Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


ŞAPTAN ŞEKER

ŞAPTAN ŞEKER


Kişi cahil ise, öğrenmeye ve bilime kapalı ise, ne yaparsanız yapın onu eğitemezsiniz.
Bu kişi, bir ülkenin önemli yönetim kademelerinde bulunuyorsa, yapmanız gereken ilk şey onu görevden uzaklaştırmanın çaresini aramaktır.
Hele o kişi, soygun yoluyla edindiği yurtdışındaki mal varlığı sebebiyle “Rehin” alınmışsa, onu indirip, yargının önüne dikmek, sadece sizin değil ülkenin en öncelikli meselesidir.
Çünkü cehalet ve ahlaksızlık rehin alınmayı, rehin alınma ise ihaneti getirir.
Türk Milletinin ise artık yeni bir ihaneti kaldıracak gücü ve sabrı kalmamıştır…

-Suriyeli sığınmacılar meselesi;
Türk Devleti elbette ki kendisine sığınanlara yardım elini uzatacak, onları doyuracak, koruyacaktır.
Geçmişinde defalarca yaptığı gibi! Kafkaslardan, Balkanlardan, Ortadoğu’dan, Afrika’dan, Avrupa’dan ölüm korkusuyla kaçan insanlara kucak açmadık mı?
Türk Milleti de ekmeğini sığınmacılarla paylaştı. Tıpkı 500 yıl önce Avrupa’nın engizisyon zulmünden kaçan Seferad Yahudilerine kucak açtığı gibi!

AKP’nin yanlış dış politikası yüzünden, ülkemize sığınmak zorunda olan Suriyelilerin sürü gibi vatanımıza girmeleri karşısında AKP yetkililerini uyarmıştık;
“Yapmayın! 5 milyon kişiyi yurdumuzun her yerine dağıtmayın! Bu kişiler ömürleri boyunca ne koruyucu aşı oldular ne hijyenden, ne de sağlık önlemlerinden haberleri var. Bulaşıcı virüs kontrolü ve sağlık denetimi yapın. Önceliği çocuk ve kadınlara verin!”
AKP dinlemedi. “Biz Ensar’ız, sığınmacılar misafir” diyerek, yurda dağıttılar.
Üstelik yüz binlerce Afganlı, İranlı, Libyalı da cabası!
Sonuç;
Türk Milleti, bugün için dünyadaki, sağlık kontrolünün en zayıf yapıldığı, hastalık envanterinin düzenli tutulmadığı topluluklardan biridir. Son virüs salgını nedeniyle gördük ki, en hazırlıksız ülkesidir de!
Ve tüm ölümlerin sorumlusu cahil AKP’dir…

Salgın sebebiyle yapılan destekler;
Tüm devletlerin yöneticileri, kayıplarını en aza indirmek, yaralarını sarmak için çeşitli programları devreye alıyor. Kişi başına karşılıksız 1.000 dolar destekten, faizsiz kredi vermeye, vergi alımını ertelemeye, çalışanları işsiz bırakmamaya, icra takiplerini durdurmaya kadar çok sayıda önlem alıyor.
Her devletin yöneticileri, kendi gücüne göre halkının yanında olmak, onları muhtaç ve sahipsiz bırakmamak için çırpınıyor.

Ya bizimkiler?
Günlerdir AKP Genel Başkanını görmüyoruz. Kendisini sarayına kapatmış, önceliğini kendisine ve ailesine vermiş, olayları film izler gibi izliyor! Ne ses var ne de soluk!

İşsizlik fonunda birikmiş ve çalışanların parası olan milyarlarca lirayı Türk Milleti için kullanın diyoruz, fonda tek kuruş kalmamış. Bademler götürmüş!
İşsizlik fonu sıfır.

Bu günler için biriktirilen ve Türk Milletinin olan “Merkez Bankası İhtiyat Akçesini” kullanın, esnaflara dağıtın diyoruz, ihtiyaç akçesini Bademler yemiş bitirmiş!

Hiç olmazsa bankalar, insanların kredi kart borçlarını faizsiz 3 ay ertelesin, insanlar bir nefes alsın diyoruz, bankalar duymuyor bile!
Dünyada hiçbir ülke yönetimi, bankacılık sisteminin yüzde 10’undan fazlasını özelleştirmez. Bankacılık sistemini ve finansın kontrolünü yabancılara vermez.
Size defalarca “Yapmayın, bankaların kontrolünü yabancılara vermeyin deyip, dünyadan örnekler verdik, dinlemediniz! Bugün Türkiye bankacılık sisteminin yüzde 51’inin kontrolü, yabancıların elindedir. Tabii ki AKP sayesinde…

Değerli Okurlar;
Bugün tüm dünyaya, bir arazi parçasının nasıl vatan yapıldığını öğrettiğimiz gündür. Binlerce vatan evladının, Türk Milletinin geleceği için seve-seve bedenini toprağa verdiği gündür.
Türk Vatanı için, gelecek nesillerimiz için ölüm şerbetini içen atalarımız boşa mı öldüler? Büyük Atatürk’ün bizlere bıraktığı Cumhuriyeti, bizler çocuklarımıza bırakabilecek miyiz?
Altın soru budur. Bırakabileceğimize inanıyor musunuz?
Şaptan, şeker olmayacağını anladığımız an, bırakabiliriz.
Böyle uyumaya devam edersek, çok zor, çok…

Sağlık ve başarı dileklerimle 18-19 Mart 2020
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54