Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM VAATLERİNDEN BİRİSİ

SEÇİM VAATLERİNDEN BİRİSİ


Seçim vaatlerinden birisi yerine getiriliyor. Paralı askerlik. Ben seçimden sonra bu paralı askerliğin getirileceğini adım gibi biliyordum. Seçim geçeli 3 gün oldu. Paralı askerliğin şartları belirlenmiş. Hani genelkurmaya sorulacaktı? Genelkurmay soruldu da hemen sevap mı verdi? İktidar kararını zaten vermişti. Elitaş yoğun bir talep var diyor. Şartlar belirlenmiş yaş sınırı 26 ücret 20bin

Lira olarak belirlenmiş. Parası olan 20 bin lirayı bastıracak teskereyi alacak. İktidar 20 bin liraya teskere satıyor. Askerlik kutsal bir görevdir. Vatandaşlık görevleri arasında askerlik yapmakta vardır. Askerliği kimler yapacak? Parası olmayan garibanlar. Ben öyle askerlik yapanlar biliyorum ki? Tütün parasını annesine gönderen askerleri biliyorum. Oğlunu askere gönderecek parayı borç alan aileler biliyorum. Ve oğluna askerde harçlık yapması için para gönderemeyen aileler biliyorum. Böyle askerlik yapan askerlerin morali devamlı bozuk olur. Merzifon da bizim bir askerimiz vardı. Bizim atölyelerimizin çöplerini döker.

Koridorları temizler. Çay ocağındaki asker yardım ederdi. Atölyelerden çay isteyenlere çay getirirdi. Bu askerin yüzü hiç gülmezdi. Boş zamanlarında bir kenara oturur devamlı düşünürdü. Ben bunu fark ettim. İki üç gün takibe aldım.  Kuytu yerlere çekilip devamlı düşünen moralsiz bir askerdi. Bu askerden ne beklenir. Bu askeri atölyeye çağırdım. Kendi arkadaşlarıma gazinoya gitmelerini söyledim. Arkadaşlarımın yanında utanmasın diye bunu yaptım. Asker Ali ile atölyede baş başa kaldık. Ali söyle bakalım senin derdin nedir? Dedim!

Komutanım hiçbir derdim yok dedi. Oğlum senin bir derdin var. Devamlı düşünüyorsun! Moralin bozuk! Söyle çekinme dedim! Sıkıldı kıvrandı. Komutanım bana ailem hiç harçlık göndermediği gibi mektup dahi yazmıyorlar dedi. Sen nerelisin dedim. Balıkesir demez mi! Neresinden dedim. İvrindi´nin bir köyünü söyledi. Bende Merzifon´a Balıkesir den gittim. Bende Balıkesir den geldim 10 senedir Balıkesir dedim buraya oradan geldim dedim. Tamam, Ali hadi işinin başına git dedim. Ertesi gün sabah yoklamasına çıkarken. Birlik komutanına komutanım siz gelmeyin ben yoklamayı alırım dedim. Tamam, şef nasıl istersen dedi. Bütün atölyelerin yoklamasını aldım. Arkadaşlar bir dakikanızı alacağım dedim. Durumu anlatım şapkamın içerisine 10 lira atım şapkayı onlara uzatım geçmiş gün epey bir para topladım.

Ali´yi bir odaya çağırdım. Parayı uzattım bunu kendine harçlık yap dedim. Almam komutanım dedi. Bak Ali sen bize hizmet ediyorsun. Çarşıya izinli çıktığında bir yere otur. Bizim için çay iç bir şeyler ye sinemaya git dedim. İkna ettim. Askerin neşesi morali yerine geldi. Sanki o bizi Ali gitti. Yerine başkan birisi geldi. Merzifon´dan gidene kadar yardıma devam etti. Artık bu olayı olanak hale getirdim. Her gelen asker yardım ettim. Gariban askerlerin bu nedenlerden dolayı morali bozuk olur. Moralsiz askerden verim alınamaz. Onun için ben bu paralı askerliğe karşıyım. Bu paralı askerlik bu gariban askerlerin morali üzerinde çok etki yaptığı kanısındayım. Bilhassa gariban aileler üzerinde de moral bozukluğuna yol açtığını kanısındayım. Çünkü bir iki asker ailesinden duydum.

Çocuğa paralı askerlik yaptıramadık ne yapalım askere gönderdik dediklerine tanık oldum. Bu söylenenlerin hiç birisine inanmıyorum. Asker kadromuz dolu diyorlar. Asker kadronuz doluda neden sözleşmeli asker alınıyor? Sözleşmeli asker alınacağına bekleyenler alınsın. Askere gitmek için çok talep varmış. İnanmıyorum inanmak mümkün değil. Bunu defalarca yazdım. Bir defa daha yazıyorum. Bir şehit annesinin oğlunun tabutu başındaki feryadını unutamıyorum. ?Beni af et oğlum. 18 bin lira bulup da sana paralı askerlik yaptıramadım. Yavrum beni af et? sözleri benim içimi dağladı.

Bu sitemi bana değildi. Paralı askerliği getirenlere idi. Asker fazlası varsa. Askerlik üç ay aşağıya çekilir. Veya belli bir süre kısa askerlik dönemi getirilir sorun çözülür. Paralı askerliğin getirilmesinin nedeni ekonomiye katkı sağlanmasındır. İki sene içerisinde 160 bin kişi askerlik yapamaz raporu almış. Çok talep var deniyor. Senelik askerliği gelen 80 bin kişi rapor almış demektir. Benim tahminim paralı askerliğin getirilmesinin tek amacı. Para geliri sağlamaktır. Saygılarıma.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyene! Ne mutlu laikim diyene! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyene!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28-06- 2018 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23