Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ŞAH SÜLEYMAN TÜRBESİ

ŞAH SÜLEYMAN TÜRBESİ


 

Sınırlarımız dışında tek vatan toprağımız olan şah Süleyman türbesini koruyamadık. Kendi elimizler büyüttüğümüz ejderhadan korktuk. IŞİD şah Süleyman türbesini yerle bir edeceğim diye tehdit ediyordu. Hatırlarsını kurban bayramından önce yine tehdit etmişti. Bayram mesajlarında cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başbakan Ahmet Davutoğlu ve genelkurmay başkanı Necdet özer mesajlarında şah Süleyman türbesini koruyan birliğimizden bahsetmişlerdi. Başbakan biraz önce şah Süleyman türbesinde görev yapan birliğimizin komutanı ile telefonla görüştüm. Bayramların kutladın demişti. Ayni sözleri genelkurmay başkanı da söylemişti. Sebebi ise bayramdan kısa süre önce IŞİD türbeyi bahane ederek tehdit etmişti. İktidar korkulu rüya görmektense uyanık durmak daha iyidir. Söylemi gibi türbenin yerini sınıra çok yakın bir mesafeye taşımayı uygun görmüştür. Bu olay ne kadar aciz duruma düştüğümüzün göstergesidir.

IŞİD tehditlerinden kurtulmanın tek yolu türbenin yerini değiştirmekte bulmuşlardır. Bunun anlamı ne şeytanın yüzünü görelim. Ne de salâvat getir elimdir. Yani IŞİD'DE boyun eğmektir. Avuç içi kadar bir toprak parçasını korumaktan aciz isek vay bizim halimize. Ben olayı bilmiyordum. Şah Süleyman türbesine operasyon diye duyunca. Ne oldu da operasyon yaptık diye merak etmiştim. İlk aklıma gelen IŞİD türbeye saldırdı. Bizde onlara operasyon yaptık diye düşündüm. Gerçeği öğrenince de hayrete düştüm. PKK'nın Suriye kolu olan PYD'den yardım almak beni son derece hayrete düşürmüştür.

Şam da Cuma namazı kılacağız diyenler. Bu olayda şehit olan astsubayımızın cenaze namazını kılsınlar artık. Taş yerinde ağırdır. Şayet taşı bir yere taşıyabiliyorsan taşın ağırlığı kalmış demektir. Bayrağımızı o vatan toprağından indirmedik. Bayrağımızı oradan aldık başka yerdeki vatan toprağımıza diktik. Bayrak öyle dikilmez. Direk dikilir. Bayrak o direğe merasimle çekilir. O bayrağında bir şanı var. Bunu neden gizli yaptınız. Bu toprak bizim uluslar arasın anlaşmalardan doğan bir hakkımız. Sanki çok büyük bir operasyon gerçekleştirilmiş gibi. Genelkurmayı ve komutanları kutluyorlar. Bu övünülecek bir olay değildir. Ülkenin ne kadar aciz duruma düştüğünün tescillenmesidir. IŞİD tehdidinden korktuğumuzun tescilidir. Büyük devlet bunu yapmaz. PYD'den yardım almak ne demektir. Silahlı kuvvetler bu iş yardım almadan başaramıyorsa vay halimize. Koruyamadığımız türbede yatanları aldık başka bir yere naklettik. Sınırımıza çok yakın bir yere. Korumadan aciz olduğumuz türbeyi ve oradaki birliğimizin kaldığı yerleri yerle bir ettik. Şimdi orada yatanlara mekân hazırlıyoruz.

Hani bu IŞİD ülkemizin hasmı değildi. Musul konsolosluğumuzu bastıklarında o zamanın dışişleri bakanı olan Ahmet Davutoğlu konsolosluk da görev yapan korumalara. Direnmeyin onlar bizim hasmımız değil. Teslim olun demişti. Şimdi onların tehditlerine karşılık veremiyoruz. Bu tehditlerden kurtulmak için türbenin yerini değiştiriyoruz. Köpek b…k yemekten vazgeçmez. Köpekler bir insanın korktuğunu sezerlerse daha da saldırırlar. IŞİD tehditlerinden korktuğumuzu anlarsa daha da üzerimize gelecektir. Tehditlerine karşılık verebilseydik. Türbenin bir kilo metre yakınına yaklaşacak olursanız. Bu savaş nedeni kabul ederiz diye bilseydik. Türbenin yerini değiştirmemize gerek kalamazdı.

Türbeyi sınıra çok yakın bir mesafeye taşımış olduk. Yarın IŞİD yine tehditlerine devam eder. Ve saldırı yaparsa o zaman türbeyi kendi sınırlarımız içersine mi taşıyacağız? AKP iktidarı hep ilklere imza atmıştır. İlk olarak yine böyle bir olaya imza atmıştır. Orası uluslar arası antlaşmalara göre Türkiye'nin toprağı sayıldığına göre. Oradaki türbeye saldırmak bir savaş nedenidir. Ve bu nedenle bir savaşa girdiğimizde NATO'nun bize yardım etme mecburiyeti vardır. Hani MİT müsteşarı ve iki bakanla birlikte yaptıkları bir gizli toplan dinlenmişti. Ve orada Suriye birkaç adam göndeririz. Türbeye ve Türkiye birkaç füzeatarız. Bunu bir savaş nedeni olarak kabul eder Suriye'ye savaş açarız demişlerdi. Bu nasıl geçerli ise, IŞİD'ın yaptığı saldırı da geçerli olurdu. 

Toprak kaybedildiğini ileri sürenler var. Haklı olabilirler. Kaç metre kare toprağı terk ettik. Kaç metre kare toprak üzerine türbeyi inşa ediyoruz. Bunu iktidar açıklamak durumundadır. Toprak kaybetmedik demekle iş bitmez. Milleti ikna etmek için terk edilen kaç metre kare toprak var ise. O kadar metre kare toprak alındığını belgelemeleri gerekir. IŞİD gibi bir terör örgütü karşısında dik duramadık. Onların tehditlerine boyun eğdik. Başka ülkelerin başına böyle bir şey gelmiş midir? Merak ediyorum! Kıbrıs olaylarında böyle bir olay yaşamıştık. Yunanistan Kıbrıs'a asker yığınağı yapmıştı.

1967 senesinde ültimatom çekildi. Ya adadan askerleriniz çekin ya da adaya çıkartma yapacağız diye. Çekmediler bütün hazırlıklar yapıldı. Adaya çıkartma kararı alındı. ABD elçi gönderdi. Demirel asker çekilmeden çıkartma yapmaktan vazgeçmeyiz dedi. ABD elçisi bu söylediğiniz olay tarihte iki defa olmuştur. Bunu Yunanistan kabul etmez dedi. Bir gecede iki defa Yunanistan'a gitti geldi. Sonunda Yunanistan askerini Kıbrıs tan çekmeye razı oldu. Gerçi bu olayla bir bağlantısı yok. Amma ha askerini çekmişsin. Ha da tehditlerde korkarak türbenin yerini değiştirmişsin. Tarihte bir ilke daha imza atmış olduk. Saygılarımla.

                                                                      23 – 02 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54