Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


SABAH ŞERİFLERİNİZ HAYROLSUN

SABAH ŞERİFLERİNİZ HAYROLSUN


İnsan vardır, geldiği yere tırnaklarıyla kazıya-kazıya, tozu dumanı kata-kata, alın terini akıta-akıta gelir. Yüreğinin, kafasının ve bileğinin gücüyle istediği yere gelen insandan, ben hiç korkmam. Bu tip insanlar, emeği-çalışmayı-insana saygıyı- helal kazancın güzelliğini- vatan sevgisini çok iyi bilirler.

İnsan vardır, ulaştıkları yere birileri tarafından “el bebek-gül bebek” kucakta taşınarak gelir. Bunlar için kendi menfaatleri her şeyden önce gelir.
Bunlardan, Vatan-Millet-İnsana Saygı- Demokrasiye bağlılık beklenemez. Beklense de bulunamaz. Varsa yoksa kendi çıkarları, kendi gelecekleri…
Bu tip insanlardan, topluma verebilecekleri zararlardan çok çekinirim…

Tarhan Erdem;
81 yaşında. İnşaat Mühendisi. Doğan Şirketler Grubunda Genel Koordinatörlük yaptı. Konda Araştırma ve Danışmanlık Şirketi sahibi. 1953 yılından beri CHP’li. CHP Genel Sekreterliği, Milletvekilliği, Bakanlık yaptı. Tesev üyesidir. Eski Başbakan yardımcısı Sayın Kaya Erdem’in kardeşidir. Siyaset üzerine çeşitli kitapları vardır. Tekrar ediyorum, Tarhan Erdem tam tamına 81 yaşında, neredeyse Cumhuriyetle yaşıttır.

Tarhan Erdem, Türkiye’de ki önde gelen siyasi figürlerin tamamını tanır. Sadece tanımakla da kalmaz. Önde gelen siyasetçilerin “fikri yapılarını” , “mal varlıklarını” , “geçmişlerini” , “aile yapılarını” , “Türkiye’ye bakışlarını” hepsini bilir. Herkesi tanıyan- bilen Tarhan Erdem’in, Erdoğan ve AKP üst yöneticilerini tanımaması mümkün müdür? Hele yıllarca “ticari ilişki” içinde bulunduğu ve “geldisini” bildiği bu insanların, nihai hedeflerinin “Federe İslam Devleti” olduğunu bilmemesi olası mıdır?
Tüm bunları bile- bile Tarhan Erdem gibi bir aydının, CHP’nin önemli isimlerinden birinin, Türkiye’nin itibarlı araştırma şirketlerinden birinin sahibinin, araştırmaları-konuşmalarıyla Erdoğan ve AKP’ye
12 yıl boyunca “Akil İnsanlar” Heyetine girecek kadar destek vermesini nasıl yorumlamalıyız?

Hadi 12 yıl boyunca destek verdiniz, onu anladık.
Peki, şimdi ne oldu da şu sözleri söylediniz?
“Bir felakete gidiyor Türkiye. Ben bu yaşta bunu söylüyorum, neden gençler söylemiyor bilmiyorum. Erdoğan’ın amacı Cumhurbaşkanı olup, Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığını da bir arada götürmek. Ama bu anayasal yetkilerin GASPIDIR. Millet böyle bir anayasa ihlalini cezasız bırakmaz. Başbakan Erdoğan, en geç iki sene içinde bunun bedelini ÇOK AĞIR ÖDER. İnşallah oyla gider. Bu da iyi bir şeydir. Oy alamaması ve düşmesi. Yoksa SOKAK OLAYLARIYLA DÜŞER…”

Tarhan Erdem gibi 80’li yaşlarda önünü hala net olarak göremeyen, ülkenin geleceği ile kendi çıkarı arasında kafası berrak olmayan biri de Profesör Ergun Özbudun’dur.
AKP’ nin Anayasa yapıcısı, yılmaz AKP savunucusu hoca;
“Eğer Erdoğan bu hedefine ulaşırsa toplumdaki kutuplaşma, cepheleşme derinleşecektir” dedi.

Bizler yıllardır yazıyoruz, anlatıyoruz;
-Yamuk ağaçtan düz baston çıkmaz,
-Bademden demokrat olmaz, diye.
Biat Kültürü ile yetişmiş, kendi iradesini Tarikat Şeyhine devretmiş, tartışma bilinci olmayan kişiden asla demokrat olmaz.
Onlar kendilerine “Biz Demokratız” derler ama Demokrasinin evrensel ilkeleri bu sepetlere ters gelir, uygulamazlar. En basitini söylemek gerekirse, Demokrat Bademlere (!) göre, demokrasinin olmazsa olmaz şartı olan Kadın-Erkek eşitliği “yaratılışa terstir”…
Biz yıllardır bu gerçeği ve Erdoğan’ı 80’li yaşlardaki Türkiye’nin aydınlarına anlatamadıysak, % 43’e nasıl anlatacağız?
Veya % 57’nin anladığı gerçeği bu 80’lik aydınlar niye-niçin-nasıl anlayamadılar?

Ne diyelim?
Sayın Erdem ve Sayın Özbudun; Sabah Şerifleriniz Hayırlı olsun, günaydın. Uyandınız mı?

Not:
C. Özdemir, Tarhan Erdem’e soruyor; “Bilip de söylemediğiniz bir şey var mı?”
Tarhan; “Evet var.” Özdemir; “Şimdi söyler misiniz?”
Tarhan; “Söyleyemem.”
Bir soru da biz soralım;
81 yaşındaki Sayın Tarhan, bilip de söyleyemediğiniz gerçek, sizin yaptırdığınız araştırmalar kaynak alınarak, SEÇSİS sistemi ile “Oy aktarılması” olabilir mi?

Sağlık ve başarı dileklerimle 25 Nisan 2014
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55