalım bu sorun nasıl çözülecek bekleyip göreceğiz. İktidardan cesaret almasalar böyle konuşamazlar.  Ensaroğlu da “Öcalan 2015 senesinde halkı ile birlikte olacak” diyor. Bundan sonra gündemden bu sorun düşmeyecektir. İktidar tarafını belirledi.

Bu seçimin getirdiği sorunlardan biriside cumhurbaşkanlığı seçimidir. AKP’nin oyu % 40’ın altında olsaydı. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olmayacaktı. Şimdi BDP’nin oyları ile birlikte cumhurbaşkanı seçilme şansı doğduğu için aday olacaktır. Başbakan kendiside bunu telaffuz etti. “BDP ile birlikte anayasayı değiştirebiliriz” dedi. Bunun arkasında yatan gerçek başkanlık veya yarı başkanlık sistemidir.  Şayet Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse kafasındaki başkanlık veya yarı başkanlığı sistemini mutlaka uygulamaya koyacaktır.

Balkon konuşmasındaki konuşmasında “bu seçimin kazananı 2023 hedefidir” dedi. Bunun anlamı 2023 de rejimin değişeceğidir. Gelelim başka bir soruna. 2003 senesinde 17 ülkenin katılımı ile Türkçe olimpiyatları gerçekleştirildi. Geçtiğimiz sene bu Türkçe olimpiyatları 140 ülkenin katılımı ile gerçekleşti. Bu sene ise 170 ülkeni katılacağı biliniyor. Bu olimpiyatların cemaat tarafından yapıldığını bilen çok az kişi vardır. Bu Türkçe olimpiyatları etkinliklerini devletin yaptığını zannediyordu. Cemaatle iktidarın arası bozulunca bir mitingde “Türkçe olimpiyatları yapıyorlardı. Ne güzel! Artık bitti o iş! Türkçe olimpiyatları yapamazlar. Bizden stat alamazlar, kapalı spor salonu alamazlar o defter kapandı” dedi. Türkçe olimpiyatları ülkemizin tanıtımı bakımından iyi bir etkinlikti. Kürtçe açılımı yapıyorsunuz. Türkçe olimpiyatlarını yasaklıyorsunuz. 9 senedir yapılan Türkçe olimpiyatları etkinlikleri gelenek hale gelmişken bundan vazgeçmek ülke açısından alınmış iyi bir karar değildir. Ülkenin tanıtımı için dünya kadar para harcanıyor.  Bu sene 170 ülkenin katılacağı bir olimpiyatı yasaklamak doğru bir karar değildir. Seçimler ve cemaatle oluşan sorunlar ülkede bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

07 – 04 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54