Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SEÇİM VAATLERİ

SEÇİM VAATLERİ


 

Seçime doğru yaklaştıkça seçim vaatleri yağmur gibi geliyor. Bu vaatlerin çoğu da iktidar partisinden geliyor. Cep telefonlarımıza devamlı şuraya şu kadar eleman alınacaktır diye mesajlar geliyor. Sormak lazım! Şimdiye kadar eleman alınan yerlere gizlice eleman aldınız. Neden? O zaman ilan vermediniz de. Şimdi herkesin cep telefonuna mesaj gönderiliyor? Buralara alınacak elemanlar bellidir. Oy avcılığı yağmak için. Millete şirin gözükmeye çalışıyorlar. İkinci bir husus da 7 Haziran seçiminde muhalefetin seçim beyannamesinde yer verdiği. Asgari ücret ve dini bayramlarda ikramiye konularını, eleştiren iktidar değil miydi? Parayı nereden bulacaksınız diye eleştiren iktidar. Şimdi muhtarlara maaşlarının artırılacağı vaadinde bulunuldu. Muhtarların hesaplarına 500 TL yatırıldığı iddia ediliyor. Emekliye memura 100 TL verileceği vaat ediliyor. Asgari ücretin 1.300 TL olacağı vaat edildi. Daha bir sürü vaatler var. Gençlere, evlenenlere şu kadar para verilecek. Gibi maddi vaatleri veren iktidar partisidir. Bu AKP 13 senedir iktidarda değil miydi? Neden? Bunları şimdiye kadar yapmadı? Çünkü şimdiye kadar para vermesem de vermesem de nasıl olsa oylarını bize veriyorlar, diyorlardı. Bu seçimde sıkıntıya düştükleri için. Bu vaatlerde bulunuyorlar. Davutoğlu Haziran seçiminde muhalefetin vaatlerini gördükten sonra. Temmuz ayında emekliye, memura 100 TL vereceğiz demişti. Ne oldu verdi mi? AKP seçim öncesi vaatleri verir şayet iktidar olursa verir. Hatırlayın yargıda bir seçim yapılacaktı. Bekir Bozdağ adalet bakanı idi. Bu yargıdaki seçimden 10 gün önce hâkim ve savcılara 1.155 TL zam yapılacağını söyledi. Bu zammın bizim gösterdiğimiz aday kazanırsa verileceği bilgisi basına sızdırılmıştı. Kendi gösterdikleri adayı bu zammı vaat ederek seçtirmişlerdi.

Vatandaşa daha önceki seçimlerde zam vermedikleri gibi, vatandaşı biz gidersek üç aydan sonra maaşları ödeyemezler diye korkutmaya çalışırlardı. Bir ayetinde Allah şöyle buyuruyor. ?Şeytan sizi açlıkla korkutur?. Bunlarda milleti maaş alamamakla ve borçlu olanlara borcunuzu hemen ödetirler diye korkutmaya çalışmışlardır.

Gübrede ve yemde KDV´yi kaldıracağız. Bunu ben söylemiyorum. Bunu 13 senedir iktidarda olan. Partinin genel başkanı ve başbakan olan Ahmet Davutoğlu söylüyor. Sanki iktidara 5 ay önce gelmişler? Çiftçiyi köylüyü 13 senedir hatırlamayan iktidar. Çiftçiyi köylüyü bitirdikten sonra can suyu vermeye kalkıyor. Bu can suyunun çiftçiyi, köylüyü yerden kalkacağını mı zannediyor? Acaba Davutoğlu? Ya Davutoğlu bunların durumunu bilmiyor? Ya da danışmanları çiftçi ve köylü için Davutoğlu´na yanlış bilgi veriyorlar. Köylünün tarlasının ipotekli traktörünün hacizli olduğunu bilmiyorlar mı? Mahsulünün para etmediğini bilmiyorlar mı? 13 sene iktidarda olan bir parti şayet bunu bilmiyorsa burada bir zafiyet var demektir. Çiftçiyi borç batağına sürükleyen iktidardır. Üretmeye çalışan köylü üretiyor. Fakat mahsulünü satamıyor. Satsa dahi girdilerini karşılayamıyor. 13 kuruşa domates satıyor. 13 kuruşa sattığı domatesi 15 kuruşa mal ediyor. Bu köylü nasıl borçtan kurtulur. Gübre ile yemde KDV´yi kaldırmak köylü ve çiftçiyi kurtarmaz. Boşuna vaade bulunmayın. Şimdi bu vaatlerin gerçekleşmesi AKP´nin tek başına iktidar olması ile mümkün olur. Bununda gerçekleşmesi bu şartlarda mümkün değildir. Bu kadar olumsuzlukların sorumlusu olan iktidar Haziranda aldığı oyu dahi koruyamayacaktır. Bunu bildikleri için. Bol keseden vaatlerde bulunuyorlar. AKP vatandaşına vermeyi düşünmez. Hep almayı düşünür. Yalnız verdiği çevresine ve yandaşlarınadır. Böyle olmamış olsaydı. İktidara geldiklerinde dünya dolar milyarderleri arasına giren 4 kişi varken bugün bu sayı 45 olmuştu. Aksine 2002de bankalara 5 milyar borcu olan vatandaşların. Bugün 265 milyara çıkmıştır. Bunun anlamı vatandaş fakirleşmiştir. Zengin ile fakir arasındaki makas gittikçe açılmakta dadır. Ülkenin borcuda 220 milyar dolardan 650 milyar dolara çıkmıştır. Onun için devamlı cari açık oluşuyor. Her sene en az 50 milyar dolar borçlanılıyor. Çünkü üretim yok. Dünyada tarım ürünleri olarak kendi kendini idare edebilen 7 ülkeden birisi idik. Şimdi samanı ve patatesi dışarıdan ithal eden bir ülke durumuna geldik. AKP´nin ülkeyi nereden nereye getirdiğinin göstergesi için. Saman ve patatesin dışarıda ithal edilmesi yeterlidir.  Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24 ? 10 ? 2015 Mustafa KOÇAL        

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31